Šta je novo?

Trg Slavija

Pa kako možeš da sudiš na osnovu jedne slike?,a mi imamo i dalje dobre inžinjere nismo Bantustan... :kafa:
 
2012":1gpxwn99 je napisao(la):
Pa kako možeš da sudiš na osnovu jedne slike?,a mi imamo i dalje dobre inžinjere nismo Bantustan... :kafa:

Nismo Bantustan ali zato imamo predsednike opština iz Nambije..
 
Pa kako možeš da sudiš na osnovu jedne slike?
Nije jedna nego čitav set slikA

Prikazivati jedno a uraditi drugo ima svoj naziv svrhu i cilj . . . :oops:
 
Slavija nekad i danas ...
KraljaMilana-Jeremija1.jpg

dsc05192.jpg
 
Што се Славије тиче, она се иза нашиј леђа захуктава:

1 - Како би се умањили трошкови, подходници иду у круг изван круга јавног превоза (спољњег круга)
2 - Предвиђа се 6 улаза у подходнике, Хотел Славија, паркинг, тролејбус ка Теразијама, Тролејбус ка Црвеном крсту, између Мека и Булевара ослобођења и још један не сећам се где, али није код Немањине.
3 - У подходницима неће бити локала.
4 - Са оваквим распоредом подходника, за градњу метро-а би морала поново да се копа Славија у апсолутно свим варијантама
5 - У току извођења радова, трамвај од првог до последњег дана неће саобраћати ни један дан
6 - Саобраћајни инжењери, са којима сам разговарао и рекао своје виђење су рекли: "на саобраћајноном факултету се већ генерацијама студентима друмског одсека дају задаци распетљавања Славије, и нико је никада није решавао на овај накарадан начин".

Ја сам не желим да кажем од кога сам ово сазнао, како некима не бих правио проблеме, а очигледно је да се сав овај пројектантски хаос пројектује под командом Малог Ђокице, ко год да је то. :violina:
 
Verovatno neko ko se dokopao pozicije. Ali ako će tako da rade bolje da ne diraju ništa. Ako već nema para, radi nešto drugo. Koja je poenta ako će se ponovo rušiti, ako grad neće imati neki prihod posle toga i ako će biti tako malo prolaza?
 
Za očekivati je da ovi kvazi stručnjaci saobraćajci neće više ništa raditi ,dovoljno su nas oštetili svojom nestručnošćcu za narednih 100 g.Sada neki kažu da bi ti kvazi saobraćajci koji se bave obeležavanjem zebri ,bi još da procenjuju šta rade pravi stručnjaci Građevinski ing.Arhitekte ,CIP-a ili sl.groteska.
Prilikom izgradnje metroa normalno je da će se i pored izgrađenih podhodnika ili prve podzemne etaže raditi druga faza gde otvor za vestibil kao i evakuacioni izlazi sa donje platforme treba da se probije na gornju etažu..a tu si i instalacije ,ventilacioni sistemi..to zahteva zapravo nastavak radova u drugoj fazi...
slavija-stajaliste.jpg
 
Једна колегиница са студија је у једном од победничких тимова конкурса. Њен тим је радио ону идеју за теретану под земљом (Војимје оца :roll: ). Поносно је окачила рендер платоа Димитрија Туцовића испред НБС. Када ју је неко од другара питао, како ће изгледати кружни ток, одговорила је да нема појма јер то ради друга екипа.

Па људи, они ни не сарађују !!!!!!

Наравно, када сам поставио питање као и на овом форуму, ко је одлучио да се ради плато када та парцела није ни обухваћена расписом конкурса .... мислите ли да се удостојила да одговори? Па наравно да не. Мук.


Цела ова прича о Славији је срамно аматерска од самих почетака и Београд ће добити још једну ужасно скупу шминку без смисла и идеје која не да неће унапредити саобраћај у граду, већ ће га додатно упропастити. Од свих шминкерских рођачких реконструкција улица од 2000 ова је врхунац неодговорности, аматеризма, нестручности и КРИМИНАЛА.
 
Pa šta si očekivao.. oni koji su drugim stručnjacima zabranjivali da se pomenu ,da će sada nešto da ih pitaju..kako da rade..?(mislim na one koji su ranije raspisivali konkurs a ne arh.)To bi bilo nerealno... :kafa:
 
Не контам шта си написао, тј. шта си хтео да кажеш?
 
Milisav,To važi isto i za tebe... :kafa:
Stf..rekao;"Цела ова прича о Славији је срамно аматерска од самих почетака и Београд ће добити још једну ужасно скупу шминку без смисла и идеје која не да неће унапредити саобраћај у граду, већ ће га додатно упропастити. Од свих шминкерских рођачких реконструкција улица од 2000 ова је врхунац неодговорности, аматеризма, нестручности и КРИМИНАЛА."
Stf,Šta si ti hteo da kažeš? :roll:
 
Ја се нисам шегачио, стварно нисам разумео твој предходни пост. А што се тиче моје реченице коју си цитирао, не разумем шта ту није јасно?
Ова реконструкција Славије је спрдање са здравим разумом и песница у око свим стручњацима, и архитектама и урбанистима и грађевинцима и саобраћајцима. За све те струке, представљени пројекат је комплетна катастрофа и урбана деградација.

Зато нисам ни разумео твој поста? Шта то ко коме забрањује? Не контам?
 
Malo si preterao sa kritikom projekta kojeg zapravo zvanično nismo ni videli..niti ga je neko obrazložio sa stručne strane..
 
У славној књизи-спрдачини Јарослава Хашека "Доживљаји доброг војника Швејка у светском рату" има један лик, поручник Дуб. Он је цивил, резервни официр, који се из петних жила упире да докаже како је Царско-краљевска војска пред историјским победама - док је активним официрима јасно да су кола отишла бестрага, у провалију.
Поручник Дуб је очигледно жив, и на овом форуму се крије под уметничким именом 2012.
 
Obrni,okreni... ni malo ti se nesvidja sta pisem..a to mi je i bio cilj.. :kafa: Secam se tog Svejka.mrzeo sam tu lektiru..:D
 
2012":3jhdhc6m je napisao(la):
Malo si preterao sa kritikom projekta kojeg zapravo zvanično nismo ni videli..niti ga je neko obrazložio sa stručne strane..
Нисмо видели? Можда ти ниси ништа видео, неки други јесу.

Овај пројекат је сраман од својих зачетака.

1. Прво ти се наметне саобраћајно решење тока (за који су и саобраћајци рекли да је катастрофа) и онда распише конкурс за "урбанистичко решење" ... какво бре урбанистичко решење кад је оно већ решено? Ко је решио? Када? Где је консултовање стручњака? јавности? Икога релевантног? Где је јавни увид? Јавна дебата? Образложење концепта и решења?

2. Организована је јавна расправа поводом проглашења победника на којој су многи форумаши присуствовали и били активни у дискусији са многим великим именима урбанизма (тебе нисмо запазили). На тој јавној дебати решење је попљувано од стране свих. Победници се нису смели ни јавити, нису знали шта да кажу. Једино је градски архитека, Господин Весић невешто покушавао да одговори на питања а јасно се видело да не може да оправда решење и одговори на критику како му је вероватно директивом наређено. Било је и њему јасно колико је цео пројекат СРАЊЕ.

3. Организована изложба на којој се видело колико су победничка решења бедна и колико је распис био јадан јер су многи бирои понудили алтернативна урбанистичка решења потпуно игноришући имбецилне услове конкурса. Ти радови су осванули и у медијима јер нико није могао да изигнорише предстојећи дебилизам у најави.

4. У најновијем микс решењу видимо да се појављују елементи који нису били у распису конкурса јер је и надлећнима дошло из дупета у главу колико су имбецилне услове поставили. Наравно, покрали су туше предлоге без грама срама. Очекивано је наравно да нису усвојили алтернативне саобраћајне предлоге већ само шминкерске. Што значи да је неко много моћно мудо наметнуло најгоре саобраћајно решење.

И не разумем тај став да "нисмо видели пројекат" па не треба да критикујемо? А? Довољно смо видели да знамо шта нам се спрема? И у којој то земљи се у неким тајним канцеларијама усвајају пројекти и грађанство доводи пред свршен чин?

У Северној Кореји можда? А ... да ... и у Србији ... :kafa:
 
Cim saobracajci kazu da je sraman onda obecava..da ce biti dobar projekt koji je vodio racuna i o metrou. :kafa:
A saobracjaci su se kao konsultovali sa strucnom javnoscu, kada su pravili most na Adi i saobracajnice..na pogresnom mestu.. :wink: Sada je kasno za kukanje,izgleda de neki tek sada shvataju da se promenila ekipa..
 
2012":3brbfv68 je napisao(la):
Cim saobracajci kazu da je sraman onda obecava..da ce biti dobar projekt koji je vodio racuna i o metrou. :kafa:
A saobracjaci su se kao konsultovali sa strucnom javnoscu, kada su pravili most na Adi i saobracajnice..na pogresnom mestu.. :wink: Sada je kasno za kukanje,izgleda de neki tek sada shvataju da se promenila ekipa..

Saobraćajci (CIP) su ovde sve i uradili, a arhitekte su samo konsultovali da dizajniraju kandelabere, stubiće, pločnike, fontanu i nadstrešnice za podzemne prolaze (što je samo po sebi u dboroj meri ponižavajuće prema arhitektima).

Institucija konkursa je odavno obesmišljena u Srbiji (uostalom, ovo je valjda treći konkurs u poslednjih 10 godina, koji se bavio Slavijom), ali nekako se slažem sa Stfom da je u ovom slučaju dostignut vrhunac - jednostavno je nefer prema učesnicima da se na kraju odabere pet (podobnih) timova koji će uraditi ceo posao iz početka.
 
CIP je nesto drugo..radi sta mu se naruci :wink:
 
2012":zs9co9di je napisao(la):
Cim saobracajci kazu da je sraman onda obecava..da ce biti dobar projekt koji je vodio racuna i o metrou. :kafa:
У ком ти универзуму живиш, волео бих да знам. Па једна грана саобраћајаца (друмска) је и наметнула то саобраћајно решење које ће једино да убрза друмски превоз а посраће се по свим осталима. А чак ни сви друмски саобраћајци се не слажу да је ово добро. Будући да се "екипа" променила а пројекат није био на ревизији, паметноме доста.
2012":zs9co9di je napisao(la):
A saobracjaci su se kao konsultovali sa strucnom javnoscu, kada su pravili most na Adi i saobracajnice..na pogresnom mestu.. :wink: Sada je kasno za kukanje,izgleda de neki tek sada shvataju da se promenila ekipa..
Променила се политичка екипа али другачији концепт развоја града још увек нисмо видели - чекамо изборе. Што значи да друмска мафија и даље хара Београдом. Будући да нико сем тебе не види да се нешто променило ми говори да си само приземни провокатор.
 
@2012
На овом конкурсу је свој рад изложио и Јовин, а који је један од 10 радова који излазе изван шаблона конкурса. Сам Јовин је жестоко изкритиовао и начин одржавања конкурс, и шаблон дат на конкурсу. Он сам је представио свој концепт метро станице, који се није могао уметути у наметнути концепт, а и са коначним решењем које се провлачи испод жита, неопходно је поновно раскопавање Славије како би се направила метро станица. Сведоци онога што је рекао Јовин су СТФ, Директор, ја и вероватно још по неко од форумаша.

Како не би био двосмислен, и како твоје претходне изјаве не би биле чиста пљувачина, дефиниши свој став.
 
Stf,idi u Severnu Koreju i streljaj neistomisljenike...ako vec nisi ubio tecu.. :wink: Primitivan si i prekidam svaku komunikaciju..
Karlo,verujem da je tako,nisam bio tamo niti video sta je ko rekao..vec samo ovde na bb..Jovina podrzavam u svemu pre svega kao najkompetentnijeg strucnjaka urbanistu..a sada ovo sto si mi ti preneo u potpunosti sam promenio misljenje i podrzavam Jovinov stav.Ostajem dosledan onome sta sam ranije govorio da strucnjaci i to najpriznatiji treba da igraju kljucnu ulogu u definisanju resenja..za tako izuzetno vazan deo grada kao sto je Slavija.
Dakle zvanicno, da neko nema dilemu podrzavam Jovina...po ovom pitanju.. :kafa:
Ja sam samo primetio da usvojeno resenje ne ukida metro stanicu ,niti je smetnja za gradnju i zato sam zauzeo taj stav..a ne kao pljuvacinu,ali eto sada kada procitah sta je sve receno na javnoj raspravi..sada je i meni jasnije.I na kraju dobro je sto smo to i ovde raspravili. :kafa:
 
Karlo del Ponte":prtve2ek je napisao(la):
@2012дефиниши свој став.
Ово му је више форумаша тражило у више наврата и никада нас није удостоио било каквог образложеног става. Могуће је да нема ни капацитет ни копетенције за било какав став. Све што уме су провокације, прављење од овог форума дечију сликовницу а сваку дискусију доведе на ниво спрдње.

Не памтим нити један једини његов изворни став који је изнео и образложио, па чак ни туђи став који пордржава није поткрепио неком анализом. Све што смо добили је качење полукорисних линкова без објашњења зашто су ти линкови важни за причу о којој прича.

Стално се позива на компетентност форума а из дана у дан нарушава његову компетентност обесмишљавањем, политизовањем, сваке дискусије и довлачећи је на ниво препуцавања два пијана госта на слави супротних политичких опција.
 
STF,Kada ovo bude tvoj privatni forum a ti ga vodi kako ti se svidja,,a da te ne pogadja licno i interesno ne bi te licno ne bi ti tako ni reagovao na moj post,i ranije sam ti rekao.. kada se izdignes iznad licnih sukoba u koje stalno ulazis, onda ces voditi argumentovanu raspravu...treba jos da ucis od drugih.U svakom postu se svadjas sa nekim..uzas.. o tvom kapacitetu govori tvoj primitivizam.
 
Vrh