Данас је вршена контрола рада возача трамваја на линији 13, са посебним освртом на возаче новог шпанског трамваја од стране Унутрашње контроле, а са колегама из ове службе сам била и ја.
Занимљиво ми је било да смо уочили да је скоро код сваког возача нових шпанских трамваја у кабини возача било присутних других лица. Данас само упозорени и нису подношене дисциплинске пријаве против возача, а посебно ми је било занимљиво када смо у последњем полуобрту вечерас колега и ја ушли у трамвај гар.бр. 1507 и затекли младића старости око 18-19 година у кабини возача, са којим је разговарао током вожње. Не само то, већ је и на скретници код Цареве ћуприје тај младић изашао из трамваја и полугом окренуо скретницу, што је посао возача. :lol:
Ипак смо били толерантни (само данас) и нисмо поднели дисицплинску пријаву против возача, али смо позвали отправника на терминусу Баново брдо, који је возача упозорио на прекршај и наложио да младић изађе из кабине возача, што је после и учињено...
Дакле, биће потребно времена како би возачи новог шпанског трамваја схватили да не смеју да разговарају са путницима за време вожње, као и да у кабини не сме бити присутно друго лице. За сада се први пут опомињу, али ће се убрзо прећи на дисциплинске пријаве и дестимулативне мере (надам се да неће бити потребе за тим).