Svako ko prolazi barem jednom dnevno kroz centar grada može da posvedoči da trolejbusi unose haos i pometnju u saobraćaj a njihovi kvarovi SVAKODNEVNO izazivaju višesatne zastoje u najprometnijim ulicama.
Primer od juče: nestalo je struje (samo na trolejbuskoj mreži, koliko sam mogao da primetim) u centru. Ogroman broj trolejbusa stajao je zaglavljen na potesu od Kolarčeve ulice do Studentskog trga. Saobraćaj je bio u totalnom kolapsu u pravcu od Slavije do Trga republike. Bio sam u taksiju, i trebalo nam je pola sata da stignemo od Beograđanke do Trga republike.
Primer od pre dve nedelje: pokvario se trolejbus na uglu Žičke i Branka Krsmanovića (Crveni krst). Totalni kolaps u Žičkoj, trolejbusu u kome sam ja bio je trebalo skoro pola sata da prođe kroz Žičku (koja je inače dugačka par stotina metara).
Ovakvih primera je bezbroj - pitajte svakog taksistu šta misli o trolama, biće sve jasno.
Inače, pre par godina, tokom rekonstrukcije Mekenzijeve i 14. decembra, umesto trola su radili autobusi, koji su saobraćali Njegoševom. Troli na liniji 22 obično treba između pola sata i 45 minuta od Kruševačke do Terazija; autobusu koji je išao umesto te trole, uprkos činjenici da je trasa bila nešto duža i ulice slabije prilagođene gradskom saobraćaju, nikada nije trebalo više od 20 minuta.
UKINUTI TROLEJBUSE ODMAH I UVESTI AUTOBUSE NA BIODIZEL.