[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=479908#p479908:297vfgov je napisao(la):
laki72 » Sub Sep 23, 2017 6:00 pm[/url]":297vfgov]
Pa evo ovaj. Cilj je izmestiti veliki saobracaj sa kalemegdana-donjeg grada, a ne dodavati novi.
Moze jos? Ok.
Pored tri mosta po tvojoj zamisli, na levoj obali Dunava bi imali skoro isto toliko jos dodatne mostovske konstrukcije.
Sad, kad se sve to sabere, koliko bi kostalo?
Ako znas sumu, preracunaj isplativost po glavi stanovnika leve obale.
Pri tom, dovodis saobracaj u vec zagusen strogi centar grada, sto je po meni pogresno.
Ono sto mi se svidja je razmisljanje o prostoru za pesake i bicikliste.
Eventualni problem u nasem slucaju je izvesno neodrzavanje, koje bi za posledicu imalo da pesaci i biciklisti "pokisnu" od odpadnih voda sa saobracajnog dela mostA.
No tvoja ideja sa time nema veze i sama po sebi ona je OK i mnogo smislenija od mozgova koji su ranije plasirali pricu o novom mostu na mestu Zaricevog i penjanju na visi nivo iznad saobracajnice .
Hvala na kontra argumentima.
Evo moja kontra na kontru.
Ja mislim da je cilj rasteretiti svarno problemeatične tačke, kao što su Brankov most i Pančevački most.
Kavo izmeštanje velikog saobracaja sa kalemegdana i donjeg grada? Tamo nema ni normalnih cesta (Dunavska je kao seoski put), ni nikakvih mostova. Šta ima da se izmešta kad sad nema ništa?
Ljudi će dolaziti u centar preko jednog ili drugog mosta. Jedino je pitanje koliko im vremena treba. Osim ako ti ne misliš da bi trebalo zabraniti ljudima da dolaze u centar?
Takođe, već su napravljeni planovi za novu okretnicu u Dunavskoj. To će omogućiti da nemamo kola na Studentskom trgu i dalje gore. Autobusi će od nekud morati da dolaze na tu okretnicu. Ne samo preko pančevca i preko centra grada. Napravti će se i neka normalna cesta iznad Dunavske.
Možda se tebi ti planovi ne sviđaju, ali to će se graditi.
Isto tako, leva strana Dunava će se za 20 godina masovno izgraditi (za industriju i stanovanje) , hteli mi ili ne. Jeftina zemlja i dobra lokacija.
Pančevački most to neće podržavati, a Pupin je mnogo dalje. Biraj ti gde bi ti stavio taj dodatni most preko Dunava.
Ovaj moj predlog ovde je mnogo jefiniji i praktičniji nego neke fantazije koji su drugi predlagali.
Nisam shvatio to oko neodržavanja, kišnjenja i otpadnih voda?