Šta je novo?

Trolejbusi

Čudi me da nekom pada na pamet ukidanje trolejbusa. Poznat je čitav niz njihovih prednosti, suvišno je da ih sad nabrajam. Dobro je da je gradski prevoz raznovrstan. Mislim da bi bilo dobro da trolejbusi krenu na NB i Zemun gde su saobraćali, preko Brankovog mosta pre više od 40 godina. Nema razloga da ne saobraćaju i preko Pančevačkog mosta do Krnjače i Borče.

Sad se sjetili da prave fabriku sa bjelorusima ako grad bude kupovao trolebuse Neznam od koga je b92 preuzeo clanak,ali od naziva glavnog grada bjelorusije do broja trolebusa i naziva agencije cija je vijest sad vidim IZVOR: BELTA toliko gresaka za novinare nedopustivo
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=695054
Sklapaćemo beloruske trolejbuse?
IZVOR: BELTA
Minst -- Belorusija i Srbija razmatraju mogućnost da počnu zajednički posao oko sklapanja Beloruskih trolejbusa, piše Beloruska telegrafska agencija (BELTA).

Foto: wikipedia.org
Ovu informaciju je u javnost izneo Juri Klemjato, generalni direktor kompanije "Belkomanmaš holding manadžment" posle sastanka srpskog predsednika Tomislava Nikolića sa beloruskim biznimsenima.

Inače Belkomanmaš holding isporučuje svoje trolejbuse Beogradu već deset godina. Poslednji serija od 82 trolejbusa je isporučena Beogradu 2010. godine.

Sada kompanija sugeriše da preuzme posao obnavljanja i zamene beogradske flote trolejbusa. Nove trelejbuse bi trebalo da sklapa neko državno preduzeće u Srbiji. Beloruska i srpska strana su razmatrali i mogućnost stvaranja zajedničkog preduzeća koje će u Srbiji da radi sklapanje.

opa opa :)
domaca proizvodnja pocinje da raste :)
bravo za nas :)
daj Boze da ovo uspe nije mecka al nek bude bar domace pa da imamo nove trole a onda mozda se i prosiri mreza :)

Pa šta reći prate Beobuild,pa mi smi im to predlložili nedavno,rekli smo da do sada niko u ovom delu evrope ne sklapa ili proizvodi trole.Kažem vam ja dobra ideja para vredi.. :wink:

sasa901":67xiwuw9 je napisao(la):
opa opa :)
domaca proizvodnja pocinje da raste :)
bravo za nas :)
daj Boze da ovo uspe nije mecka al nek bude bar domace pa da imamo nove trole a onda mozda se i prosiri mreza :)
Sklapanje nije proizvodnja!

pa prvo sklapaju kasnije proizvode :)
tipa fiata :)
ni fiat nije odma proizvodio punta prvo je sklapao pa kasnije prizvodio :) mislim na fiat kg :)

Zar ne mozemo mi sami da proizvedemo trolejbus, nego moramo da sklapamo. Svaka fabrika koja proizvodi autobuse moze da proizvede i trolejbuse. Razumem da se ide sa Belkomunmasem u kooperaciju zbog elektroopreme za trolejbuse, ali sklapati karoserije nema smisla. U Srbiji proizvode Ikarbus, Neobus, BIK i FAP (ajd' i Nibus, mada on preradjuje stare autobuse) i svi oni mogu proizvesti trolejbuse. Setite se samo trolejbusa proizvedenih u kooperaciji Skode i Sanosa, koji i danas voze Sarajevom, a do nedavno Zlinom i Ostravom.

најбоље је да се мртви ФАП искористи за производњу тролејбуса. уз малу помоћ неких искуснијих фирми може врло лако да се покрене производња

Nemojte se džabe ložiti.

Od ovog nema ništa.

Predsednik je izmislio ovu posetu da ne bi bio 12. marta u zemlji.

A moralo je nekako da se opravda.

Ja sam jos davno na forumu rekao al ajde da se ponovim da projekat postoji da je grpa entuzijasta napravila da su od gspa trazili stari trolejbus da upakuju svoju opremu da urade testiranje pa da otklone greske i da krene proizvodnja ,Gsp nije dao jer mu nije bilo u interesu dil sa bkm je bio i prije tendera .

Da se razumemo,istočne zemlje kao Belorusija,Rusija,Češka imaju tradiciju u proizvodnji trola,i svaka kooperacija na sklapanju ili proizvodnji će značiti i transfer tehnologije domaćem patneru Fap-u ili kome god.A da u širem regionu nema proizvođača trola je baš tačno.Dakle prilika je dobra ,ništa loše.A zašto ne bi i sa Švajcarskim Hess-om dogovorili saradnju.Švajcarske trole su preskupe, pa bi jeftinja varijanta proizvedena kod nas bila hit.

nek prvo nauce da sklapaju pa onda ce kasnije lako da nastane proizvodnja :)
da ne bude ko sa jugom odkupili od fiata dobar auto i onda napravili frankenstajna na 4 tocka tj 128 :)

Сале, З-128 је оригинални италијански пројекат који се дуго производио у Торину (Fiat 128) и ко зна где све још (Крагујевац, Јужна Америка, Египат....). З-101 ("Кец") је био решење које је у "Фијату" одбачено баш у корист 128-ице, и као такво продато Застави.

Ако ће заиста да склапају тролејбусе овде, супер (мада нешто нисам убеђен, између осталог и због овога што је написао МилисаВ, али живи били & видели). Ако ће и да их извозе негде - још боље! Али не бих баш волео да видим овај модел у Бг-у, иако је најновији и најнапреднији БКМ. Заиста ми се не допада...

http://en.wikipedia.org/wiki/File:AKCM- ... k_-_04.jpg

Daj Bože da je ovo istina! Cene autobusa u međuvremenu su toliko skočile, da beloruski trolejbus košta gotovo isto kao poljski bus. Ulaganje u kontaktnu mrežu nije preveliki izdatak; depo u Zemunu nekada je ionako služio i za trole, pa ne bi bilo preskupo ponovo ih tamo uvesti. Odmah proširiti mrežu kroz Bulevar Despota Stefana za Karaburmu, Mirijevo, Višnjicu i V. banju, kao i za Miljakovac. Kasnije i za Zemun i Bežanijsku kosu; kada se napravi druga linija metroa i kroz Kneza Višeslava, Ace Joksimovića, Ratka Mitrovića, za Bele vode...

daj Boze da im ovo uspe :)
pa jos kad bi i tramvaje poceli da prave u srbiji gde bi nam bio kraj :)

Пронађен удомитељ пса који воли тролејбусе.
735888-pas-1.jpg

735914-pas-2.jpg

736012-pas-3.jpg

zamisli situaciju krenes posle izlaska gajbi pijan i udjes u trolu kad u njemu bleji pas :D
kako bi se u sekundi otreznio :D

Ne znam koliko je simpatično to što pas sedi na sedištu gde treba posle da sede ljudi. Jest da su mnogi ljudi prljaviji od tog psa, ali ipak...

Koliko sam primetio prljaviji su ljudi,neverovatno je koliko ima smrdljivih putnika,kao da je voda skupa pa ne mogu da plate. :kafa: Možda neke senzore za na vrata,pa se oglasi alarm, kažu da je BUS PLUS lider u inovaciji.. :wink:

2012":18q5baj7 je napisao(la):
Koliko sam primetio prljaviji su ljudi,neverovatno je koliko ima smrdljivih putnika,kao da je voda skupa pa ne mogu da plate.

To je tačno. Stanje je pogotovu katastrofalno leti , kad krene gužva po prevozu , pa moram da izađem na prvoj stanici. Psi lutalice su nažalost mirišljaviji od većine ljudi , tako da meni ne smeta što je on sedeo na stolici.

novi biznis na pomolu otvaranje javnih kupatila :D da nam prevoz bude cist :D

Vrh