Samo čudom izbegnuta veća nesreća
Autor: STAŠA ROSIĆ | Foto
. Goll | 26.05.2009. - 10:54
Trolejbus parkiran na okretnici linija 40 zbog neispravnih kočnica sam je krenuo, prešao preko trotoara, oštetio tri automobila, banderu i stubiće za zabranu parkiranja, a zaustavilo ga je stablo ispred zgrade u Preševskoj ulici 79. Srećom, u trolejbusu nije bilo putnika, i niko nije povređen. Vozač je, kako saznajemo, za to vreme ostavljao nalog otpravniku.
- Čula sam snažnu lomljavu i pomislila da se verovatno desio neki udes ispred zgrade. Ostala sam u šoku kad sam pod prozorom ugledala trolejbus - priča stanarka iz Preševske.
Naime, vozač je parkirao trolejbus i otišao da ostavi nalog kod otpravnika kad je zbog slabe kočnice trolejbus prešao preko trotoara, oborio nekoliko stubića za zabranu parkiranja, oštetio parkiranu “opel korsu” vlasnika Tomislava J. i spustio se na raskrsnicu u trenutku kada je majka sa dvoje dece prelazila ulicu. Srećom, žena je uspela na vreme da sa dvogodišnjim sinom u naručju pregura kolica sa bebom i pređe na drugu stranu.
- Ne mogu da verujem da se ovako nešto desilo! Živim u obližnjoj zgradi i često šetam s decom. Što je najgore, ovde se igra mnogo mališana i ne smem ni da pomislim kakva se nesreća mogla desiti - kaže vidno uznemirena majka.
Pošto je prešao raskrsnicu, trolejbus je nastavio dalje ka “mercedesu 190”, takođe u vlasništvu Tomislava J. i “golfu 2” parkiranim kod ugla Čangrijine i Preševske ulice. “Mercedes” je pretrpeo manja oštećenja zadnjih vrata, ali je “golfa” trolejbus odgurao gotovo dva metra, zatim udario u banderu i konačno u čempres ispred zgrade.
- Taman sam prefarbao upravo tu stranu ”mercedesa”, ni boja se još nije osušila, a desilo se ovako nešto. I oštećena “opel korsa” je takođe moj automobil - žali se Tomislav J. taksista nastanjen u Preševskoj.
Međutim, mnogo gore je “prošao” parkirani “golf 2” nikšićkih registarskih oznaka čiji vlasnik nije želeo da komentariše nezgodu. Trolejbus je razbio zadnje staklo i ulubio ceo zadnji trap automobila. S obzirom da je, pre nego što će čempres zaustaviti trolejbus, “nastradala” i bandera u Preševskoj, njen svetleći deo od udara se otkačio i ostao da visi na jednoj niti. Stanari su se brzo snašli i preusmeravali prolaznike, kako se ne bi desilo da nekom od njih padne na glavu.