Šta je novo?

Tramvaji

Dodata je naljepnica da je vozilo pod nadzorom kamera samo na kabini vozaca.Mislim da je gbr1507 a na 1502 stoje naljepnice zabranjeno pusenje na svakim vratima to tako odvratno izgleda da nemam rijeci inace nijedan spanac nije dobio valdatore

NOVI 011":78xt3ima je napisao(la):
inače validator u novom tramvaju ne znam tačno koji broj na liniji 7 je doživeo TEHNIČKI nokdaun... Ekran se razlio u sve dugine boje (kao gay zastava) :laugh: st*** :bash:

validator u novom tramvaju ???? Jel su to neki novi momenti ili ?

Danas sam se vozio ponovo CAF-om na liniji 13 od okretnice na Banovom brdu, do Usca jutros oko 8.30 i zapazanja su sledeca: Vozac je vozio dosta brze nego kad sam se vozio u subotu, tako da je CAF od okretnice na B.Brdu do Usca dosao za solidnih 30 minuta. Tramvaj je bio prepun, tako da su se jedva vrata zatvarala, tako da ne stoji ona kritika pojedinih clanova foruma da ce voziti maglu. Trece tramvaj je stvarno atrakcija, tako da mozete videti ljude u Pozeskoj kako se okrecu za njim, a i ljudi koji hoce da udju u tramvaj, koji kako tramvaj prilazi pocinju da se keze, tako da je meni bilo smesno da posmatram njihove reakcije. Cini mi se da tramvaj koriste i ljudi koji ga ne bi koristili, da se ne radi o spancu, tako da ce spanac mozda povratiti naviku stanovnika Cukarice da ponovo masovnije koriste tramvaj. Ponovo sam u par navrata edukovao ljude kako se koristi taster za vrata, ali mislim da ce to ici teze kod naseg stanovnistva.

P.S. Sinoc je CAF krenuo sa okretnice na B. Brdu u 23.20 kao redovni polazak, tako da nisam siguran da oni saobracaju samo do 20h kako su neki ovde navodili...

djordje*******g":2u6v5dop je napisao(la):
Taster reaguje samo kada gori zelenim svetlom.
Ili
Taster pritisnuti kada gori zelenim svetlom.

Naopako bilo, nikako izraz "gori"! Jos ce pomisliti da ce da se zapali pa stvarno da gori :lol:
Iskljucivo "svetli" :)

Мислим да би могло овако:
"Х(неколико) секунди након заустављања трамваја, стиснути дугме за отварање врата"
Или
"Сачекати да тастер позелени, затим стистуни исти" :D
Простије не може :cool:

Frajla":3tm8h9zs je napisao(la):
djordje*******g":3tm8h9zs je napisao(la):
Taster reaguje samo kada gori zelenim svetlom.
Ili
Taster pritisnuti kada gori zelenim svetlom.

Naopako bilo, nikako izraz "gori"! Jos ce pomisliti da ce da se zapali pa stvarno da gori :lol:
Iskljucivo "svetli" :)

Да се запљунем и ја:
''Притиснути тастер када засветли зелено''
или
''Притиснути тастер када се појави зелено светло''

primetio sam da na 1504 i 1506 vozac automatski otvara vrata dok u 1502 sam putnik pritiska dugme kad se upali zeleno svetlo Neke klinke se juce na 1502 uspanicile nisu znale kako da izadju pa su promasile stanicu i sisle na sledecu jer je neki momak tada silazio pa im je on objasnio :)

U ovom CAF-u sto sam se ja vozio :kum: kolega je samo stisnuo dugme i ovi su sami otvarali vrata.(morao sam da izlazim da rucno menjam skretnicu kod Zeleznicke i kod hipodroma :D

Jel se ovo radi o tebi cuburac?

"nikoleta"":28xbrjmq je napisao(la):
Данас је вршена контрола рада возача трамваја на линији 13, са посебним освртом на возаче новог шпанског трамваја од стране Унутрашње контроле, а са колегама из ове службе сам била и ја.

Занимљиво ми је било да смо уочили да је скоро код сваког возача нових шпанских трамваја у кабини возача било присутних других лица. Данас само упозорени и нису подношене дисциплинске пријаве против возача, а посебно ми је било занимљиво када смо у последњем полуобрту вечерас колега и ја ушли у трамвај гар.бр. 1507 и затекли младића старости око 18-19 година у кабини возача, са којим је разговарао током вожње. Не само то, већ је и на скретници код Цареве ћуприје тај младић изашао из трамваја и полугом окренуо скретницу, што је посао возача. :lol:

Ипак смо били толерантни (само данас) и нисмо поднели дисицплинску пријаву против возача, али смо позвали отправника на терминусу Баново брдо, који је возача упозорио на прекршај и наложио да младић изађе из кабине возача, што је после и учињено...

Дакле, биће потребно времена како би возачи новог шпанског трамваја схватили да не смеју да разговарају са путницима за време вожње, као и да у кабини не сме бити присутно друго лице. За сада се први пут опомињу, али ће се убрзо прећи на дисциплинске пријаве и дестимулативне мере (надам се да неће бити потребе за тим).

Cuburac, ti i kolega :kum:-ov ste očigledno zamalo izbegli ovo
handcuffs.jpg

;)

Cuburac93":1g53vg3y je napisao(la):
Au bog te mazo odakle ti to. :shok:

Mogu da zamislim scenu! :D

Slusaj ti mladicu! Ne uznemiravaj vozaca u toku voznje. Odmah da si napustio masinski prostor! :shok:

Frajla ja sam covek istancanog duha, te birokrastske finese i doterivanja prepustam vama. :D :p

Njoj je cudno sto sam izasao da promenim skretnicu, pa ja sam od marta pa do sad mnogo puta rucno skretnicu menjao. :laugh: :laugh:

Pa dobro nisam smetao coveku,objasjavao mi je kako neke stvari funkcionisu kod CAF-a.

Mogla je da mi priđe i da me lepo zamoli da izađem iz kabine.

A pazite ovako ja nisam hteo da sednem pored vozaca ja sam mu rekao da cu da stojim iza njega da ga ne bi kaznili. Mislim :kum: -ov kolega je veoma dobar ceovek, znaci kada je krenuo da se penje na brdo ne da je ubrzao ja nisam mogao da verujem da CAF mozeo onako brzo u onakvim krivinama.

EDIT: recite vi lepo nikoleti da sam ja u SAOBRACAJNOJ SKOLI GSP ja sam sa covekom pricao o CAF-u niti sam dirao kontrole samo sedeo i uzivao u voznji

Ipak mislim da nisi trebao i nisi smeo ti da menjaš skretnicu. Da si slučajno nešto pogrešio ili da se posle nekim čudom sama promenila i bio slupan caf šta bi bilo??

a i oni ga preteruju pa nije Cuburac jedini koji prica sa vozacimaKoliko sam samo puta video vozaca tramvaja kako otvara vrata da drugo lice izadje kod naselja Belvil i to van stanice pa nikom nista gde je tad bila Nikoleta a da ne govorim o tome kad vidim da vozac cafa non stop prica na mobilni sto se tice menjanja skretnice to moze biti problem ali sto se tice razgovora stvarno je glupo kritikovati Cuburca sto je prica sa vozacem jer nije on jedini koji prica

kopmania ja skretnice odlicno znam da menjam i nikad ne bi hteo da ugrozim vozilo. Ja sam ispraksirao menjanje skretnice rucno

Па и ја би знао да возим и трамвај и аутобус али то није мој посао....

Malo discipline u GSP-u ne bi bilo na odmet...I onda se pitamo kako toliko problema i saobracajki bude.

Nemam nista protiv tebe cuburac,ali zakon i pravila su za svakog ista,makar ti :kum: bio vozac :fijasko:

Vrh