U Sri Lanci.Gde ce nasi intelektualci da nadju 40% vise vozaca?
U Sri Lanci.Gde ce nasi intelektualci da nadju 40% vise vozaca?
Meni je to sa pеšačkom zonom i tramvajima skroz ok... Na prvu pomisao mi padaju na pamet Amsterdam, Hag, Bratislava... Video lično sve super funkcioniše... U Amsu posebno, uveče pijanih i drogiranih na sve strane a tramvaj piči laganica
Kako ide prethodnih godina, s obzirom koliko se gradski oci prave pametni, da se steći utisak da se odriču gradskog prevoza...Mađari budale kupili nove trole, samo smo mi pametni jer ukidamo trolejbuski podsistem.
Pogledajte prilog 153237
Pa nisu ti trole sa autonomijom ništa posebno jeftinije od e-buseva, možda čak nekad i skuplje od slučaja do slučaja.
Ништа чудно, уложене паре у пругу Бг-Панчево па опет није било даљег очекиваног развоја линија туда.Da podsetim da je uloženo 15 miliona evra u novu trafo stanicu u Cvijićevoj i u novu mrežu u Nemanjinoj i od Cvijićeve do depoa Dorćol. Nijedna ozbiljna država ne radi tako stihijski kao mi. Uložimo tolike pare i onda ne ulažemo u taj podsistem.
Gräf & Stift solo trole, donacija iz Autrije.Nije mi poznato a i nesto ne vidim svrhu da ovde u Bg svakodnevno idu u dual-modu na postojecoj mrezi,il si na zicu il si na naftu Ove dzeki-cen varijante na baterije nisu tema razgovora. Moje pitanje je da li je to jeftinija varijanta za slucajeve kada je potrebno savladati manju distancu bez struje,npr kidanja mreze,kvarove na napajanju,saobracajke... Pa i u Bg je sticajem okolnosti zavrsilo par komada,secam se da su oni austrijanci imali mali auspuh pozadi.
Evo šta bi moglo da se konvertuje, uz korišćenje kontaktne mreže umesto punjača, na određenim elektrobuskim linijama. Ovo je uz napomenu da bi se kroz Mirijevski bulevar, i eventualno trasom 27E, pa kroz Mirijevo može i trasom 27, provukla kontaktna mreža, gde bi se neke nove trolejbuske linije uvele, uz izgradnju kontaktne mreže na pojedinim okretnicama, kao privremene, tj. za kraćenja i / ili vanredne situacije, radove i sl. To bi bili: Vidikovac, Miljakovac, Cerak Vinogradi, NB Slavija, Topčiderska zvezda, Novo Bežanijsko groblje, Omladinski stadion...
trolejbusi: 15, 16, 31, 35, 44, 48, 50, 59, 68, 75, 77, 82, 84 elektrobusi: 30, 36, 38L, 39, 57, 67, 76, 87, 504