@Дошљак тo šta radi država je jedno, ali ovde је reč o tome da mora da se kupuje i Zapadno i Rusko / Istočno, što propagiraju neki forumaši. Ja ne ulazim u to što se država ugrađuje kupovinom Istočnih proizvoda, već me interesuje da čujem od drugih forumaša zašto propagiraju kupovinu i od jednih i od drugih. @Bender Rodriguez je dao delimično odgovor. Ja lično nemam ništa protiv i da nam se kupovina bazira na 100% ruskim ili kineskim proizvodima, ali da to budu pouzdani proizvodi. MI ovde smo imali prilike da testiramo sve i svašta, i dođosmo do toga da se Solaris najbolje pokazao, odnosno da je u vrhu po pouzdanosti, kada se uzme u obzir kako se kod nas održavaju vozila. I sad odjednom ne valjaju Škoda trolejbusi na dorađenim Solarisovim autobusima, nego moramo da uzimamo po svaku cenu (belo)rusko. Zašto? Isto tako, hipotetički, ako su ruski tramvaji bolji od španskih, zašto moramo da kupujemo španske a ne ruske? Ukratko, zašto mora po političkoj osnovi (stav nekih forumaša) da se kupuje nešto, a ne po tome zato što je nešto bolje, jer na kraju se opet svede na to da bi smo kupovali i od jednih i od drugih, ali ono u čemu su bolji od konkurencije.