Cuburac93
Higher intermediate
Dobio sam informacije od kuma da se CAF 5 puta pokvario na izlazu.
Razlog: Elektronika
Razlog: Elektronika
Homer Jay":28rjez3g je napisao(la):Najjace je sto stvarno izgleda kao da cekaju tramvaj. Cui izviruje da vidi da li nesto nailazi iz Nemanjine, a truper gleda na sat. Vejder se smorio. Sto li ne upotrebi silu da ga privuce!?
2012":3glzoyq8 je napisao(la):Ha ha pogledajte ovo u "BGV0zu" :laugh:
http://youtu.be/J5gCeWEGiQI
Ronche":2iqw7mtb je napisao(la):Izgleda da će ceo taj novi sistem karata ući na veoma mala vrata...nigde se ne priča o njemu osim ponekad poneka reč na forumima.
Teži jeste, ali je za pokretanje tramvaja potrebno manje energije - raskočen tramvaj na ravnom može bez problema pogurati malo jača osoba, ili nekoliko dece (pogledati link). Trenje između točkova i šina je malo, pa je dovoljna mala sila (ili minimalni nagib) i raskočeno šinsko vozilo će se pokrenuti. To je i razlog što se po zaustavljanju šinska vozila po pravilu zakočuju (kod čeških T4 i KT4, na postoljima se lako vidi i ručica za ručno raskočivanje ukoliko se postolje blokiralo u zakočenom stanju. A mislim da se čak može i videti i čuti "klak" kad se momenat pre pokretanja motora postolje raskoči pri normalnom pokretanju tramvaja - za ovo poslednje nisam sto posto siguran, ali skoro sam ubeđen da je to što se čuje i vidi baš raskočivanje).vucko":3ejuz6ye je napisao(la):Boco ne moze jer nema poente,sine su blokirane te su blokirane.A zamisli kolike baterije bi trebale za tramvaj koji je ko zna koliko puta tezi od trole.
dziggy":vws3h6xs je napisao(la):a bas sam se piutao kakva su ono crna cudesa sto su postavili u vozilima gsp? izgleda ko neki taster, al nije. u cemu je stos sa tim novim sistemom?