Šta je novo?

Tramvaji

MareCar":asb7m7ra je napisao(la):
Koliko sam ja jednom razumeo, nema dispecera nego tramvaji stoje na startnoj stanici i samo polaze jedan nakon drugog sa malo razmaka, a taj razmak se zato onda menja u toku dana pa negde idu po 2 jedan za drugim, a zato se onda ceka dugo da stigne sledeci. Stvarno treba uvesti malo reda...
Ne bih se složio, svaka linija ima svoj red polazaka, međutim problem nastaje što neke okretnice nemaju drugi kolosek, pa onda kolega koji je stigao posle nekog i treba krenuti prvi ne može !

Ali apsurd je da sam 30 minuta cekao, a terminus je GARAZA. Na stranu ka terminusu su se nizali tramvaji.

Konvojsko kretanje,karakteristicno za GSP kao da je ratno stanje a vozila GSP-a prevoze namirnice i municiju za odbranu staljingrada :bash:

Матеја Бељан":m9vxmfwp je napisao(la):
Ali apsurd je da sam 30 minuta cekao, a terminus je GARAZA. Na stranu ka terminusu su se nizali tramvaji.
То је зато што си чекао после поноћи, у време "кад спавају трамваји". :)

Jeste možda primetili jednu Katicu za crvenom-krem kolor šemom sa crnim-sivim okvirom oko stakala i sivim vratima i to kao novu, boja nova, unutra potpuno čisto vozilo :p

Negde sam pročitao da je vagon bio na remontu...

Evo kolor šema je kao u ovog KT8 u Brnu:
800px-Tram_KT8D5N_Brno.jpg

Zasto ta ima vrata sa leve strane?Ima li vrata i sa desne strane?

video ja nekoliko puta prošle nedelje na bulevaru. vozi na dvojci. lepo izgleda zato što je nova, mada je kolor šema malo čudna

Česi ga zovu Tatra....ovaj na slici izgleda super!Takav isti je u Bg? od kada?

amm8990":24k4w2tu je napisao(la):
Jeste možda primetili jednu Katicu za crvenom-krem kolor šemom sa crnim-sivim okvirom oko stakala i sivim vratima i to kao novu, boja nova, unutra potpuno čisto vozilo :p
Evo slike:

tram75.jpg

E hvala na slici :) ali to je onda prvi model rekonstrukcije,pa će uslediti i ostali a gde li su radili,u Češkoj ili možda kod nas?vidim da nisu menjali vrata i da nema niskopodnog modula u sredini?koliko vidim samo su ga isto ofarbali čak ni stakla nisu zatamnjena,a kamo li ulaz za invalide....

Goša, drugari, Goša. Manje-više običan remont. Imade možda klimu.

Nakon toga se neko igrao farbom i naslikao ovu pokondirenu tikvu. Ponekad me fascinira patološka potreba da se po svaku cenu bude nešto drugo.

Ambassador":3fd0hdcv je napisao(la):
Koje rekonstrukcije?
Вероватно оне из параленог универзума у којој нам Русиија, Шпанија и Немачка граде три трасе метроа, Беовоз има одвојене колосеке од железнице, са 6 нових подземих станица, а четири нова моста зврје празни...

Ко год је пратио ишта о трамвајима зна да од реконсртрукције катица нема ништа, да су наручени трамваји из Шпаније, а овај трамвај је последица или недостатка фарбе приликом префарбавања из рекламе у стандардну шему, или су у ГСПу решили да се играју са бојама мало приликом редовног одржавања... :/

Ovo drugo. Samo što je sa remonta stigao takav - GSP ga nije dirao.

A sa kog remonta i kada?
Pošto je displej stari, jeidno je klima nova. A i bojanje (crveno) je vrlo staro. Meni pre izgleda kao nešto davno remontovano, ali da nije bilo voženo.

vucko":346b3pfi je napisao(la):
Zasto ta ima vrata sa leve strane?Ima li vrata i sa desne strane?
Ima i sa leve i sa desne strane. KT8D5 je dvosmeran tramvaj.
2012":346b3pfi je napisao(la):
Česi ga zovu Tatra....ovaj na slici izgleda super!Takav isti je u Bg? od kada?
Na zalost, KT8 nikad nije bio u Beogradu, iako je 1985. bilo planirano da se kupi 100 komada. Razlog nekupovanja je sto nisu bila rekonstruisana neka frekventna raskrsca, poput Slavije i kod Pravnog smatrajuci da bi ovakvi veliki tramvaji pravili jos vece zastoje. Inace, ovaj tramvaj je sirok 2,5 m, za razliku od nase Katice koja je 2,2 m.

Ja mislim da ova šema izgleda sjajno, a vi kako hoćete. Što se klime tiče - da li je u pitanju onaj izbočeni deo pri kraju tramvaja?

Hehe, baš juče videh ovaj tramvaj i zapisah garažni broj (koji je btw 268) da priupitam ljude o čemu se radi. Meni se isto kao i jovanovm sviđa kolor šema, verujte da deluje vrlo simpatično uživo.

connect":3vacjugo je napisao(la):
Nakon toga se neko igrao farbom i naslikao ovu pokondirenu tikvu.
koliko god da je šema malo neobična (to se ne vidi toliko na ovoj fotki, ali ona vrata u sivoj malo štrče) mnogo je bolja od trenutne crveno-teget šeme

Црвено-тегет шема је екстремно ружна! Првобитно фарбање катица је било најбоље, мада ни ово није лоше.

Vrh