Šta je novo?

Trg Slavija

Da li uopste postoje sao znakovi da nailazite na kruzni tok treba i crvena mreza na nekim mjestima da ne blokiraju raskrsnicu

А наш народ црвену мрежу поштује онолико, видело се на раскрсницама у Немањиној током радова на Славији. А знакови постоје из Булевара ослобођења за остале не знам.

Tu onda dodje kamera sa programom na 50 raskrsnica za mjesec dana bi se isplatilo ulaganje kad bi pocele da stizu cestitke brzo bi poceli da postuju propise

Ту се онда поставља сасвим оправдано питање због чега се не поставе те чувене камере и коме је то у интересу да се ред никада не уведе?

Postoji znak da je kružni tok ispred tebe. KT na NBGD ima odličnu vertikalnu signalizaciju (ali ižvrljanu), ali mi volimo da štedimo na vertikalnoj signalizaciji za smerove i trake.

Zašto se kamere ne postavljaju svuda po gradu? Ili zbog apsolutne nezainteresovanosti za bezbednost ili zbog čuvanja socijalnog mira.

Mi smo narod navikli da nešto muvamo i vrdamo i dok god je takva vlast (a vlast je iz naroda, a ne iz Nemačke) neće se ništa promeniti.

Astro govorio sam o slaviji na prilazu k toku iz bilo koje ulice nema ynaka da se prilazi kruznom toku

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=494044#p494044:2aarbib1 je napisao(la):
JohnnyLee » 19 Нов 2017 11:15 pm[/url]":2aarbib1]оверио сам Славију. уопште не видим у чему је проблем о ком су писали по новинама. кружни ток је савршено логичан, нема никакве филозофије. то што по Београду возе незналице, то је већ други проблем, али као што рекох, кружни ток је савршено логичан
Juče sam i ja kolima proleteo kroz Slaviju. Nikakvih problema. Mnogo je lakše nego ranije, samo pratiš horizontalnu signalizaciju. Naravno, taksista ispred mene je presekao sve tangentom. Da je mogao preplivao bi i fontanu. Ali protiv takvih, nema leka.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=494145#p494145:2gtioapj je napisao(la):
direktor » 20 Нов 2017, 11:37[/url]":2gtioapj]Astro govorio sam o slaviji na prilazu k toku iz bilo koje ulice nema ynaka da se prilazi kruznom toku

Колико ме сећање служи, на прилазу Славији из Булевара ослобођења или из Немањине постоји знак и то овакав:

zopn-kruzni-tok.gif

у пару са овим знаком

znak-tramvajska-pruga.jpg

Свакога дана пролазим пешке кроз те две улице и мислим да сам уочио бар у једној ово горе.

Ako moze fotka bio bih zahvalan ja nevidjeh mozda mi je promaklo

Потрудићу се да сликам. Можда сам и ја нешто умислио.

Иначе бацам поглед јутрос преко Накси камере и не знам да ли ми се чини или су возачи почели мало да успоравају и да мало више самим тим поштују ред на кружном току.

Прво се сложи главни растер па се онда тактилна стаза уклапа и усеца.

Ок дакле ево сличица знакова:
1. Из Немањине
Да не буде забуне око стајања "само на секунд да се нешто обави/неко сачека"
Pogledajte prilog 6
Да не буде "нисам стигао да одреагујем на време па сам морао да пресечем"
Pogledajte prilog 5
Ево има знака за кружни ток и обрнути троугао
Pogledajte prilog 4
Из Делиградске
Pogledajte prilog 3
Да се зна ко кога пропушта на улазу у Булевар
Pogledajte prilog 2
На самом излазу из Булевара
Pogledajte prilog 1
Директоре, ово је једно 50ак метара ако не и више пре изласка са Булевара као што сам и рекао

Odlicno ja kad sam zadnji put prosao bili su samo stubovi za znakove

Lepo je obeleženo. I nailazak na raskrsnicu sa KT i raskrsnica sa obaveznim KT.

Vidi, na prvoj slici je Slavija čak i ličila na nešto.
NBS katastrofa...

људи, када стављате више од три слике веће резолуције, користите спојлер. прегледачи баш забагују када прелазе преко слика

1. Totem lep i informativan-projatno iznenadjenje.
2. Slivnik koji prkosi zakonima gravitacije-neće se napiti vode
3. krajnja desna traka ka bulevaru Oslobodjenja kao pit stop za brzu hranu!
4. Sadjenje drveća-lepo...

Ako je bilo nedoumice za A1-nema više, i dalje staje na istom mestu.

Razliliti tipovi slivnika u Beogradskoj u odnosu an celu Slaviju? ali zašto... :rant:

Crna tačka, nerazumno farbanje: Ako vozač putničkog vozila stane na ove debele bele linije koje bi trebalo da mu signaliziraju liniju preglednosti, stoji u tramvajskom profilu i seče ga :rant: . Za minut koliko sam proveo na tom mestu slikajući- bio sam svedok konflikta izmedju vozila i tramvaja :bash:

Sad me vozio 31 kroz Bulevar pa preko Slavije ka centru. Vozač prođe pešački na ulivanju u Slaviju i po navici se zaleti ka centru kružnog toka, da preseče. I onda kad je došao do unutrašnje žute trake odjednom uspori, skrene autobus skroz desno i uredno isprati svoju žutu traku, pored hotela, Parking Servisa pa sve do Kralja MIlana. :D

Šta će čovek, navikao da ide kroz centar. :) Al dobro, ipak se na kraju setio, prestrojio i ispoštovao nova pravila. Iako je kružni tok bio prilično pust.

Требало је померити центар кружног тока.

Vrh