Šta je novo?

Trg Slavija

Kada ga popravljanju majke im neka i vrate one pešačke prelaze tamo gde su bili samo za džabe muče ljude i rizikuju da neko nastrada pošto stotine ljudi prelazi ulicu tamo gde su bili i gde je najlogičnije da budu.

"Ne interesuju me prepucavanja, 5 dana za Slaviju ili..."
Izvor: Tanjug četvrtak, 19.04.2018. | 14:35

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić je izjavio da je počela popravka oštećenja na platou na Slaviji.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1383229

Inače upućeni izvori kažu da je Vesić već spremio oštru kolumnu u Politici koja čeka da bude lansirana ako MBA RMN WTF opet probije rok. LOL

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=thDmn6f1BbM[/youtube]

Jel postoji neki normalan izveštaj , a ne ovaj gde gradska vlast optužuje RM da je kriv za loše odrađene radove , a ona sama je naredila da se radi i kada za to nisu bili odgovarajući vremenski uslovi , samo da bi mogli da se hvale kako su na "vreme" završili?

Tragi- komedija :oops:
Slavija cekala uredjenje 70 godina i nije uredjena, vec primenjeno privremeno resenje :(

Slkupo privremno resenje pomocu stapa i kanapa, pri tome upotrebljen truli stap i pretanak kanap

Ko je kriv ?
truli stap ili pretanak kanap ?

pa mi, koj smo cutali ....

Ocekivano opet sam juce kao i hiljadu dr. Beogradjana presao Makenizijevu preko starog izbrisanog pesackog prelaza .... :lol:

Saga se nastavlja

Izvor: B92.net

Izvođač otkrio zašto Slavija nije završena - nema para
Beograd -- Direktor Relita Dušan Knežević izjavio je da ta firma nije završila radove na Trgu Slavija jer im je kompanija “Ratko Mitrović” ostala dužna.

Knežević je za Prvu TV izjavio da su radove na Trgu Slavija završili 90 odsto, a da su kao podizvođač radova od glavnog izvođača “Ratka Mitrovića” dobili tek 40 odsto novca predviđenog za taj posao.

Knežević je kazao da su se radovi na Slaviji odvijali normalno i bez greške do Nove godine, sve dok “Ratko Mitrović” nije prestao da plaća podizvođaču.

“To je u našem poslu jedan od najvećih prekršaja, da pred neki veliki praznik, kao što je Nova godina ne pustite nijedan dinar”, naveo je Knežević i dodao da do danas “Ratko Mitrović” nije uplatio ništa.

Knežević je naveo da su u međuvremenu slali dopise i glavnom izvođaču i državi koja je tog izvođača angažovala i da nisu dobili nikakav odgovor.

“Nisu nam dali ni menicu od 50 dinara, koja je znak da ćete nekad izmiriti svoje obaveze. Menica je bila obavezna po ugovoru da se da posle počinjanja radova, a nikad nam nije izdata”, kazao je Knežević.

Prema njegovim rečima, grad je insistirao, kada su videli da će se problem desiti, da se izvedu ljudi da rade i da će biti plaćeno, ali se “Ratko Mitrović” i na to oglušio.

Knežević je kazao i da su svi uključeni bili obavešeni da Trg Slavija nije završen i da je ostalo da se površine završno obrade i da se uradi premaz koji daje finalni izgled.

On je kazao da Relit za sada neće tužiti nikoga jer imaju želju da završe trg a za to je, kako je naveo, potrebno mesec dana.

711767_sinisa-mali-vojvode-stepe-ulica-vojvode-stepe-slepi_ls.jpg

Siniša Mali na otvaranju Vojvode Stepe: Obesite me na Terazijama ako na Slaviji pogrešimo!

https://www.kurir.rs/vesti/beograd/1880 ... -pogresimo

Treba ispuniti Sinisi zelju.... :kafa:

Kao da prosečan glasač pamti duže od 2 dana.

Ali najgori su mi oni koji pamte, ali i dalje glasaju za iste (a nisu ucenjeni poslom ili nekako drugačije)

mogao bi sinisa i sam to da izvede...bio bi to zanimljiv performans uz asistenciju vesica i folica posto su i oni kumovali ovakvom stanju Slavije :mrgreen:

Secam se kao da je juce bilo, svaka druga rec mu je bila ovo nismo mi dogovarali nego demokrate...slikao se u stepi po tri puta dnevno i vrteo istu pricu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=533995#p533995:ka97sxx6 je napisao(la):
Igor » Uto Apr 24, 2018 4:54 pm[/url]":ka97sxx6]Saga se nastavlja

Izvor: B92.net

Izvođač otkrio zašto Slavija nije završena - nema para
Beograd -- Direktor Relita Dušan Knežević izjavio je da ta firma nije završila radove na Trgu Slavija jer im je kompanija “Ratko Mitrović” ostala dužna.

Knežević je za Prvu TV izjavio da su radove na Trgu Slavija završili 90 odsto, a da su kao podizvođač radova od glavnog izvođača “Ratka Mitrovića” dobili tek 40 odsto novca predviđenog za taj posao.

Knežević je kazao da su se radovi na Slaviji odvijali normalno i bez greške do Nove godine, sve dok “Ratko Mitrović” nije prestao da plaća podizvođaču.

“To je u našem poslu jedan od najvećih prekršaja, da pred neki veliki praznik, kao što je Nova godina ne pustite nijedan dinar”, naveo je Knežević i dodao da do danas “Ratko Mitrović” nije uplatio ništa.

Knežević je naveo da su u međuvremenu slali dopise i glavnom izvođaču i državi koja je tog izvođača angažovala i da nisu dobili nikakav odgovor.

“Nisu nam dali ni menicu od 50 dinara, koja je znak da ćete nekad izmiriti svoje obaveze. Menica je bila obavezna po ugovoru da se da posle počinjanja radova, a nikad nam nije izdata”, kazao je Knežević.

Prema njegovim rečima, grad je insistirao, kada su videli da će se problem desiti, da se izvedu ljudi da rade i da će biti plaćeno, ali se “Ratko Mitrović” i na to oglušio.

Knežević je kazao i da su svi uključeni bili obavešeni da Trg Slavija nije završen i da je ostalo da se površine završno obrade i da se uradi premaz koji daje finalni izgled.

On je kazao da Relit za sada neće tužiti nikoga jer imaju želju da završe trg a za to je, kako je naveo, potrebno mesec dana.

a sto tek sad? zar nisu odma mogli da objave u novinama il tako nesto, a ne da kukaju tek kad ih namagarce

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=533996#p533996:2chcsuta je napisao(la):
KiD » Uto Apr 24, 2018 4:56 pm[/url]":2chcsuta]
Siniša Mali na otvaranju Vojvode Stepe: Obesite me na Terazijama ako na Slaviji pogrešimo!
3962887167.gif

Ova izjava u anale. Nečuveno!

@astrodule
I ne mora da pamti, dovoljno je što trpi pa da već jednom lupi šakom o sto.
Kako je moguće znati ko je za koga glasao? Mogu pričati priču koja prolazi u određenom društvu, a glasati za sasvim drugu opciju. Skoro sam sigurna da je takvih veliki broj.

Znam ljude koji podržavaju ove na vlasti čak i kada im objasniš (i kada shvate) da su lagali za mnoge stvari.

Onda samo slegnu i kažu da su ipak nešto uradili.

Pa im opet kažeš da su em slagali, em loše uradili, a oni i dalje podržavaju jer bi neki drugi bili još gori jer su u Informeru rekli kakvi su i tako se spirala objašnjavanja širi, ali oni su, moram reći, glupi i glasaju za njih...

Sad si mi dao lepu ideju. A šta mislite da glasački listić istovremeno bude i test osnovne političke pismenosti i informisanja? Da na listiću bude i niz pitanja na koje prvo treba tačno odgovoriti. Pa se glas uvažava samo ako broj bodova na testu nije manji od neke granice? Pošto u suprotnom čovek očigledno ne zna o čemu priča, tj za koga glasa. Opravdanje bi moglo biti da glasanje ne bi trebalo biti ni lutrija niti tammičenje u marketingu, nego kvalifikovani odgovor na postojeće probleme baziran na bar osnovnom političkom znanju, pa mu izvor ne može biti neotuđivo lično pravo na gluposti koje nemaju veze sa temom, odnosno sa onim što čovek TREBA da radi dok glasa za političku partiju, dakle sa osnovnim smislom te aktivnosti :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534217#p534217:1dmwkv9l je napisao(la):
Zuma » Sre Apr 25, 2018 5:33 pm[/url]":1dmwkv9l]Sad si mi dao lepu ideju. A šta mislite da glasački listić istovremeno bude i test osnovne političke pismenosti i informisanja? Da na listiću bude i niz pitanja na koje prvo treba tačno odgovoriti. Pa se glas uvažava samo ako broj bodova na testu nije manji od neke granice? Pošto u suprotnom čovek očigledno ne zna o čemu priča, tj za koga glasa. Opravdanje bi moglo biti da glasanje ne bi trebalo biti ni lutrija niti tammičenje u marketingu, nego kvalifikovani odgovor na postojeće probleme baziran na bar osnovnom političkom znanju, pa mu izvor ne može biti neotuđivo lično pravo na gluposti koje nemaju veze sa temom, odnosno sa onim što čovek TREBA da radi dok glasa za političku partiju, dakle sa osnovnim smislom te aktivnosti :lol:

Elitizam se kao takav nalazi u osnovi idelogije fasizma. Sta cemo sa neobrazovanima i bezubima nakon sto ih dehumanizujemo i oduzmemo pravo glasa? U gasne komore?

Ne idi u krajnost.

Ne možeš me ubediti da osoba koja ne razume ni malo ekonomiju i kako svet funkcioniše treba da odlučuje o tome ko će voditi državu.

Naravno, ovo je nemoguće sprovesti u praksi (u iole normalnim zemljama), isto kao što se ne može idiotima zabraniti da rađaju decu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534234#p534234:iazf4ab1 je napisao(la):
Gazi Bengazi » Sre Apr 25, 2018 8:55 pm[/url]":iazf4ab1] Elitizam se kao takav nalazi u osnovi idelogije fasizma. Sta cemo sa neobrazovanima i bezubima nakon sto ih dehumanizujemo i oduzmemo pravo glasa? U gasne komore?
Oprosti Gazi Bengazi ali ovo baš i nisi morao napisati, izaziva blagu jezu a i prilično si nejasan i još priličnije neukusan.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534250#p534250:ywue85ar je napisao(la):
Ksenija » Sre Apr 25, 2018 9:58 pm[/url]":ywue85ar]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534234#p534234:ywue85ar je napisao(la):
Gazi Bengazi » Sre Apr 25, 2018 8:55 pm[/url]":ywue85ar] Elitizam se kao takav nalazi u osnovi idelogije fasizma. Sta cemo sa neobrazovanima i bezubima nakon sto ih dehumanizujemo i oduzmemo pravo glasa? U gasne komore?
Oprosti Gazi Bengazi ali ovo baš i nisi morao napisati, izaziva blagu jezu a i prilično si nejasan i još priličnije neukusan.

Ja neukusan? Pojedini clanova foruma otvoreno zagovaraju i propagiraju nejadnakost medju ljudima u 21 veku? I to bas oni koji se najvise pozivaju na pravnu drzavu i demokratsko uredjenje. Kad ih otovreno upozorim sta, nadam se nesvesno zagovaraju, ja sam onda neukusan, a oni su "elitni" clanovi foruma?

Prosto me sramota sto moram sebe da opravdavam sto ukazujem da su svi ljudi isti, bez obzira na obrazovanje, intelekt, godine starosti, broj zuba, boju ociju, itd... Namerno sam izbegao floskule o nacionalnoj i verskoj pripadnosti.

Ne mozemo biti malo vise ili malo manje jednaki. Preduslov demokratije je da su svi ljudi jednaki i da je svaciji glas jednak. One koje se nisu slagali sa tim i koji su zagovarali nejednakost medju ljudima, (visa i niza rasa, elita i otpad) istorija je nazvala fasistima i to je cinjenica.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534217#p534217:gwrbowir je napisao(la):
Zuma » Wed Apr 25, 2018 4:33 pm[/url]":gwrbowir]Sad si mi dao lepu ideju. A šta mislite da glasački listić istovremeno bude i test osnovne političke pismenosti i informisanja? Da na listiću bude i niz pitanja na koje prvo treba tačno odgovoriti. Pa se glas uvažava samo ako broj bodova na testu nije manji od neke granice? Pošto u suprotnom čovek očigledno ne zna o čemu priča, tj za koga glasa. Opravdanje bi moglo biti da glasanje ne bi trebalo biti ni lutrija niti tammičenje u marketingu, nego kvalifikovani odgovor na postojeće probleme baziran na bar osnovnom političkom znanju, pa mu izvor ne može biti neotuđivo lično pravo na gluposti koje nemaju veze sa temom, odnosno sa onim što čovek TREBA da radi dok glasa za političku partiju, dakle sa osnovnim smislom te aktivnosti :lol:

Zar nije bolje prosto napraviti bolji obrazovni sistem i nauciti vec u skolama buduce glasace o politici i birackom pravu, ovde se o njihovom birackom pravu i odgovornosti koje ono nosi u osnovnim i srednjim skolama jedva i pominje, pre svega mora se razviti od malih nogu kriticki stav, a kod nas se radi upravo suprotno kroz osnovnu i srednju skolu, deca se uce da cute i prihvataju stvari kakve jesu.

Testovi, uslovi i na-terenu kvalifikacije za dobijanje prava na izborima zvuče interesantno u teoriji ali u praksi danas nema države koja to ima tako da nema šanse ni da mi to uvedemo. Sve i da hoćemo. Ne znam što se u Srbiji stalno poteže to kad svi znaju da od toga nema ništa. Ok, znam, zato što nam je svima preko glave ovoga što se dešava. Ali svidelo nam se ili ne, tako je kako je.

Ali ovo što Piccolo kaže ima smisla i podržavam to. U srednjim školama već postoje predmeti Sociologija i Ustav. Kad bi se malo bolje koncipirali i kad bi se bolje predavali, ti predmeti bi mogli da imaju veliki uticaj u vaspitanju klinaca o njihovoj ulozi u društvu, kolektivizmu, uređenju, državi, i svemu što treba da zna svaki pripadnik društva, pa samim tim i glasač. Po meni je to bolji način od svih prisilnih i uslovnih rešenja, uključujući i testove. Jer kad naučiš osobu kako funkcioniše društvo i (između ostalog) zašto nije svejedno da li se glasa za nekog zato što je najlepši, ili zato što je dao kintu, ili zato što je realno najsposobniji i najpošteniji kandidat, e onda se otvara put ka izgradnji zdravog i funkcionalnog društva. Treba menjati mentalitet i poredak, jedino tako može nešto trajno da se promeni na bolje.

Vrh