Miljković ističe da njegova kompanija, kao glavni izvođač radova, snosi apsolutnu odgovornost, ali...
"Samo zato što smo dozvolili sebi kao firma da nam jedna firma koja je radila sve radove kao podizvođač, a u pitanju je firma Relit iz Čačka koja je očigledno imala sve kontakte s projektantom koji je projektovao navedeni plato... Žao mi je što je do ovoga došli, ali živ čovek greši, samo čovek koji nikad ništa nije radio ne može da pogreši, mi priznajemo grešku, svesni smo je i otklonićemo sve nastale nedostatke u što kraćem roku", kaže Miljković.
On dodaje da je za navedene radove bila ugovorena cena od 11 miliona dinara, a da su za iste radove morali da potpišu ugovor sa firmom Relit iz Čačka na, kako kaže, štetu svoje firme, u iznosu od 17 miliona dinara.
"To jasno ukazuje da nam je, na neki način, podizvođač bio dirigovan", smatra Miljković.
N1: Hoćete da kažete da vas je CIP gotovo naterao da uzmete ovog podizvođača?
Miljković: Ne bih hteo da optužim firmu CIP tj. projektanta koji sigurno radi za potrebe CIP-a...
N1: Ali Vi se niste pitali da podizvođač bude taj?
Miljković: Nismo, papiri jasno ukazuju da mi nismo nigde imali direktnu komunikaciju sa CIP-om.
N1: Da li je normalno da glavni izvođač nema komunikaciju sa podizvođačem?
Miljković: Kod ovakve situacije, kompletan menadžment moje firme biće adekvatno kažnjen, a protiv našeg direktora projekta biće podneta krivična prijava za loše potpisane ugovore sa podizvođačem.
N1: Zašto je čovek kriv ako je bio nateran od strane projektanta?
Miljković: Može bilo ko da vas natera na bilo šta, on nije trebao da dozvoli sebi da dođemo u situaciju da brukamo svoju firmu, da nanesemo nesagledive posledice po ugled firme koja je dosad na teritoriji Grada Beograda i Republike izvršila mnogo veće projekte i nikad nije došla u situaciju da bude aktivirana bilo kakva garancija za dobro izvršenje posla.
N1: A da li je aktivirana garancija?
Miljković: Nije, niti će biti zato što smo promenili podizvođača i u toku sledeće nedelje uklonićemo sve nedostatke i nećemo dozvoliti da iko proziva nadležne organe Grada Beograda i nećemo dozvoliti da građani Beograda ne mogu da koriste na adekvatan način navedeni plato.