Šta je novo?

Trolejbusi

Pa... javno/privatno partnerstvo se pokazalo kao losa stvar za javni interes,sudeci prema odluci Britanskog parlamenta i godinama iskustava ,s obzirom da je takav model i potekao odatle,kao primer se uzima klinicki centar u Edinburgu i sl.a i primer Spaladum Arene u Splitu.Naravno javi ce se i oni suprotnog misljenja,koji bi jedva docekali takvu priliku,da uzivaju u sigurnim dividendama drzave.
Pre nego sto se donesu takve odluke, drzava treba da pogleda takve primere po Evropi i sta se sa takvim projektioma desavalo. :kafa:

Bejah u utorak,a onda nisam mogao postaviti vest jer je forum prebacivan.

Depo sa terminusom ce biti sa druge strane dunavske,preko puta postojeceg depoa.Tu su trenutno barake i neka stovarista.Trole ce biti vodjene duz Tadeusa Koscuskog i Dunavske do te okretnice.

rc8-dorcol.jpg

hvala Vucko
da li postoje neki vremenski rokovi radova i realizacije okretnice ?
mozda neko dr moze da nas obraduje bliskim rokovima

Evo vam detaljnija mapa tog plana što napravih:

381052_285480854889994_1121612908_n.jpg

Većina PDR-a se može sagledati na ovoj mapi: http://goo.gl/maps/cmjx4

Ja sam jako nezadovoljan rešenjem biciklističke staze i spremam ozbiljnu primedbu.
I to što je predviđeno 6 traka u Dunavskoj - da li je to zaista potrebno?

Sest traka u dunavskoj su potrebne treba gledati u buducnost a ne poslije da cupamo kosu gdje nam je pamet bila .Sto se tice primjedbi na plan moras ih dostaviti pisanim putem samo se takve uvazavaju i pojaviti se na javnoj raspravi na kojoj mozes prisustvovati kao zainteresovana strana jedino ako si podneo pismenu zalbu priredjivacu plana

ко зна када ће ово да буде. док они то крену да граде, развлаче мрежу, има да потраје охохо таман ће Кинези мост да заврше до тада, па камиона више неће бити ту. иначе, ту им је најбоље да наоправе перонску окретницу, свака линија да има свој перон, таман има довољно места

jlaki":3o2wics8 je napisao(la):

Ja sam jako nezadovoljan rešenjem biciklističke staze i spremam ozbiljnu primedbu.

Može pojašnjenje šta predstavljaju crne a šta crvene linije? I kuda bi trole išle a kuda bui se vraćale?

Zaboravih pomenuti da izgleda planiraju i izmestanje okretnice studentski trg na ovu lokaciju.

vucko":1kpk0tbb je napisao(la):
Zaboravih pomenuti da izgleda planiraju i izmestanje okretnice studentski trg na ovu lokaciju.

Ja l to znači da će postojati autobuska stanica kod studentskog trga , pa će Tadeuša Košćuška ići trole i 31?

solecar":2s8m2mtx je napisao(la):
jlaki":2s8m2mtx je napisao(la):

Može pojašnjenje šta predstavljaju crne a šta crvene linije? I kuda bi trole išle a kuda bui se vraćale?

Interno, crvene su ulice sa biciklističkim stazama, a crne ulice obuhvaćene planom, ali bez biciklističkih staza. Trole bi verovatno išle onuda kuda i sada postoji infrastruktura, a to je Dobračina.

Ostalo ih je manje od 10 singl a oko 5-6 zglobova.Za rizicne situacije kao kada su derbiji i cuda,i kada BKM-ovi ispadnu.

Да ли неко зна тачну ознаку једног јединог тролејбуса који је набављен почетком 2000-тих у Русији као тест-примерак, и који би био најбоље решење за Бг-тролу, али су неки други фактори одлучили да се купе БКМ-ови? Мислим да је Александар негде писао о томе...?

U poslednje vreme sam primetio veću aktivnost narandžastih zglobnih trola na 29 i 41.

vucko":1ewnq3zx je napisao(la):
Ostalo ih je manje od 10 singl a oko 5-6 zglobova.Za rizicne situacije kao kada su derbiji i cuda,i kada BKM-ovi ispadnu.

Ohoho, znači visokopodni zglobovi (prve zglobne) su na izdisaju! Od 15 koliko ih je bilo ostalo 5-6. Kako će sada da nadomeste nedostatak?

Znam da su u planu zglobne ali koliko? Koliko je ostalo Bonitoa? Mislim da ih je bilo 10 što znači da bi trebalo najmanje 25-30 Trollina da kupe. Ovih novih 83 će se raspasti do onog dana kada će početi da bacaju narandžaste niskopodne (i solo i zglobne).

Kako stoje AKSM333? Znam da su im pucali zglobovi pa nisam siguran da li su i oni svi u voznom stanju? Poznati su po jako klimavim sedištima. Bilo ih je 25 koliko se sećam.

Ne rece li neko da ce nabavljati zglobne beloruske trolejbuse? Zna li neko sta je na kraju bilo s premestanjem okretnice na Dorcol?

За сада није у плану куповина нових тролејбуса, бар не јавно. Питање је да ли има и потребе ако се не буду уводиле нове линије.

За окретницу на Дорћолу пре пар месеци био је јавни увид.

Trebalo je na prolece da kupe 15 novih zglobnih trola ali su odustali.

Ja bi najvise hteo da Solaris Trollino vozi po Beogradu.

Vrh