Zar ne bi bili slicni onima u Temisvaru ?Eve gi na snimku:
Ali nama ne treba to, mi ćemo da pazarimo ovo:
A glavni posrednik će biti NN firma osnovana pre dve godine u porodičnoj kući podno Prokopa, kao kad su se kupovali Higer autobusi.
I što rekoh na temi o Prokopu, fascinantno je kako u Srbistanu ne može da se kupi kamion sijalica za zamenu bez tendera, ali zato kad se kupuju stotine autobusa, desetine tramvaja i vozova, onda može sve i mimo tendera, i mimo procesa žalbi, i mimo javnih rasprava, a bogme i mimo javnih tokova...
Пара има али иду на глупости - ЕХПО, линијски парк, реновирања реновираних базена, мале серије електробуса, тв преносе спортских такмичења, планиране жичаре (пу-пу-пу далеко било), очајно трасирани метро, мали метро, таблете за школе, таблете за шефове комуналаца, и тд.pa mi nemamo para da platimo nove tramvaje
mi smo sirotinja
ja cu biti srecan da vidim bilo kakav tramvaj, makar i star 50 godina
Čak i da jeste tako, i da se parama komotnije raspolaže, bolje i to, nego da je situacija koje se mi stariji (ja sam 88 godište) i te kako dobro sećamo, a to je situacija kada se nije imalo para uopšte, a kamoli da je moglo da pretekne i da se troši na, kako kažeš, gluposti.Све су то докази да има пара и да се бацају.
Otkud znam.Има ли конкретно конкурс, тендер, документација, или је рекла-казала?
Nemam pojma. Verovatno je neka direktna pogodba u pitanjuИ зашто неки турски, ако правимо у Србији у Шумадији Сименс ?
Pa neće odustati od EXPO-a. A ROI će svakako biti ogroman i godinama iza EXPO-a, tako da koliko god to sada zvučalo skupo, od 2027 ćemo kupiti "šlag".Ne može Beograd da iznese EXPO. Beograd je sada već u fazi kada sam sebe ne može da iznese, a kamoli EXPO i svu megalomaniju oko njega.
Mislio sam najpre na to da neće moći organizaciono, saobraćajno i urbanistički da iznese EXPO.ЕХПО ће изгледа бити на републичкој грбачи.
Ni Kazahstan nije izvukao neku korist od EXPOa pa neće ni Srbija. To je odavno drugorazredna manifestacija koja je iz godine u godinu sve manje posećena i profitabilna.Pa neće odustati od EXPO-a. A ROI će svakako biti ogroman i godinama iza EXPO-a, tako da koliko god to sada zvučalo skupo, od 2027 ćemo kupiti "šlag".
Oprosti drugar, suviše vremena mi ovo oduzima, sad mi već nije relaksacija ovo kuckanje na forumu, naročito ne u ove sitne sate.Па како то може?
Jedini dokaz o turskim tramvajima je ovo:Има ли конкретно конкурс, тендер, документација, или је рекла-казала?
Državne pare se troše na probleme koji postoje i na potrebe grada dok god se ne reše pravi problemi, a među potrebama grada su i novi tramvaji i trolejbusi.Čak i da jeste tako, i da se parama komotnije raspolaže, bolje i to, nego da je situacija koje se mi stariji (ja sam 88 godište) i te kako dobro sećamo, a to je situacija kada se nije imalo para uopšte, a kamoli da je moglo da pretekne i da se troši na, kako kažeš, gluposti.
A EXPO je vrhunska priča i super je što se gradi van grada jer će to oživeti te krajeve grada u koje sada ne ideš bez preke potrebe.
Linijski park će isto biti vrhunska stvar, jer ljudi inače kukaju kako nema dovoljno parkova, evo sada dobijate linijski park i uz sve parkove i zelene površine u BG, moĉi će da "prodišu" ako nisu mogli do sada.