Šta je novo?

Tramvaji

Често видим да возачи трескају дугмиће за отварање врата код БЦМ канти и да се врата често отварају после пар притискаја дугмета. Све у свему турска канта
Vozaci igraju slot masinu,ako potrefe tri limuna vrata se otvaraju :ROFLMAO:

Videh danas božanku, baš mi je žao što je kanta, spolja izgleda zapravo moderno i skladno.

Najveći utisak je kako tramvaj modernog dizajna dramatično poboljšava utisak o gradu...čak i pored napuštene lole...
1000059692.jpg
1000059690.jpg

Dosta više mog smaranja i "kritikovanja" oko plavog tramvaja, najzad sam stigao da se provozam s njim upravo. Garažni broj 1532 na liniji 12.
RECENZIJA:
Tramvaj smrdi i dalje na plastiku, sedišta udobna, ali zašto su konfigurisane neke na 1,5 umesto dva sedišta odvojena.
Klima super radila, skoro ledara prava. Divota. Vožnja odlično ubrzanje, ali nije imao deonice da maksimizira brzinski potencijal, čas sporije išao čas onako kako dolikuje.
Na oštrim krivinama, posebno deo ka stanici Gospodarska mehana posle prolaska mosta na Adi išao manje od 10 km/h. Kočnice nisu najbolje, nekad te malo izbace iz takta.
Radi najava i displejevi unutra sve kako treba. Osim kočnica i usporavanja kod oštrih skretanja lepa vožnja.
Spolja se garažni broj moze videti osim na aplikaciji samo pozadi i kod sedišta vozačeve kabine (radi lakše identifikacije).
Prelep mi spolja, ali su jednu stvar potpuno pokvarili, pozadi garažni broj umesto da piše 1532, stavili П81532 ☹️ (znam da je davno pisano o tome).
Glasna najava, lupaju vrata kao šamar kad se zatvore. Rade tasteri/senzori vrata kako treba na tom primerku.

Slike ispod, otvoriti spojler
1000016001.jpg

1000016005.jpg

1000016007.jpg

1000016009.jpg

1000016011.jpg

1000016013.jpg

1000016020.jpg

1000016023.jpg

Bočni displej je skoro nečitljiv. Ajd, i ovo je neki mali pomak ako su Bozankare krenule da voze tokom popodneva i večeri a ne samo prvu smenu. Samo još da putnicima vrata počnu da se otvaraju bez primene pajsera od strane vozača, i biće top.

I sad kad su počeli da izlaze više nije problem vrata ,klima ,postolja sad je novi problem boja .​
Boja je problem koji je bio aktuelan pre svih ovih čuda koja su se desila, a sada se samo potvrđuje. I ne samo što se tiče tramvaja. Bilo je ljudi koji su se žalili na autobuse da su slabije uočljivi kad padne mrak. I ovo ne umanjuje pistojanje svih drugih problema.​

Iskreno što pre neka ofarbaju CAF flotu u ovu boju ...izgledaju neverovatno ofucano, kao da su u Aleksandriji ili da ih gremlini održavaju...ako ih uskoro ne ofarbaju sigurno će doci do još većih oštećenja. Onaj koji je nesavesno namestio i skinuo reklame mora da nadoknadi štetu.

Farbace se Higeri i crveni Bmc, već je raspisan tender za to
"Возила млађа од две године" су само параван. Прави циљ је фарбање свих возила у плаву иако то нико није одабрао већ сам Гангула. Чисто прање пара, може им се јер у целом Београду мало људи зна шта се уопште ради у јавном превозу.

"Возила млађа од две године" су само параван. Прави циљ је фарбање свих возила у плаву иако то нико није одабрао већ сам Гангула. Чисто прање пара, може им се јер у целом Београду мало људи зна шта се уопште ради у јавном превозу.
Pre mislim da Sapic zeli da ostavi licni trag, jer je svestan da mu je ovo prvi i poslednji mandat gradonacelnika. Sve sto u gradu radi, radi sa tim ciljem.

Danas dam isao pored novog tramvaja u Savskoj pored BGH2O i na moje iznenadjenje iznedju stanica je isao 50ak kmh. Jednom sam ga uhvatio u onim prvim voznjama i vozio se njime i cini mi se da je bio mnogo sporiji nego sad

Nevezano za recenziju, ali juče kad je stao na okretnici Banovo Brdo se ovaj veliki komad označen cyan markerom odšrafio i klimao i šofer je izvadio svoj specijalizovani šrafciger i pošteno ga zategao. Taj propust sam tek video kad sam izašao na okretnici. Turci nisu profesionalni u zatezanju očigledno.
Ali to je najbolji primerak ipak 1532.

1000016100.jpg

Poslednja izmena:
Nevezano za recenziju, ali juče kad je stao na okretnici Banovo Brdo se ovaj veliki komad označen cyan markerom odšrafio i klimao i šofer je izvadio svoj specijalizovani šrafciger i pošteno ga zategao. Taj propust sam tek video kad sam izašao na okretnici. Turci nisu profesionalni u zatezanju očigledno.
Ali to je najbolji primerak ipak 1532.

Pogledajte prilog 251503
Kako bi mu dobro stajala kolor shema u bojama najlepše nam zastave.

Vrh