Šta je novo?

Tramvaji

Covek je lepo reko ne cuje se ne vidi vec noćima...
VErovatno su završili sa testiranjem i upoznavanjem vozača sa tramvajem pa verovanto nema više svrhe da se vozi po Novom Beogradu. VErovatno se čekaju uslovi da krene ka Ustaničkoj...
 
Broj 2 CAF vidjen oko 16h na naplatnoj rampi u Indjiji.Dakle tu je u BG- mozda vec sad :)
 
Cuburac nema sanse da ih stigne 30 ali ce stici 5-6 umesto planiranih 2 komada sigurno.
 
Ne bih da budem onaj koji "kvari zabavu", ali otkud sad to - zar nije ideja bila da prvi tramvaj bude prototip, da se proba, provoza, pa da se na osnovu primećenih nedostataka modifikuje proizvodnja ostalih. Otkud sad da će ih stići toliko istih kao i prvi (čak i po pitanju tako banalne stvari kao što su rukohvati), jer nema šanse da su stigli nešto da menjaju, a prvi je samo par puta napravio krug po Novom Beogradu. Ili je ta priča o prototipu i prilagođavanju potrebama grada bila samo lepo "mazanje očiju".
 
Da sad ce da se proser*vaju da se modifikacija vrši na licu mesta kroz garantni rok :rant:
 
Nazalost nista od toga.A nisu stigli ni dalje da provozaju tramvaj od delta sitija do okretnice u bloku 45.

Verujem da cemo sipke dobiti eventualno ali ce da ih kaleme u gsp pogonu.

Radi se o tome da CAF ima narudzbine za nove poslove pa brze pravi tramvaje da bi oslobodio prostor u radionicama.

A i gradskoj vlasti odgovara da stigne vise tramvaja pred izbore.
 
Pa koliko znam ono što mogu da izmene su izmenili, a to su zglobovi. Ne može se puno daleko od nacrta koji je napravljen :/

Što se enterijera tiče, tu koliko sam video ništa nije menjano :mad:
1502
caf2.jpg
caf1.jpg

Izvor: caf.es
 
Tramvaj sam video pre desetak dana ( krajem pretprošle nedelje ) vožen je do raskrsnice Jurija Gagarina i Proleterske solidarnisti ( kod Buvljaka )
Vožen je napred - nazad. U rikverc polako pa onda gas u napred i tako u krug.
Ova proba je trajala 2 ili 3 dana, posle toga ga nisam viđao ( sa terase vidim deo od Belvila do ugla Milutina Milankovića i Milentija Popovića - 4 betonska nebodera kod Pet centra).
 
Nadam se da će neko iz CAF-a/GSP-a da se seti da se nalepnice za obaveštavanje putnika lepe iznutra, a ne spolja, pa će tramvaj br. 2 da ih ima normalno zalepljene, za razliku od keca... :rolleyes:

Nalepnice na prozoru tramvaja br. 1 (pri dnu stakla piše naopako ITSONSAPO JAČULS AZ ZALZI):
index.php
 
Mislim da su ispravno zalepljene... ;) U slučaju neke havarije (prevrtanja, požara ili šta ti ja znam već čega) i oni sa spoljne strane moraju da znaju koja se stakla razbijaju (ili tako nešto već, ne treba razbijati staklo do kojeg je teško prohodan put - obrati pažnju na slike, sedišta se nalaze ispod ostalih prozora, a ovde su sklopiva sedišta). Znam da autobusi u inostranstvu (za Španiju sam 1000% siguran, SALIDA DE EMERGENCIA je natpis) nose ovakve oznake sa spoljne strane, a sa unutrašnje strane čekići za razbijanje se nalaze uz iste prozore.

Evo i slika... :)
4714724575_b71afbf05e.jpg


A evo i F verzije:
1185386341_VCipY-L.jpg
Photo by: Pablo Valcarcel (LittleElephant)
 
Da,ta stakla su jedina spustena za razliku ovih gde su sedista pa su namerno naopacke da vide ovi spolja.

Meni zapadose za oci ta 3 mangupska sedista na rasklapanje,a gde cuda djile i kompanija sedose bas na ta :)
 
Pa da, ali vidiš da kod njih piše u oba smera, pa i putnici i oni spolja mogu da pročitaju... A kod nas putnik dobija samo obaveštenje ITSONSAPO JAČULS AZ ZALZI...
 
barrcode11 плусиииићћћћ укњижен. Хм, па обзиром да је ово већ други комад и нема шта ново да се "медијски пропрати", било је и за очекивати, да ће други трамови бити дочекани без те неке медијске помпе. Прелеп је КАФоје :) Само да их буде што више :kk:
 
Трећи аутобус с`лева! :lol:
 
STF sto samo treci sleva ma cjeli red je katastrofa :kafa:
 
Vrh