Šta je novo?

Tramvaji

Сад видим да сам грешком написао 45 уместо 42 :D
 
Али са том трасом се нпр. брже стиже до Ушћа где могу да се остваре преседачке везе ка Земуну, центру и Карабурми. Није неопходно да то буде тројка, али нпр. да имамо линију Раковица-мост на Ади-Ушће-Калемегдан, да се повежу Раковица и пословне четврти на Новом Београду дуж Милутина Миланковића и Mилентија Поповића. Мислим да реално све мање људи има потребе за кретањима ка Сајму и Савском тргу, док су кретања ка НБГ већа. Линија од Раковице преко оба моста је чак кориснија од нрп. линије Блко 45-Раковица која од пословног дела НБГ качи само блок 42.
 
Pa bolje onda tramvajska linija ka Zemunu direktno ili u najgorem slučaju okretnica oko Ušća. Nema potrebe trpati tramvaj ka Kalemegdanu, ako kreće sa Rakovice i cilj mu je Novi Beograd.
 
Слажем се, али у тренутној ситуацији нажалост немамо окретницу у зони Ушћа нити пругу ка Земуну. Није неопходно да окреће на Калемегдану, може и код Пристаништа. Главно је веза булевара Патријарха Павла, булевара Милутина Миланковића и улице Милентија Поповића. А када се направи пруга ка Земуну или окретница код Ушћа, онда може и да се преусмери ту. Најбоље би било да осмисле окретницу код Ушћа сад, пре уклањања старог моста и завршетка булевара Патријарха Павла.
 
Detalji sa probe:


Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Da li su mogli ovde stajalište da naprave, taman neposredno pre pešačkog prelaza? Ali mislim da dužina nije podesna za CAF.
2022-02-04_12h20_40.png
 
Mali off: Gledam sliku gore i stvarno ne mogu da verujem da su one straćare ostale. Aj jednoj makar fasadu središe, al zato ova bliže Pošti, kao da će se svakog časa srušiti... Živo me zanima jel ima nekoga u njoj ili je napuštena.
 
Искрено сумњам, компликована је ту имовинско-правна ситуација, причали су детљано форумаши који су боље упућени у ситуацију на теми о Савском тргу још пре две године.
 
Neće sigurno doveka ostati tu - samo je pitanje vremena. U nekom trenutku će se, valjda, i samo urušiti. 😁
 
Ништа КаТа ништа КАФ?

У колико ли је сати снимао? Трамваји скоро празни...
 
Ништа КаТа ништа КАФ?

У колико ли је сати снимао? Трамваји скоро празни...
Кате иду, КАФ мислим још не. Трамваји су солидно попуњени у шпицу, а верујем да доста људи још није сазнало да су трамваји коначно поново кренули.
 
Која је поента 11 преко Савске и да ли је стварно боље тако него као што је до сад било? Не критикујем него ме више занимају разлози за и против. На први поглед ми стара траса има више смисла.
 
Искрено мислим да је становницима Дорћола битнија веза са Ушћем, Сава центром и Милутина Миланковића него са Савским тргом, Палатом правде, Мостаром и Сајмом.
 
Ja mislim da je njima jedina poenta da jedan tramvajski koridor ne bude samo sa jednom tramvajskom linijom. Vaznije im je da pored sajma idu dve linije, kroz Milentija Popovica dve linije, preko mosta na adi dve linije. Mislim da im je to jedina logika. Ne vidim zasto ne bi uveli liniju 4, kruznu, most Miladina Zarica, NBG, most na adi, sajam, savski trg. Mislim svakako imaju visak tramvaja a i linija 3 ne radi pa visak i tramvajdzija. Sa 4 tramvaja dva u jednom smeru, dva u drugom i taktom od 20 minuta mislim da bi super funkcionisalo. Odmarali bi na gospodarskoj mehani
 
Vrh