zecal
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 12.09.2017.
- Pohvaljen
- 381
Da, po ovom planu to i jesu 3 zasebna mosta.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=479977#p479977:2c33y3c3 je napisao(la):spatiotecte » Ned Sep 24, 2017 11:30 am[/url]":2c33y3c3]A umesto da se gradi trokraki most zar nije logicnije napraviti 3 mosta?
Tj ima li potrebe po tebi da ta tri mosta budu jedna ista konstrukcija imajuci u vidu da bi to bila jedna cuprija od nekoliko kilometra duzine?
Evo da ne mislis da si jedini koji podrzava mostove na VRO, imas moju podrsku za tako nesto, ja uopste nisam misljenja da je to neka sveta zemlja, rezervat ili bi sta sto je izneseno ovde od argumenta protiv diranja VRO.
Drago mi je cuti i videti drugacije ideje od "mainstream" misljenja na Beobuildu.
Samo bi bili međusobno povezani nadvožnjacima.
Pravili bi se u različitim vremenskim intervalima i ja nisam taj koji definiše kakvi će ti mostovi biti i koliko će se para potrošiti na njih.
Ako ima para, možemo da te mostove napravimo skupo kao most na Adi. Ili ako nema, jeftiniju verziju kao Pupinov most.
Koliko para toliko muzike.
Ovde sam ja predložio nešto što je jeftinija verzija (jednostavna konstrukcija) a i dalje veoma funkcionalno (pogotovo za pešake i bicikliste). Također zadovoljava i sa strane zaštite prirode na VRO.
Ako imamo dovoljno para, ajde da napravimo sve odjednom i to grandioznu verziju koju je Olja zamislila. To bi stvarno bio spomenik beogradu.
Ali ja ne mislim da imamo para za grandioznost.
Slažem se da ne trebaju ni sva 3 mosta da izgledaju isto. Možda bi bilo bolje da je prema Kalemegdanu nešto komplikovanije (vizuelni efekat), a preko Dunava nešto jednostavnije. Možda preko Dunava ne treba dva nivoa. To bi bilo preko kilometar, pa je možda previše za bicikliste, a pogotovo za pešake.
Tu odluku možemo da ostavimo onima koji će da odlučuju za 10 godina.