Šta je novo?

Trg Slavija

Somi303":1o7cculi je napisao(la):
Не постоје? :o Како нисам испратио решење те мистерије? :cry:
Šali se Igor, postoji tajni peron
ne samo kod Vuka već je izgradjen i na Slaviji, pa kod akva parka na Nbg ...
ali na njemu isključivo staje Hogwarts Express za Hogsmeade :lool:
 
stf":1ll3kyjk je napisao(la):
Делија, пријатељу, колега !!!! Па ови су нас покрали 90% мајку им хоштаплерску!!!
Нека су маме им га лоповске.

Ето, радиће реконструкцију Славије по твом и нешто мало мом пројекту. Можемо бити поносни на себе. :D
 
Tako je! Nas dvojica smo stvorili novu Slaviju a ko se potpisao neka mu je alal ! :D
 
Будући нараштаји ће на Славији качити таблу: Фонтана Стефана Милојевића :D

А мој презимењак већ има трг у центру БГ-а. Ја бих се задовољио овим платоом поред Славије :D
 
Govori se o uređenju kolovoznog dela Slavije što je u redu. Ali šta će biti sa zgradama gde je bio bioskop Slavija a sada je parking. Kakva se budućnost planira za park gde je pre rata planirana Mitićeva zgrada a devedesetih Dafinina.
 
Да се надовежем с питањем шта ће бити са оним уџерицама где је сад нека роштиљница и она зграда неког пропалог грађевинског предузећа што излази на Краља Милана? Јел се то руши у предстојећој реконструкцији?
 
Delija i STF, koliko sam vas razumeo mislite da je vaš koncept neko "ukrao". Da li ste zastitili vasa autorska prava kod Zavoda za intelektualnu svojinu. I koliko u opšte vaše kolege praktikuju da to rade.
 
A i da jesu zastitili ovoi bi se pravili blesavi , a takodje nije normalno da ti izaberes pobjednika pa da on umjesto razrade svog rada ideje on izmiksuje sve sto je stiglo na konkurs da zabusuri svoje neznaje
 
marat":1tacmy0b je napisao(la):
Delija i STF, koliko sam vas razumeo mislite da je vaš koncept neko "ukrao". Da li ste zastitili vasa autorska prava kod Zavoda za intelektualnu svojinu. I koliko u opšte vaše kolege praktikuju da to rade.
Колико је мени познато, у случају јавних конкурса са јавним изложбама и каталозима нема потребе заштитити додатно рад јер је он аутоматски заштићен и лако је доказиво (по датумима издавања) да ли је нешто покрадено.

Нека ме неки правник исправи.
 
Koliko se ja secam, ucestvovanjem na konkursu prihvatate pravila konkursa i prihvatate da od trenutka kad se konkurs zavrsi vas rad postaje svojina organizatora konkursa i on ima pravo da ga koristi po njegovoj zelji, doradi, izmeni itd.
 
spatiotecte":232fs40j je napisao(la):
Koliko se ja secam, ucestvovanjem na konkursu prihvatate pravila konkursa i prihvatate da od trenutka kad se konkurs zavrsi vas rad postaje svojina organizatora konkursa i on ima pravo da ga koristi po njegovoj zelji, doradi, izmeni itd.
Својина постаје уколико га организатори откупе, награде, похвале или било шта слично.
 
stf":1clw9vyz je napisao(la):
spatiotecte":1clw9vyz je napisao(la):
Koliko se ja secam, ucestvovanjem na konkursu prihvatate pravila konkursa i prihvatate da od trenutka kad se konkurs zavrsi vas rad postaje svojina organizatora konkursa i on ima pravo da ga koristi po njegovoj zelji, doradi, izmeni itd.
Својина постаје уколико га организатори откупе, награде, похвале или било шта слично.

Tacno, ali kakvi su prevaranti, izgleda da su vas odkupili za dzabe. :|
 
Toliko se u svetu danas gradi da je potpuno moguće da dva objekta veoma liče jedan na drugoga i da je to čista slučajnost. Ali moguće je i plagiranje. Jedan moj stručni rad kolega je plagirao što sam čuo tek posle nekoliko godina pošto sam u međuvremenu promenio grad u kome živim. Kada su mi rekli šta je uradio nisam se nimalo ljutio. To sam shvatio kao kompliment mome radu jer da nije bio dobar on ga ne bi plagirao.
 
NOVI SIMBOL PRESTONICE POGLEDAJTE: Evo kako će izgledati rekonstruisana Slavija
Tanjug | 06. jun 2014. 11:33 | Komentara: 17
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... na-Slavija

Saobraćaj na Slaviji biti mnogo efikasniji, jer će javni prevoz biti izmešten u spoljnu traku, da će tri unutrašnje trake služiti za automobile, a da će pešaci koristiti podzemne prolaze
slavija.jpg


BEOGRAD - Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da će Trg Slavija, sa velikom modernom fontanom, predstavljati novi simbol Beograda. Izgradnja, prema rečima Nikodijevića, počeće u martu sledeće godine.

Nikodijević je za Jutarnji program TV Pink rekao da je usvojena odluka o izradi plana detaljne regulacije za to područje i da predstoji usvajanje plana detaljne regulacije i izbor izvođača radova.

Predsednik Skupštine Beograda je najavio da će saobraćaj na Slaviji biti mnogo efikasniji, jer će javni prevoz biti izmešten u spoljnu traku, da će tri unutrašnje trake služiti za automobile, a da će pešaci koristiti podzemne prolaze.

U sklopu rekonstrukcije Bulevara oslobođenja od Autokomande, to će postati jedna od najlepših destinacija u gradu – naglasio je Nikodijević.
On je najavio da će, u sklopu cele rekonstrukciju, spomenik Dimitriju Tucoviću biti izmešten na novi trg ili plato, koji će biti napravljen ispred Narodne banke Srbije, što znači da će taj spomenik od mesta gde se sada nalazi biti premešten samo nekoliko desetina metara.

Predsednik Skupštine Beograda je rekao da će se saobraćaj na Slaviji normalno odvijati i tokom obavljanja radova i da veruje da neće biti većih gužvi, ni zadržavanja.

Nikodijević je najavio da posle revizije projekte za otprilike 35 do 40 dana treba očekivati da počnu radovi na rekonstrukciji Ulice Vojvode Stepe i da bi planirani radovi trebalo da traju oko godinu dana.
 
Гледајући рендере овог кружног тока ("новог симбола Београда"), закључујем да ће на Славији трамваји и тролејбуси делити исту траку. То значи да ће изнад ње бити контактна мрежа оба електрична подсистема ЈГП. Такво решење је већ примењено негде у Немачкој.

Е, сад, то је нама у Удружењу љубитеља железнице наметнуло тему за размишљање: Зашто у Улици краља Милана, на Тргу, у Васиној и Узун Мирковој, у траци за јавни превоз, не би биле постављене трамвајске шине? Тиме бисмо поново добили линију 1 (овога пута Калемегдан - Бањица). Исправили бисмо Добровићево безумље - избацивање трамваја са Теразија - због којег нам најјефтинији вид јавног превоза, уз то и највећег капацитета, не вози у најужи центар. Вождовац би добио директну везу са Теразијама, уместо да људи из тако великог и важног дела града на Славији масовно преседају у мање превозно средство - тролејбус.
Како се не би правила превелика гужва, неке троле би окретале на Славији.

Да сам градоначелник, ово би било међу мојим приоритетима. Инвестиција није толико велика, да би важио аргумент: "туда ће једном проћи метро..."
 
To djelejenje iste trake je po meni najveca maana rekonstrukcije razlog pa kad crkne trola , stoje i tramvaji , ili nestane struje bice to fino guzvanje
 
Meni trolejbusi na terazijama imaju nekakvog smeka, tramvajske sine i travjaji bi jos vise pretrpali ulicu ma koliko bili prakticni i moderni.
 
Trolejbusi i tramvaji u istoj traci i to još sa kombinovanim žicama, hmmmm, to neko traži belaja.

Inače, evo i mojih 2 dinara. Dakle, ovo ne može biti rešavanje trga kad okolo fali još nekoliko zgrada. Praznih placeva okolo koliko hoćeš. Prvo se ne sređuje isped Narodne banke, sad vidim ipak se sređuje. Da se ne pomisli da sam pun negativnih reakcija, evo veoma pozitivno ocenjujem sklanjaje montažnih objekata i zgrada gde su ćevabdžinice a odavno spremne za rušenje.

Usput jedina koliko-toliko reprezentativna zgrada je hotel Slavija. Nedovoljno da se ova raskrsnica zove trg.

Više, manje svi najavljeni radovi će ličiti na izmeštanje groba blaženopočivšeg Dimitrija Tucovića i ponovno crtanje kružića za kretanje vozila. Ah da, zaboravih na fontanu. Pa i oni će zaboraviti na nju.
 
SRBIJA | NEDELJA 6.07.2014. | 10:42
Vodoskok na Slaviji do petog sprata
IZVOR: NOVOSTI
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=873159
Beograd -- Traži se projektant fontane na Slaviji. Agencija za investicije raspisala je konkurs za izbor firme koja će pripremiti svu tehničku dokumentaciju za ovu fontanu


(superprostor.com)
(superprostor.com)
Projekat bi trebalo da bude kompletiran na jesen, da bi se tokom zime završila procedura sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj oko povlačenja novca zarekonstrukciju Slavije, a time i izgradnju nove fontane u njenom središtu.

Iako će se graditi zajedno sa rekonstrukcijom trga, izrada glavnog projekta fontane je izdvojena od obnove kružnog toka, pešačkih silaza i prolaza zbog svojih specifičnih tehničkih detalja. Zasada je planirano da radovi započnu u martu sledeće godine.

Kako objašnjava Goran Radulović, pomoćnik direktora Agencije za investicije, fontana će u dobroj meri izgledati kako je to idejnim rešenjem već planirano. Ipak, moguće su manje korekcije.

Ideja je da fontana ne služi samo za gledanje izdaleka, već će moći da joj se priđe i i da se dodirne. U sredini će imati kružni put za pešake, koji će šetače dovoditi u srce fontane, a ispred i iza njih će prskati unutrašnji i spoljni prsten.

"Kada bude jak vetar, posebni senzori će je gasiti ili smanjivati mlaz da ne prska ulicu i ometa vozače", pojašnjava Radulović. - Centralni izbačaj vode biće 16 metara u visinu, ali on se neće stalno koristiti. Odredićemo da to bude određenog dana u određenoj satnici uveče, kada nije velika gužva u saobraćaju. Uz svetlosne efekte biće sjajan scenski momenat.

Spomenik Dimitriju Tucoviću
Spomenik Dimitriju Tucoviću biće premešten sa sadašnjeg brdašca u središtu kružnog toka na zakošeni plato ispred nove zgrade Narodne banke. Tucović će ostati na Slaviji, ali u drugom delu, koji će takođe biti uređen.
 
Vrh