Šta je novo?

Tramvaji

pa ne reko mozda ce da je vrate, ona se poslednja postavlja, nisam tuda prolazio dugo

Po projektu trebala je biti vracena kaldrma ali iz par glupih razloga nije
1 stara kocka nije sacuvana vec je odvezena na deoniju sa ostalim sutom
2 zelja da se sto prije zavrsi za kaldrmisanje bi im trebalo lijepo vrijeme i min jos 2 mjeseca
3 memanje majstora kaldrmara
4 jeftinoca i brzina postavljanja asfalta
Inace morali su da isjeku 2m sina kod zoo vrta jer nije bilo dobro uradjeno uklapanje starih i novih sina.Napravio sam krug probnim tramvajem . :kafa:

Direktore, sve pohvale za info, a primetio sam da i malo više vremena posvećuješ kucanju (izgleda da nisi više u tolikoj žurbi :) ).

Inače ovo odvoženje kaldrme na deponiju je za odstrel.

A ova priča oko nemanja majstora i vremena, je mogla da se reši štampanim betonom ili bilo čime samo ne preružnim asfaltom.

Z L O

....i naopako

p.s. završila se još jedna nedelja, a o nabavci novih tramvaja ništa. there's always next week

aveti jedne. tu je kaldrma bila još od postavljanja prvih šina. kako nemaju osećaj za lepotu, to je neverovatno

Samo beton i asfalt to jedino razumeju.Uhvati me nostalgija kada se setim moje ulice koja je takodje imala kaldrmu.Eh...

Nisam ni znao za ovu pesmu,rastura :lol:
Valjda ce je sutra svira na certu za zastitu sume.

shmeksi":2jv0q1iv je napisao(la):
....i naopako

p.s. završila se još jedna nedelja, a o nabavci novih tramvaja ništa. there's always next week
Šta da se radi... :kafa:
Biće valjda, samo da usaglase budžet... :/

A što nije mogla je*******ena travica da se posadi 'mesto asfalta bre?!?!?!?!?!?

Kako što, pa ti vidiš gore da nisu mogli da nađu majstora kaldrmara u ovolikom gradu, zamisli tek kakva je nestašica za baštovanima, probijali bi nam se tramvaji kroz prašumu dok mi obučimo ili doselimo nekog Engleza da nam održava travu.

Prosao sam sinoc. Cak su i trotoar asfaltirali (iako se sve ulice okolo masovno poplocavaju). Vidi se da su otaljali posao. Trotoar sa druge strane nije ni taknut. Tako da sada ulica izgleda polovicno sredjena.

Mene zanima nekoliko stvari.

1. Da li je postojao tender za izvođača radova?
2. Ko je izvođač radova?
3. Kako je izabran taj izvođač ako nema kaldrmara, a projekat jpredviđa kaldrmu?
4. Da li su u okviru izvođačkog projekta i projekta izvedenog stanja unete ove promene i zbog toga smanjena cena ili je naplaćeno po glavnom projektu koji je predvideo kaldrmu?

Da postoji neki ozbiljni gradski medij on bi se itekako zanimao za ovu i slične teme, ali avaj.

GOJE":3r975m2t je napisao(la):
A što nije mogla je*******ena travica da se posadi 'mesto asfalta bre?!?!?!?!?!?
S obzirom na to kako danas izgleda baštica u Savskoj, dobro je što nije trava...

@shmeksi
Zašto ne pozoveš i pitaš? To i mene zanima, i postavio bih to pitanje medijima. Mogu da pomognem što se slanja mejlova tiče...

Proradili tramvaji danas, ja sam se malo pre vozio od Kalemegdana do Kaplara...Nema truckanja jedina zamerka sto nema kaldrme/travice kakogod...

A u jednom sm eru ide samo po 5 tramvaja na dvojci, to je bas malo. Svako ce da se ukenja po ovoj hladnoci dok ga doceka. Mozda bi bilo dobro ukinuti neke slabe linije, a ostaviti glavne (2, 6, 7, 9, 10, 12) koji bi isli kako treba a ne na 10-15 minuta, a kad je guzva mozes da ga cekas i 30, stvarno glupost, suvise slabih linija

Mateja, ne znam kakva je to nesreća tebe zadesila, ali nedeljno silom prilika moram da korisitm sledeće linije: 2, 7, 9, 10, 14 i ne pamtim da sam neku od njih čekao duže od 5 minuta. Najduže se čeka 14.-ica, a ove ostale idu relativno gledano pristojno. Samo se malo strpi i realno gledaj na sat i videćeš da se ne čeka 15 minuta ili pola sata.

Ne kažem da nisi doživeo takvo čekanje, ali eto meni se stvarno u poslednjih nekoliko meseci nije desilo da imam problema sa tramvajima. Moguće je da koristimo usluge GSP-a u različito doba dana pa otud tvoje nerviranje, dok meni pak sve teče po loju na tom planu, živelo klizno radno vreme :D

Ja se takođe moram složiti da prevoz funkcioniše više nego pristojno. Jedino što duže čekam to je 44ka, ali ona ima interval od pola sata, u kojem je zapravo tačna (to što mene mrzi da ga naučim je druga stvar), ali ono što sam primetio da je najneredovnije je 37, zna da je ne bude i po 10 minuta.

Vrh