[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=447358#p447358:jmm9uy3x je napisao(la):
solecar » Čet Apr 20, 2017 1:31 pm[/url]":jmm9uy3x]
Nekako ti dođe na isto mana vezano za nestanak struje , u našim uslovima , obzirom da trole koje imamo nemaju kapacitet da se odvezu negde dalje , nego , čini mi se , 500m max , i to samo ove nove.
I to pod uslovom da i dalje u sebi imaju te baterije i da ih GSP održava. Što je jako malo verovatno, jer za ovih 6 godina službe novih BKM trolejbusa, video sam ih samo dva tri puta kako ih koriste da pređu neku razdaljinu van žica. I to je uglavnom bilo na okretnici na St. trgu.
Inače meni je neverovatno koliko ljudi unose emocije kad se priča o nečemu takvom kao što su trolejbusi, do te mere da se čak rađaju teorije zavere i svašta nešto. Pa evo ja sam proveo celo svoje detinjstvo svakog dana prolazeći kroz okretnicu u Rajićevoj, i mnogo sam voleo one stare Zijače, kao i Ikaruse koji su vozili na drugim linijama. Ali to što sam odrastao pored trolejbusa ne znači da ću da ih gledam ko da su mi rođena deca. I da preferiram njih u odnosu na druge vidove. Čak i kad bih preferirao neki vid, to bih radio jer mislim da je bolji zbog toga i toga. A voleti i forsirati neki vid samo zato što je toj osobi drag, to mi je malo previše.
Kao što nisam protestovao i kukao kad je odlučeno da se poizbacuju svi stari Ikarusi, ili kada bi mi neko rekao da su mnogo dimili i urlali dok rade... tako ne vidim što bih protestovao i kukao kad neko kaže da trolejbuske žice ruže grad. Ili da su tramvaji najsporiji i najneomiljeniji vid prevoza u BG. Isto tako, u porodici imam člana koji je ceo svoj život proveo na železnici, i voli vozove više od svega. Pa ipak, ni on ne pravi frku kada mu neko kaže da železnica nije alfa i omega, i da pored svojih prednosti ima i svoje mane. Dakle mogu sve te stvari nekome da se sviđaju ili ne, ali to su činjenice. I kad se priča o takvim stvarima, treba se uzdati upravo u činjenice i razum, a ne u emocije.
Trolejbusi treba da ostanu sastavni deo BG JGP, ali ne treba im naslepo ni umanjivati ali ni preuveličavati ulogu i značaj. Isto važi i za ostale vidove.