Šta je novo?

Treći bulevar ... propuštena šansa?

U Srbiji je mnogo sto sta zabranjeno, ali je problem u manjku kontrole i kazni. Neke nacije imaju to jednostavno urodjeno: nesto sto je zabranjeno jednostavno ne postoji (Svajcarci, Nemci, Danci), dok se kod nas te zabrane tek onda uzimaju za ozbiljno kada stigne kazna ili policija da te vodi u corku.
 
Da se ljudima zabrani da suše veš na terasi?!?! Hm....malo ga pretera, mislim da samo treba da se prekreči kao i ove stambene zgrade u Trećem.

p.s. Genexu su obe strane spoljne.
 
Bila je neka domaća serija, davno, valjda početkom osamdesetih, ili još ranije, o nekim majstorima koji su zaposleni na izgradnji blokova. Ima sjajnih panoramskih scena.

Ljudi će prestati da suše gaće na terasama kada cene mašina za pranje i sušenje veša budu još malo pale a standard još malo porastao. O klimama smo već pričali na temi o Dubaiju ili Saudijskoj Arabiji, oni imaju posebne propise o tome kako teba da izgleda deo klime koji stoji napolju.
 
Znam mnoge ljude koje bi mogli da priuste masinu za susenje vesa(nadje se za 20k din), ali nikog ko o tome uopste razmislja.
 
U Nemackoj se uopste o tome ne razmislja da bi ves eventualno mogao da susis napolju... Nikada nisam video ves. Imam i ja balkon pa mi nikada nije palo napamet ni krpu da susim na terasi, a kamo li da okacim celu masinu...

Sve je u edukaciji...
 
Ljudi, ja nemam nista protiv susenja vesa na terasi - izmedju estetike i covekove okoline, uvek biram ovo drugo. :) Ali, bez brige, kad bude porastao standard, to ce nestati, garantujem.
 
Da li ste videli kako su porusili one barake u trecem bulevaru? Kao i uvek divlje i uz haos ljudi. Nego, da li neko zna sta ce se tu graditi? Da podsetim, to je parcela izmedju Skode i GTC-a.
 
пролеће 2009

DSCF3170.jpg
 
tuzni bulevar , arhitektura za ibarsku magistralu :(
 
Suvise si ostar.

Ja mislim samo da je ulica...malo ... ne znam...djubre.
Inace je extra...
Samo su zgrade bezvezne i palanacke. I ispred njih ima gomila nekakvog blata i travuljine i dzbunja.
Nadam se da ce one nesrecne sljuke sto su se gnezdile na VRO ovde moci da se nasele.
Na onoj slici jedna se vec vidi da leti!
 
Bulevar kao bulevar je super nema sta ali arhitektura je zalosna, svaka zgrada vodi svoju politiku. To je ono kada se po svaku cenu zeli prodati i rasparcati (preparcelisati) zemljiste da bi se kao vise naplatilo (jel vam to zvuci poznato?)
 
Tužno i otužno je stanje ovogo desnog dela. Gledajući u budućnost u kojoj se nadam da će ta strana imati neke druge objekte (mada ovima treba minimum nekih 5 godina da vrate investiciju) mislim da bi izgledalo lepo sa nekim drvećem po sredini ulice, kao što je urađeno u Bulevaru Oslobođenja.
 
Sredina ulice ceka tramvaje za bezaniju ako im neka padne na pamet da realizuju taj projekat
 
Po onoj mojoj mapi metroa što sam davno okačio, tuda prolazi metro :D
 
GTC nastavlja da gradi jednu te istu zgradu na 100 razlicitih nacina. Kompleks GTC square siri se i na susednu parcelu, tj do raskrsnice sa Bulevarom umetnosti:

gtc_cube_001.jpg

gtc_cube_002.jpg

gtc_cube_003.jpg

gtc_cube_004.jpg

gtc_cube_005.jpg

gtc_cube_006.jpg


Izvor: GTC Serbia

Deluje tako "trecebulevarski" :|
 
Izgleda kao shopping mall,stvarno nema dovoljno zelenih povrsina tu
 
Ta nemojte tako, sta mi znamo! Zar ne vidite da ima tu i narandzaste boje!
:bash:
 
koja je funkcija ovolike zgrade? kapiram da je kancelarijski prostor za izdavanje, ali mi nije jasno zasto bi to neko gradio sada kad imamo toliko viska prostora
 
Mozda ce tu biti opstina Novi Beograd 2 kako je predlaze tinki-dinkijeva klika.Samo bi njima trebalo ovoliko idiotski puno parking prostora :laugh:
 
Извини, Жељко, али мислим да овога пута претерујеш. Зграда нити је ружна, нити одскаче од окружења. Тачније, од осталих зграда између Миланковићевог булевара и пруге.
 
mradulovic":29ttan7n je napisao(la):
koja je funkcija ovolike zgrade? kapiram da je kancelarijski prostor za izdavanje, ali mi nije jasno zasto bi to neko gradio sada kad imamo toliko viska prostora
Investitori koji se bave gradnjom mogu da biraju da ne rade ili da rade tako sto nece placati izvodjacu i podizvodjacima radova. Uglavnom grade, duguju i cekaju bolje dane...
Inace, pocela je izrada temelja na objektu izmedju Pet centra i buvljaka. Ne znam sta je to...?
 
Vrh