Šta je novo?

Tramvaji

Па онда треба склонити све шахте и поклопце да аутомобили не би пролазили туда (ако су поклопци односно решетке као у Булевару целом ширином баштице)

Pa ne mogu da se skidaju poklopci zato sto se automobili ne pridržavaju pravila. Pa jel treba neko da polomi nogu na tom mestu.

Па тај неко ваљда има очи (ако иде пешке), а ако иде колима то је једини начин да се спречи вожња аутомобила туда, макар поломио точак :)

belgrey":1uhvr4tb je napisao(la):
A šta je to vozilo radilo u tramvajskoj baštici?
Puno bu**** sada vozi i u Bulevaru duz tramvajske bastice i usporava tramvaje.Naravno komunalna i saobracajna policija nece da reaguje jer imaju pametnija posla.

Trebalo je da ugrade šine kao za voz, one koje se postavljaju tamo gde se ne očekuje preklapanje sa drugim saobraćajem

Ova rupa osim za motorni saobraćaj (koji, slažem se, nije poželjan, ali ni zabranjen na ovom mestu) predstavlja opasnost za sve prolaznike, ne samo za vozila.

tramvaj 13 od 14.12. ima novi red voznje, ide na 10 min! ako neko ima nek da neki link

Bonvivan":1fvexygj je napisao(la):
Sinoć oko pola devet videh 1506 kod Hayata,nažalost nisam se vozio u njemu nego sam ga silom prilika pratio do buvljaka kolima.Sve lepo i sjajno,meni čak lepše izgleda noću nego danju onako pun svetla unutra.Ali,mora nešto da fali,od 4 prednja svetla jedno ne radi,pomislih,majku mu ,pa zar na svemu moramo da dokazujemo koliko smo aljkavi.
Bilo je i ranije javljanja da farovi ne rade, pa sam i ja to dva puta pomislio gledajući CAF-a, dok jednom na okretnici nisam prilazeći ukapirao da su mu farovi jako usmereni (valjda su od LED dioda) i sa strane izgleda kao da je neispravan, a kad ga pogledaš spreda sve je OK!

Ja sam bio kod drugara koji radi u kiosku pa sam za nekih sat-dva primetio isto to.Uvek onaj far koji je blizi tebi izgleda slabiji,malo teze je primetiti da je isti utisak da je slabiji levi far kada gledate sa kolovza jer je to malo teze postici a da vas neko ne pokupi kolima.

farovi biju unakrsno :) zato se stiče taj utisak, levi je uperen ka desno, a desni ka levo

Uvođenjem dva nova tramvaja španskog proizvođača „KAF” na liniji 13 i preusmeravanjem vozila sa te trase na liniju broj 2 omogućen je brži i lakši prevoz građana Dorćola, saopšteno je iz Direkcije za javni prevoz. Na liniji dva sada saobraća 12 vozila, na unutrašnjem i spoljašnjem krugu po šest vozila, u intervalu od osam minuta, dok je na liniji 13 poboljšan komfor putnika uključenjem dva nova „španca”.

Kako se navodi u saopštenju, trasa linije 13 ranije je izmenjena zbog radova na „Gazeli”, a izmeni je prethodila analiza rada te, kao i linije broj 11 u redovnom režimu rada. Pokazalo se da je na relaciji od Ekonomskog fakulteta do Pristaništa na obe linije mala popunjenost vozila. Osim toga, zbog inicijative građana Banovog brda da im se omogući direktna linija za Novi Beograd formirana je nova trasa linije 13, koja saobraća na relaciji od Banovog brda do Bloka 45. Praćenjem rada linije 13 potvrđena je opravdanost te izmene jer tu liniju sada koristi znatno veći broj putnika, ističe se u saopštenju Direkcije za javni prevoz.

Pametno im je što pojačavaju dvojku. Pozdravljam odluku da se povećava broj tramvaja a ne da se samo zamenjuju stari CAF-ovima, to daje mnogo veći smisao novim tramvajima

pa dobro, valjda je logično da neće da povlače tramvaje iz saobraćaja :)

To je onaj posredni efektar.Recimo su tako trole postale skroz pouzdane od kada su kupljene nove.

У реду су фарови. На свим возилима леви фар баца краћи сноп светлости, да не заслепљује возаче возила који му долазе у сусрет. Са друге стране, десни баца дуже и омогућава бољу прегледност и раније уочавање саобраћајних знакова и путоказа, на пример.

dziggy":bef2uvpb je napisao(la):
i opet dosadnog pitanja: da li ima neko link sa onim redovom voznje gde je ucrtan polazak CAFova?

Piši Direkciji, odnosno Sekretarijatu (imaš na sajtu mail) da ga okači, trebalo bi vršiti pritisak na njih jer su jako neažurni!

Okačili su red voćnje za 13 ali nisu podebljali! Tako da, piši, usput podseti i da bi trebalo da okače novi za dvojku, ja sam ih već smarao za BGV satelitske linije

omega":1bjbtn4r je napisao(la):
Bonvivan":1bjbtn4r je napisao(la):
Sinoć oko pola devet videh 1506 kod Hayata,nažalost nisam se vozio u njemu nego sam ga silom prilika pratio do buvljaka kolima.Sve lepo i sjajno,meni čak lepše izgleda noću nego danju onako pun svetla unutra.Ali,mora nešto da fali,od 4 prednja svetla jedno ne radi,pomislih,majku mu ,pa zar na svemu moramo da dokazujemo koliko smo aljkavi.
Bilo je i ranije javljanja da farovi ne rade, pa sam i ja to dva puta pomislio gledajući CAF-a, dok jednom na okretnici nisam prilazeći ukapirao da su mu farovi jako usmereni (valjda su od LED dioda) i sa strane izgleda kao da je neispravan, a kad ga pogledaš spreda sve je OK!

Bio sam ispred tramvaja na 2 metra,far nije radio,svi ostali su sijali.

photo.jpg

sad se vozih u 1507 i malo su smanjili ton i promenili zvuk na onim najavama koje vise nisu toliko iritantne i nema mnogo ponavljanja "sledece stajaliste bla bla ukrstanje bla bla" . plus od mene

Vrh