izvor: blic, ceo tekst ovde: http://www.blic.rs/beograd.php?id=69684Imamo 42 trolejbusa koji su nabavljani posle 2000. godine ali i 70 koji su nabavljani pre. Neki su stari 18 godina i to je naveći problem. Međutim, u ovom trenutku neće se ići u nabavku novih trolejbusa. Još uvek pokušavamo da pronađemo sredstva za kupovinu novih.
Po tome se i tramvaji mogu posmatrati kao neka predfaza lakom metrou...bigvlada":3hna3uve je napisao(la):Svima je jasno da je trolejbus samo međufaza (duga par decenija) između običnih i električnih autobusa. Mislim da bi se ljudi ovde lako prilagodili na električne autobuse (kažeš im da je to trola bez trole i gotovo )
Meni kontaktna mreza ne moze nikad biti lepa, moze biti samo ruzna i manje ruzna, ma kako lepe te zakacaljke bile.Ambassador":1v5588po je napisao(la):Kontaktna mreža za trole je jedna od lepših stvari. Meni je žao što su ih skratili do Studentskog, inače su mnogo lepe zakačaljke za trolu na zgradi Aero kluba i okolnim..
.
Pa koliko sada GSP placa za buseve i trolebuse? Poenta je, da je vecina linja u Beogradu ispod 20km. Da na okretnicama busevi, trolejbusi i tramvaji i onako stoje u proseku tih 5 minuta, koliko treba da se napuni baterija. Znaci da nista ne gubis, trebaju ti manje baterije(sto je jeftinije), ostaje ti kao alternativa nafta, a dok se vozis na struju troskovi pogona su u odnosu na klasicne buseve neuporedivi tako da se ova veca cena isplati za 5-7 godina eksploatacije, a i samo redovno odrzavanje vozila je manje.Ambassador":1v5588po je napisao(la):410,000 evra, pičkin dim, šta je to za ČAK 20 km.
Izvor: PolitikaПо повратку из Москве најавили сте куповину тролејбуса иако се недавно спекулисало да ће они бити укинути?
Искрено, сматрао сам да овај вид превоза прави велику саобраћајну гужву у центру града, али стручњаци су ме разуверили. Тврде да ће са искакањем трола бити завршено када обновимо електричну мрежу. Проблем је што имамо стара возила, чак и она која су купљена пре три године почела су да се распадају. Следеће године ћемо расписати тендер за куповину четрдесетак тролејбуса.
Pa zbunila me je ova rečenica, jer sam pomislio da govoriš o troli. A kada su tramvaji u pitanju, mislim da je Beograd dobio preko 30 Duwag tramvaja od Bazela.SCHWEIZ-BASEL-I-SRB:)":13oll3b4 je napisao(la):ZDRAVO JA SAM IZ SVAJCARSKE IZ BAZELA I HTEO SAM DA VAM KAZEM DA SU UKINULI TROLLEYBUS ZBOG NOVIH AUTOBUSA
I TAJ NEOPLAN SU MISLIM ZA RUMUNJSKU POSLALI ALI IMA JEDAN DÜWAG KOD WAS U BG :kk: EVO VAM STRANICA ZA BVB
TO JE SVAJCARSKI GSP MOZE DA SE KAZE EVO : WWW.BVB.CH I ONDA IDITE NA UNTERNEHMEN BVB I ONDA NA FUHR PARK. :kk: :kk: