Šta je novo?

Trolejbusi

Јел постоје неки бусеви на струју који могу цео дан да возе без пуњења?

Не би требало да постоји ишта такво у употреби. Такве стварчице су за сада само у најави, и мислим да аутономија још дуго неће износити цео дан, осим у случају замене батерија на окретницама?

Негооо....
Стално ми се јавља идеја да набавим неки ауто са 'ибридним погоном (нпр. Тојоту Прајус) и онда ангажујем неког инжењера да осмисли један посебан део који би се поставио на кров, попут "руф река", из ког би ишле троле, тако да би се, уз потребну додатну опрему, ауто напајао из градске мреже за тролејбусе/трамваје....Волео бих да презентирам идеју неком стручном лицу - нпр. психијатру, или тако неком :violina:

2012":3ofioq6h je napisao(la):
Verovatno je trole uklonio tadasnji nafti lobi...sada imamo "sreću" da je nafta preskupa i bice jos skuplja jer su svetske rezerve sve manje..povratak struju je jedino logično rešenje za Bg..postoje i novi sistemi troli kako videste sa slika...sada se uvode autonomne sa baterijama i sl.. :kafa:

Da , ali te sa baterijama nisu još uvek isplative na duže , već više služe da ako se negde desi sudar , mogu da ga zaobiđu , ako nestane struje , da mogu da se sklone u stranu da ne ometaju druge učesnike u saobraćaju , ili pak , ukoliko imaju sreće , da se dobace do prve mreže gde ima struje ...

Не знам за вас, али од како сам видео ову тролу, наше ми постају све ружније..
obusvanhool.jpg

exquicity4_165.jpg

Ova mreza zica ne moze da se poredi sa zicama za tramvaje... Grozno...

Pa grozno mi je sta da radim... Ne volem zice pa to ti je...

Meni su ovi trolejbusi katastrofa.
Daleko mi je lepse kad sam trolejbus podseca na autobus. Kao npr. onaj bredin.
Nego ovi sto lice na tramvaj frankenstajna.

opet su krenule one raspadnute trolze :(
ima li nesto o nekoj novoj nabavci ?? :)

Lepe vesti,izgleda da ce najzad usvojiti plan po kome trole okrecu na dorcolu

Mi o vuku on na vrata.Izgleda da ce usvojiti taj plan da se trole okrecu na dorcolu.Evo danas sa sajta grada

Јавни увид у Нацрт плана детаљне регулације за саобраћајнице: Дунавску, Тадеуша Кошћушког, Дубровачку, тролејбуски и аутобуски терминус, на Дорћолу
Kомисија за планове Скупштине града Београда, на седници одржаној 28.08.2012. године утврдила је Нацрт плана детаљне регулације за саобраћајнице: Дунавску, Тадеуша Кошћушког, Дубровачку, тролејбуски и аутобуски терминус, на Дорћолу, са Извештајем о стратешкој процени утицаја Плана на животну средину, и на основу члана 50. Закона о планирању и изградњи („Службени гласник РС”, број 72/09, 81/09, 64/10 и 24/11)

оглашава

ЈАВНИ УВИД У
НАЦРТ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА САОБРАЋАЈНИЦЕ: ДУНАВСКУ, ТАДЕУША КОШЋУШКОГ, ДУБРОВАЧКУ, ТРОЛЕЈБУСКИ И АУТОБУСКИ ТЕРМИНУС, НА ДОРЋОЛУ, СА ИЗВЕШТАЈЕМ О СТРАТЕШКОЈ ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА ПЛАНА НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

1. ЈАВНИ УВИД обавиће се у згради Градске управе града Београда, 27. марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену) у периоду од 5. септембра до 5. октобра 2012. године, сваког радног дана од 9 до 18 часова.

2. ЈАВНА СЕДНИЦА Комисије за планове Скупштине града Београда, одржаће се у згради Градске управе града Београда, 27. марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену), 23. октобра 2012. године, у 13 часова. У току јавне седнице, сва присутна физичка и правна лица која су поднела примедбе у вези са Нацртом плана у писаном облику, могу образложити примедбе пред Комисијом за планове Скупштине града Београда.

3. Заинтересована лица могу током јавног увида своје примедбе на планирана решења писмено доставити Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, 27. марта бр. 43-45, најкасније до 5. октобра 2012. године.

sta to znaci da nestaje okretnica studencki park ili ?

Lepa vest :kk:
veliki korak ka okretnici kod Lesca :)

Edit
Za novije članove BBa
Vest je zapravo predivna iz razloga što smo ovde mesecima predlagali i dokazivali
da veliki deo te trase vec postoji ne iskorišćen sve sa trafo stanicom. . . .

Pozitivni efekti - produžena trasa, a svaka trola prolazi pored garaže
gde gotovo ,, usput,, se lako otklanjaju nastali nedostaci i vozilo se brzo vraca u saobracaj
bolja povezanost i tog dela grada naročito sa ekološke strane itd . . .

S druge strane ,,bivša,, okretnica - trg ce oživeti sa novim sadržajem
a pešačka zona postaje kvart :) :kk: :)

Predlažem otvaranje ekspresne trolejbuske linije Vidikovac - Slavija. Zašto baš na toj relaciji? Tu su široke ulice (da ih ne nabrajam svi znamo) ali su mnoge vrlo strme što odgovara trolejbusu. Setite se onih groznih izduvnih gasova kada prepun autobus krene uz izuzetno stmu ulicu Pilota Mihajla Petrovića. Strma je i Borska i Bulevar Oslobođenja. Sam vidikovac je veoma gusto naseljen a ako bi linija bila ekspresna (na pr. staje samo na Banjici i još negde blizu Vidikovca) stizalo bi se brzo kao taksijem.

Somi303":2um48n66 je napisao(la):
Троле на окретници 79-ке?

Pre mi se čini da će biti kod okretnice 26. Inače , ako se trole prebace na Dorćol , ostaje pitanje linije 31. Gde će ona , ako budu ukinuli tu okretnicu. I još jedna stvar. Čuo sam da planiraju da ukinu okretnicu Trg republike , pa mi kao logično deluje da na Studentski trg prebace neke od linija da se tamo okreću , i da između ostalog i iz tog razloga prebacuju trole na Dorćol.

троле на окретницу 24 и 79, а на окретницу 26 се преселе 27 и 31

edit: нашао сам, с тим да би перон за 31 био од 27Е, а 27 и 27Е би имали заједнички
JohnnyLee":d0s3w9hj je napisao(la):
ево мојих предлога за исељење окретница Трг републике и Студентски трг:

окретница Милан Гале Мушкатировић
ac749f.jpg

окретница Дорћол
358vxja.jpg

Мислим да би се на окретници 26-ице онда стварале гужве, мада сам до сад само једном био на истој и то на брзака

26 нема окретницу него стаје на сред улице.

De,de...Idem u ponedeljak na javni uvid pa cemo videti sta se valja iza brega za tu okretnicu ;)

Vrh