Šta je novo?

Tramvaji

hazard":1lghnur5 je napisao(la):
Za pod 1, gde bi dosli ti novi semafori? Pitam ozbiljno. Svako stajaliste na Bulevaru (tamo gde sine nisu na sredini) koje mi sad pada na pamet je vec blizu nekog semafora. Cvetko (G. Vucica), Batutova, Lion (tu isto ima semafor), Bregalnicka (ne odmah pored ali je u blizini, tu je i onaj jedan nedavno postavljen), Djeram, kod opstine i Vuka takodje, sad ove stanice izmedju Djerma i opstine ne mogu da se prisetim...mozda tu negde?
Kod Branka Krsmanovića je stajalište, i ima ga samo u smeru ka Vuku. Da li trenutno tu ima semafor - zaboravih.
Suštinske rekonstrukcije ulica umeju potpuno da promene dotadašnji sistem funkcionisanja saobraćaja - setite se koliku ste dževu digli zbog zanimljivih saobraćajnih rešenja u Savskoj. Evo, da je meni neko rekao da će nići onaj semafor kod SUP-a Savski venac i da će vozači Laste (i ostali koji su provalili) radije koristiti Sarajevsku, jer se tuda brže stigne, reagovao bih isto kao ti sada.

Budući da se suštinski ne slažem ni sa činjenicom da su danas ljudi (pogotovo saobraćajni stratezi) pametniji, ni da je BKA lepši/prohodniji od Taša do Vuka, te da ne radim ankete već dobrih par godina - nemam šta da dalje tražim u ovoj plodnoj diskusiji. Sačekaću priliku da se samozadovoljno smejem.;)

connect":mx15875l je napisao(la):
Budući da se suštinski ne slažem ni sa činjenicom da su danas ljudi (pogotovo saobraćajni stratezi) pametniji, ni da je BKA lepši/prohodniji od Taša do Vuka, te da ne radim ankete već dobrih par godina - nemam šta da dalje tražim u ovoj plodnoj diskusiji. Sačekaću priliku da se samozadovoljno smejem.;)
So it is true - jedina prava radost je zluradost. :kafa:

Bulevar Kralja Aleksandra meni uopšte nije ni lepa ni reprezentativna ulica, ni od Vuka nadalje, a možda čak ni do Vuka.

Tako da, šta god da urade sa njom - pokvariti je neće sigurno. :kafa:

To rekoh i ostadoh živ... :)

do vuka je sasvim ok i skoro pa reprezentativna (kakvih ulica u bg-u ima..), posle je užas, negde od liona do cvetka postaje malo bolje, iza cvetka opet očaj živi. i ja se radujem premeštanju šina, koliko puta sam samo prisustvovao problemima vezanim za vozila parkirana tako da tramvaj ne može da prođe i naglim kočenjima tramvaja zbog seljačkog skretanja i uparkiravanja

zaffa11":2zr2x189 je napisao(la):
ja se radujem premeštanju šina, koliko puta sam samo prisustvovao problemima vezanim za vozila parkirana tako da tramvaj ne može da prođe i naglim kočenjima tramvaja zbog seljačkog skretanja i uparkiravanja
Slažem se potpuno, a nažalost delim mišljenje da od Vuka do Liona Bulevar baš i ne izgleda Bulevarski.

Nažalost mi i nemamo mnogo ulica koje deluju pristojno

Neko kopile se parkiralo u kraljice marije,naguralo se 6-7 tramvaja.Nadam se da ce kazniti idiota :rant:

ha xD takosmo mi sa profesorom istorije Milanovskim u Budimpešti (a on je bio bivši prvak Jugoslavije pre par decenija u dizanjutegova, juniorski valjda) i nas par se skupilo izašli iz basa i premestili auto da može bas da prođe :D

Tramvaji, hvala ceskim inzenjerima, imaju onu budzu spreda (za vezivanje vagona...ne mogu da se setim tacnog termina sad, i mrzi me da trazim) koja je se moze sasvim efikasno koristiti za unistavanje automobila parkiranih na sinama. U sudaru tramvaja i parkiranog automobila deblji kraj ce izvuci automobil.

Archangel":3izpenwx je napisao(la):
ha xD takosmo mi sa profesorom istorije Milanovskim u Budimpešti (a on je bio bivši prvak Jugoslavije pre par decenija u dizanjutegova, juniorski valjda) i nas par se skupilo izašli iz basa i premestili auto da može bas da prođe :D
Au taj Milanovski nikako da ga svarim :) Smucila mi se 12ta zbog njega

Nemoj da mi neko dira Zvonimira, ima da bijem. :)

1995, maturska ekskurzija u Grčkoj, Mikena. Milanovski uskače u rupu i objašnjava nam - evo, ovde je Šliman iskopao zlatni šlem i rekao: Pogledao sam Agamemnonovo lice. :D

btw. - identična situacija u Atini - neki genije je odlučio da od Omonije idemo do Akropolja autobusom i naravno zaglavili smo se u uskim ulicama. Nas par koji smo sedeli napred smo izašli da mrdnemo kola koja su nezgodno stajala na ćošku ulice. Odjednom, iz zgrade izleće grk koji nešto viče. Na kraju smo shvatili da je mislio da želimo da mu ukrademo kola. :lol: Dakle voli da premešta kola po evropskim prestonicama. :lol:

Ili kada krene sa digresijama - počnemo o reformaciji a završimo o tome kako je Romel sa 30.000 ljudi razvaljivao Vejvela i Okinleka koji su imali 600.000 po Libijskoj pustinji. Mene je stalno podsećao na Napoleona sa onim držanjem prstiju u košulji (za neupućene - čovek je i nizak).

jedan od upečatljivijih likova (pored engleskinje sa dvadeset ocena u polugodištu i prevođenjem Šekspira sa staroengleskog, ali ga zato sada parlam sve u šesnaest :)), posle njegovog drila, na faksu je bilo lakše tražiti izvore, koristiti kartu i pisati seminarske radove. Ogromna prednost u odnosu na ostale od kojih su se neki tek tada prvi put susreli sa kartom.

e da, i dalje se nadam špancima a ne Končaru.

Koliko je to nas išlo u XII lebac mu poljubim, cccccc

Kad će više da prođe ta famozna nedelja nakon koje ćemo sve da znamo? :kafa:

Nije ni cudo sto vas toliko iz XII ima ovde, kada cak tri linije tramvaja idu do gimnazije :D (moje tri sestre su isle u XII, jedini ja izrod sam zavrsio VI)

Inace, zanimljivo je da linija 9 moze da se turisticki promovise kao shopping mall linija Beograda - ide od TC Banjica, preko Veranovog buduceg malla na Trosarini, pored Delta planeta na Autokomandi, pa cim predje na Novi Beograd prolazi pored Usca, vozi dalje ka Delta cityju i prolazi pred kraj rute pored TC Piramida.

^^

Veoma interesantno zapažanje. A još kad "sidžemo na reci" u savskom amfiteatru, i kad se ispootvaraju šoping molovi, tržni centrovi, megamarketovi i slično, popunjavamo i najslabiju kariku, šoping linije 9!

Заборавили сте на кинески тржни центар :D

(претпостављамо да ће бувљак, јелте, ускоро нестти са садашње локације.)

Homer Jay":2e7y0185 je napisao(la):
Nije ni cudo sto vas toliko iz XII ima ovde, kada cak tri linije tramvaja idu do gimnazije :D (moje tri sestre su isle u XII, jedini ja izrod sam zavrsio VI).
Kod mene obrnuta situacija, svi, ali svi su išli u VI, a neki posle i predavali i jedina crna ovca u familiji sam ja koji sam otišao u XII.

Trasa linije 9 je čak i najduža u celom gradu, a uopšte nisam primetio da stvarno prolazi pored svih važnijih šoping centara u gradu, vrlo zanimljivo.

Nego imam jedno pitanjce. Danas sam video dva tramvaja na liniji 7, garažni brojevi 407 i 408 i na displeju je pisalo nešto tipa "Poklon Boska Bulan" ili tako nešto sa inicjialima BB. Zna li neko o čemu se radi i da li postoji razlika u odnosu na standardne katice (čini mi se da je onaj kavez sa trolom drugačije odrađen i slično).

Za Milanovskog koljem :p Bio sam mu zadužen za kartu, i voleo me je ko ekser što mu drži kartu
"Šta je, šta kasniš? Sporo spavaš? Pukla guma na tramvaju?" :lol:

shmeksi":3mzr8tbk je napisao(la):
Nego imam jedno pitanjce. Danas sam video dva tramvaja na liniji 7, garažni brojevi 407 i 408 i na displeju je pisalo nešto tipa "Poklon Boska Bulan" ili tako nešto sa inicjialima BB. Zna li neko o čemu se radi i da li postoji razlika u odnosu na standardne katice (čini mi se da je onaj kavez sa trolom drugačije odrađen i slično).
Postoji. GB 407 je prvi (probni) tramvaj sa displejem u Beogradu i trenutno jedini od onih 20 /GB-ovi 401-420 - ČKD-YUBM/ pristiglih pre 10-ak godina koji ga ima (dobio ga je i 409, ali još ne izlazi u saobraćaj). Ostatak tehnike je zajednički za sva vozila te serije (tiristori, te bord-kompjuteri kod vozača, recimo...)

Displej je kasnije (2002-03) ugrađen i na 30 starijih vozila remontovanih od strane Goše i Inekona.

Danas probna voznja na kalisu u 14h a redovna valjda od ranih polazaka 1.11.2009.

Vrh