Караван возила у низу свуда иде спорије, невезано за позицију. Сваки дан сам у рузвелтовој и далеко боље функционише него било која средња баштица.
Ти други градови немају у овој мери закржљалу мрежу улица, хоћеш (не ти лично) трамвај по пропису а 150 год ниси проширио габарит улица ни за милиметар, немаш никакве обилазнице све иде преко центра е па извини бато онда мора да се прави компромис а не да они који највише доприносе у буџет (регистрација, акцизе) којим се обнављају улице, да они трпе највећу штету. Дај ми једнако добру паралелну алтернативу (као вој степе/бул осл) па онда узми улицу за трамвај, тако је у тим другим градовима, а у бг мало теже.
Код нас свуда где је трамвај издвојен, људи беже на аутобус, а оставити коридор само са трамвајима, немаш сигурност алтернативе нити је мрежа линија тако развијена и разноврсна као бусеви, нити може да буде. Значи ако трамвај не иде заједно са бусем, то је у старту промашај. Али изгледа многима глава у песку па то не виде.
@гундељ
Тако је, то што причаш стварно везе са мозгом нема, већ сам горе напоменуо да ни најбахатији возач се неће паркирати на шинама где свако мало прође трамвај. У вој илића то раде јер трола може да их обиђе (значи нема тоталне блокаде), трамвај не може, лоше ти поређење.
У бул осл има паркинга са обе стране, довољно да може да се види да уопште не смета трамвајима, нису то супермаркет паркинзи где свако мало неко улази и излази, још ако је станар тај за цео дан у најбољем случају једном уђе-изађе.
И тај садржај у 4 булевара што генерише непрописно паркирање, ни то ти благе везе нема, јер сада без ивичњака (који је био између коловоза и шина) и оних трака које имале једну и по ширину, јеноставно неће имати где да стану.
И рузвелтова има колко хоћеш садржаја који то генеришу па не видим да неко паркира на коловозу и шинама, а још је и паркинг укинут.
Ако и треба нешто да се жртвује за спољне баштице, онда је то паркинг тј свуда где не може дијагонално укинути га. Паралелни и под 90 степени не би смео да буде поред трамваја, а да коси смета, то је већ смешна прича.