Šta je novo?

Užice - Bajina Bašta sa tunelom "Kadinjača"

Ако је већ све кренуло Драгане, онда се види камп на Сентинелу! Сигуран сам да ћеш га пронаћи и поставити овде и разуверити све неверне!

Zato sam i tražio da se slika šta je dosada uradjeno. Nisi napisao kada si poslednji put video tu lokaciju, pa je bolje da se sada slika i vidi da li su stigle montažne kuće za radnike.

"У кампу у Волујцу боравиће око 60 Кинеза и око 90 људи из фирми подизвођача. Број радника знатно ће се увећати са почетком радова на тунелу Кадињача. . ."

Video sam stanje pre mesec dana, ali je delovalo zbog vremenskih uslova da je parcela privremeno napustena.

Pošto sam bio prozvan, hteo sam jutros da odem do Volujca i slikam.
Ako budem mogao, otići ću ujutru. Očekujte fotke.
Jedino, pošto su počeli radovi, pripremni, glavni, sporedni, uređuje se kamp, presecaju vrpce, objavljuju bombastični izveštaji, probijaju tuneli i rokovi, komercijalizuju ugovori, možda se u tom sveopštem haosu zaglavimn u gužvi pa zakasnim.

Pošto sam bio prozvan, hteo sam jutros da odem do Volujca i slikam.
Ako budem mogao, otići ću ujutru. Očekujte fotke.
Jedino, pošto su počeli radovi, pripremni, glavni, sporedni, uređuje se kamp, presecaju vrpce, objavljuju bombastični izveštaji, probijaju tuneli i rokovi, komercijalizuju ugovori, možda se u tom sveopštem haosu zaglavimn u gužvi pa zakasnim.
Polako Branik, u zoni radova je do 30 km/h, puno je masina na putu i pazi da ne zalutas i ne odes u tunel, jos nije zavrseno elektromasinsko opremanje. I pred Uzicem pazi da ne odes desno na obilaznicu jos nisu zavrsili diletacione spojnice na novom velikom mostu :cool:

Pošto sam bio prozvan, . . Očekujte fotke.
Nisam nikog prozvao po imenu, a javio se još jedan forumaš za slikanje.

Za početak ćemo bar da se uverimo da postoji zakupljena lokacija za kamp i na njoj betonske ploče za montažne kuće. One su naručene u Kini, pa se čeka njihova isporuka. . . kod koje može da bude i nekih problema.

Poslednja izmena:
Ha, dođosmo od toga da se kamp gradi, do mogućih problema u isporucibkućica.
Ploča se svakako pravi za nekoliko dana

O tome smo već pisali na 25.str i o mogućem problemu u isporuci zbog Kovida.
Gradi se kamp za kineze, tako sto su za mesec dana na placu izbetonirali jedno 150 m2, . .
Verovatno čekaju da im stignu "montažne kućice" koje su već naručene u Kini. Ali tamo je opet neko zatvaranje zbog kovida, pa zato možda kasni isporuka.
Inače, nisam ni ja zadovoljan kako se odugovlači sa početkom radova i možemo samo da se nadamo da će 2023. početi ozbiljni radovi oko Obilaznice i tunela na terenu.
Ovde je bitno da ovaj projekat nije "odložen" ili otkazan, jer je javno rečeno da će neki projekti biti odloženi za naredne godine. Za obilaznicu oko Požege baš i nema nekih najava, bar ja nisam video, a ona je mnogo jednostavnija, manja i jeftinija.

Poslednja izmena:
Ево, био сам. Нигде живе душе ни на путу, ни у кампу, или како год се могло назвати то нешто гомила земље и бетонске плоча на које би се могло паркирати 2-3 аутобуса.
Screenshot_20230225-121429.jpg
Screenshot_20230225-121408.jpg
Screenshot_20230225-121357.jpg
Screenshot_20230225-121324.jpg
Screenshot_20230225-121318.jpg
Screenshot_20230225-121342.jpg
Screenshot_20230225-121334.jpg
Screenshot_20230225-121453.jpg
Screenshot_20230225-121443.jpg
Screenshot_20230225-121503.jpg

Ево како то изгледа на Гуглу.
Камп је тачно на месту где почиње успон уз Кадињачу, тик уз некадашњу кафану Граб. Тако се и само место, део Волујца, зове.
Са друге стране пута, десне, види се једна зелена уска њива и на њеном крају део ископаног пута. Ту су рађена геолошка испитивања јер ту негде пут ће једном некад, ући у тунел.
Ево координата: 43.901362,19.761553
Screenshot_20230225-122604.jpg

Kao sto sam i rekao masine su prvi put uslw na taj plac negde u julu 2022, skinule travu, da bi negde u septembru i oktobru bilo to betonirano. Ove godine nije bilo apsolutno nikakvih radova

Branik, bićeš Glavni foto-reporter narednih godina sa ovih gradilišta. :)
Vidim da ima više ovih betonskih ploča, ali koliko ima ari ili ha taj plac ?

Screenshot_20230225-121453.jpg

Pa nije tačno da bi bilo. Ako se vratimo u pomenuti jul 2022. i kažemo da 'bi bilo', u nekoj razumnoj, neeonskoj budućnosti, recimo narednih 10 meseci, i sad pogledamo unazad, vidimo da nije bilo.

Mani se ove teme sa takvim komentarima, ovde je tek završeno projektovanje i uskoro će biti gradjevinska dozvola, pa tek onda mogu da počnu glavni radovi.
A " bilo bi dovoljno" se odnosi na površinu lokacije, a ne na neko vreme gradnje.

Poslednja izmena:
Mogu da počnu 'glavni' radovi 😅 A do sad 4 godine od otvaranja teme su bili neglavni? Postavio si danas vest staru 2 godine na temu puta oko Pecke (Va-Ljubovija) i vest staru 2 godine nazvao 'oživljavanjem teme'. Možda bolje ipak ti da se maneš takvih komentara, obesmišljavaju forum...

Vrh