Šta je novo?

Tramvaji

Ето. Срби би и ту нашли разлог зашто да гласају за неког... За власт по могућству. Битно је да има избора.

...
 
Као што су и Ђилас и Шапић неупоредиви.

Промене се дешавају ван избора. Свака промена у Београду је извојевана на улици, демонстрацијама, неком јавном окупљању или самоорганизовању људи. СНС наставља тамо где је ДС стао и иде му добро.

Да бисте нешто променили, морате да кренете сами да радите на томе. Избори су представа и симулација где се задовољава нека форма.
 
То је стављање пред свршен чин. Људи бирају између два зла уместо да узму ствар у своје руке и отерају обојицу.
 
Када већ говоримо о изборима, власти и трамвајима, имам да поделим неко своје размишљање са вама.

Већ неколико година не саобраћа трамвај на линији 3 према Раковици. Да ли се неко побунио или нешто рекао? Да ли има реакције народа у виду демонстрација, затварања улица, писања петиција? Не. Људи иду на изборе и надају се.

Да ли примећујете да све више линија мења трасу или да не саобраћа? Да ли неко нешта говори против тога? Има ли неко да се отворено противи томе? Не. Људи купују карту, чекају на стајалишту и броје до следећих избора када ће да добију могућност да заокруже.

У међувремену саобраћај или не постоји или је отежан на неким деоницама односно линијама. Време пролази и тако до следећих избора.

Само чекајте следеће изборе и добићете све што сте желели јер ви "бирате".
 
Ја сваки дан нешто предузимам конкретно јер од избора нема користи.​
Šta je to konkretno što ti radiš, pošto osim promocije kola i rušenja BNV uz vraćenje šina i železničke stanice na Savski trg, e da, i zagovaranja ćirilice, ništa drugo ne radiš?

P.S.
I pričaš o (be)smislu života i sa punim pravom prozivaš građane zbog neaktivnosti, a sam si rekao jednom prilikom kako ti ne ulažeš žalbe na PGR, PDR i sl. planove.

Za razliku od tebe, neki od građana su uspeli da spreče da se neke stvari izgrade, vratili trolejbus 28, vratili liniju 43 sa okretnice Pančevački most na Trg republike, neki se bude i pokreću peticije za vraćanje 96 na Trg republike, bune se protiv najnovije plana za Bulevar (od Cvetka do Ustaničke), pojedinačno prijavljuju nerealizovane polaske, prave pojedinačne snimke radova po gradu, javno se govori o odustajanju od nabavke novih trolejbusa, priča se o metrou i kako su loše trase istog, sve više ljudi priča kako ne plaća kartu u gradskom prevozu... Ima tu još dosta malih stvari za koje se građani bune, traže da se nešto sredi (trotoari, parkovi, rupe na ulicama, ukloni trulo drveće, negde posadi novo...), ali ih treba videti, a to nije tako jednostavno kao što izgleda, moraš imati posebne veštine. ;)
 
Људи су гласали за СНС јер су мислили да ће бити бољи од ДС-а. Превара. Обећали су им између осталог и метро. Прошло је 10 година, нема метра тунела, а чак и оно мало инфраструктуре што има (станица Београд Центар) планирају да заобиђу.

Сада се појављују "нове странке" које исто тако обећавају метро, трамвај, електричне аутобусе, бициклистичке стазе, смањен ниво загађења итд. Сви ти људи који се сада "врте" по странкама су у једном тренутку били већ на власти, осим оних који су тада због година били спречени да узму учешћа.

Што се тиче IQ 70, не гласају само они за власт. Гласа и доктор наука са IQ 150 јер му од тога зависи нешто, гласа лекар, гласа математичар, гласа неки библиотекар. Знаш ко још гласа? Гласају мртви. Гласају натурализовани.

Постоје читаве генерације које гласају само за власт, без обзира ко је и какав је на власти. СКЈ, СПС, ДОС/ДС/ДСС/Г17+, СНС,... То су људи који су образовани, необразовани, са факултетом, са вишом, са средњом, без основне. Хоће да буду уз најјачег. Ти када њима нешто кажеш, они имају образложење. Одлично.

Е, ако ово све може, ја бих да изађем и да не будем део тога, јер не желим да ме неко прави будалом. Небројено пута до сада није испоштована воља бирача, односно живих гласача и ником ништа.
Cuo sam ja ovakva objasnjenja od mnogih. Svi vi koji ne glasate imate manje vise isto opravdanje za to. Ali to nema veze za vezom, jer ako vas tri miliona kaze sta moze da promeni moj glas, ne shvatas da je vise vas nego ovih sto glasaju tako da itekako mozete da promenite. Bilje najmanje zlo nego najvece. Nisu svi bili na valsti, to je upravo prevara koju su nam naprednjaci nesvesno nametnuli. Ja uvek glasam za onoga sto nije bio na vlasti i neka se menja vlast na 6 meseci ako ne valja, a ne da nas jase deset, petnaest godina pod permisom, goreg nema, boljeg necemo naci i svi su isti. Jer kako nisu sve zene iste, svi muskarci isti, svi albanci i hrvati isti, tako ni sve vlasti nisu iste.
 
Cuo sam ja ovakva objasnjenja od mnogih. Svi vi koji ne glasate imate manje vise isto opravdanje za to. Ali to nema veze za vezom, jer ako vas tri miliona kaze sta moze da promeni moj glas, ne shvatas da je vise vas nego ovih sto glasaju tako da itekako mozete da promenite. Bilje najmanje zlo nego najvece. Nisu svi bili na valsti, to je upravo prevara koju su nam naprednjaci nesvesno nametnuli. Ja uvek glasam za onoga sto nije bio na vlasti i neka se menja vlast na 6 meseci ako ne valja, a ne da nas jase deset, petnaest godina pod permisom, goreg nema, boljeg necemo naci i svi su isti. Jer kako nisu sve zene iste, svi muskarci isti, svi albanci i hrvati isti, tako ni sve vlasti nisu iste.
Власт треба да се мења, али је не мењаш на изборима. Ти видиш да је створена нека мешавина ДС-а и СРС-а као и свих осталих партија и да сада та маса влада Србијом? Бивши су и сада на власти и у опозицији. Када је нешто озбиљно, сви ћуте и нико се не противи. Ко је ту против кога?

Гласа три милиона људи, али онај ко броји дода и мртве и одсељене и неке нове. Чак и онај за кога гласаш те превари и формира свој посланички клуб или прода мандат овом другом.

Да ли јаше 10 година или целих 80? Да ли јаше 80 или дуже целог века? Ти видиш да су неки људи и неке групације несмењиве. Људи као мењају власт, а они опстају и опстају њихова правила и њихов поредак.
 
@overdrive I sta sad hajde da se ne borimo, da neces da Danilo nastavi lozu jer nema svrhe? Ja sam na svakim izborima posmatrac i ne dam da se ukrade jedan glas, da se jedqn listic slika ili bilo sta. Hajde da svi krenemo mojim primerom i da ne damo nigde da kradu, onda oni to nece moci da urade. Najlakse je tako kao ti praviti se pametan, a kada je bitka skloniti se. Ja se necu pomiriti do kraja zivota da se ne moze nista promeniti, i da ne moze barem sam nesto pokusao, isao na mnoge lroteste. A necu ni deca da mi sutra kazu sta si ti radio kada su nas zajahali, kada su drzavu upropastili i opljackali, necu da im kazem da sam sedeo kuci jer je bilo unapred izgubljeno. To se kosi sa mojom licnosti, ne dam drzavu losim djacima i olosima, ne bez borbe.
 
Какав народ таква власт, ови су само наша слика и прилика, јбг. Кад ми будемо бољи, активнији, свеснији и власт ће бити боља. Треба бити активан, културан, свестан и здраво се понашати. Имам утисак да никада нисмо били овако сјебани сами од себе, гушимо се у својим фекалијама. Не готивим Ђиласа, демократе и никад не бих волео да их видим опет на власти али ови напредњаци су још гори, одвратни су сви комплет, онај најгори шљам друштва.
 
I sta sad hajde da se ne borimo, da neces da Danilo nastavi lozu jer nema svrhe?
Не. Овакав циничан закључак и питање може да постави само неко ко нема способност да разуме шта сам написао или ко жели намерно да се сукобљава. Наравно да не желим да се Србија претвори формално у неку деспотију или монархију где ће се наслеђивати трон. Никад не бих подржао да садашњи или неки други председник постави свог сина на чело државе.
Najlakse je tako kao ti praviti se pametan, a kada je bitka skloniti se.
Ја се борим сваки дан, али се не рекламирам. Не идем около и причам.
Ja se necu pomiriti do kraja zivota da se ne moze nista promeniti i da ne moze barem sam nesto pokusao, isao na mnoge lroteste.
И ја сам ишао на протесте и ништа се није променило. Ишао сам сам, без да ме је неко звао, молио, водио, вукао или убеђивао да треба да идем. Уз све то, ја нисам терао друге нити сам се хвалио што сам ишао на протест. Био сам и ја на улици, немој да се бринеш. Ниси једини човек икада који је ишао на демонстрације.
A necu ni deca da mi sutra kazu sta si ti radio kada su nas zajahali, kada su drzavu upropastili i opljackali, necu da im kazem da sam sedeo kuci jer je bilo unapred izgubljeno.
Ако су нормална то те неће питати јер ће схватити да то није до тебе. Они могу да те питају за нешто што си ти сам и лично могао да урадиш, нпр. да их обучеш, школујеш, боље васпиташ, усмериш или саветујеш. Ако нису нормална, онда ће те окривити за лошу ситуацију у држави.
To se kosi sa mojom licnosti, ne dam drzavu losim djacima i olosima, ne bez borbe.
Ти не можеш да је даш нити да је сачуваш. Ти можеш једино да се бориш за себе и своју породицу.
 
@overdrive upravo zbog takvih tvojih zakljucaka nam i jeste ovako. Shvatas da siris defetizam tim zakljucima da pojedinac ne moze nista. Ja potpisujem sve sto si napisao osim toga da pohedinac ne moze nista, da je borba uzaludna i da si zalud isao na proteste. Ne nisi, svaki protest ih natera da se malo zamisle, za mnoge stvari povuku rucnu. Da nije bilo bunta, bilo bi jos gore. Pojedinac moze mnogo, istoriju su i pisali pojedinci, npr Gavrilo Princip i sl. Moc i snaga je upravo u pojedincu, jedan covek moze da promeni tok istorije.
 
Да... Гаврило Принцип је сам устао једног дана, отишао и убио Франца и да га није убио не би избио рат...

Ја овде завршавам. Ти како хоћеш.

Поздрав.
 
@overdrive Ok ne mora Gavrilo, evo sta nam je uradio Zvezdan Jovanovic, ukanalio nas vec 20 godina skoro. Ne mora iza pojedinca da bude organizacija. I ja zavrsavam, ne mogu te naterati da izadjes na izbore, uvek ces naci neki izgovor, ali se nadam da cemo ovom diskusijom dopreti barem do jednog pojedinca.
 
Pa ni ovako ne bi ničemu služio. Pošto niko neće dalje širenje tramvaja na Novom Beogradu.
 
Teško, jer ako me sećanje ne vara, zadnji put kad je Grad pričao o širenju tramvaja po Bežanijskoj kosi, ovde je većina bila u fazonu:
no-nooo.gif


Ljudi su dobili ono što su govorili da žele. Kao kad je Kailan govorio da treba da se naplaćuju kese, a onda ga Delez i država čuli i uveli naplaćivanje kesa. Naravno, uz drastično drukčije uslove i apsolutno drukčije ishode i rezultate nego što je on isprva zamišljao.

Već nekoliko puta sam rekao da se ovaj forum itekako prati među vladajućim režimom, te da bi bilo mudro razmisliti tome šta ko želi i šta ko piše odnosno predlaže. Ako ovo nije dovoljno za nauk, onda ne znam šta jeste.
 
Vrh