Šta je novo?

Tramvaji

@little lighting

Pa dobro ukusi se razlikuju,ovaj Combino iz Beča je odbojan,a žuti iz Budimpešte bezličan,ali ono što je najvažnije da je novi Avenio zapravo izbrisao sve nedostatke Combina (s njim je bilo dosta tehničkih problema) Avenio je pomerio horizont dalje, za njega kažu da osim kvaliteta ima "sve čak i što niste poželeli! :) Avenio bi se super uklopio u ambijent BG-a ,i da podsetim prvi tramvaj u BG-u je dalekih tridesetih bio Simenesov! ;)

Ovaj bombardier je neprevaziđen :cool:

2dkxs8p.jpg

I ovaj je gotivan

21ahhmx.jpg

A pruga u pragu je vrh :vops:

s6kgw5.jpg

2a8mb93.jpg

Još jednu opciju nismo razmatrali,a to je CAF tramvaji iz Španije,koji se pominju na Hrvatskom forumu kao jedan od favorita u otvorenim kovertama na tenderu,od onoga što sam video dobili su na tenderu isporuku tramvaja za Edinburg, izgledaju extra a i firma je svetski jaka!www.caf trams spain.

2012":3jgx6o8d je napisao(la):
Još jednu opciju nismo razmatrali,a to je CAF tramvaji iz Španije,koji se pominju na Hrvatskom forumu kao jedan od favorita u otvorenim kovertama na tenderu,od onoga što sam video dobili su na tenderu isporuku tramvaja za Edinburg, izgledaju extra a i firma je svetski jaka!www.caf trams spain.
CAF su oni tramvaji iz Bilbaa ciju sam sliku postavio par stranica unazaad al evo da se poCetimo :laugh:

5-dca-rail.jpg

316304525AdDvkk_fs.jpg

Evo i iznutra kako izgleda (nisam nasao vecu sliku)

20050506091346_03.jpg

@alexandernbg

Jeste setio se :lol: ali CAF je napravio nove tramvaje za Edinburg,potpuno se razlikuju od ovih iz Bilbaoa

Lucifer":26795t0s je napisao(la):
i sta sada, rolsrojs treba da se ubije? bio je najveci proizvodjac kao sto je i aeroflot bila najveca kompanija na svetu - dok poslovanje nije imalo nikakve veze sa poslovnom i ekonomskom logikom, dok je i tres imao osigurano trziste i dok su statistike mogle da se mazu samo tako. ckdovi tramvaji svuda u svetu posle 10 godina izgledaju kao totalni raspad - zato su ih i proizvodili 1000 godisnje.
Lucifer, polako covece, spusti loptu. Vec po ko zna koji put smo izvakali na ovoj temi da je glavni kljuc dugotrajnosti bilo kog vozila javnog saobracaja odrzavanje atramvaji spadaju u vozila koja uz dobro odrzavanje mogu da traju vise od 40 godina. Odi u Prag i videt ces stare CKD-ove tramvaje stare vise od 20 godina koji savrseno rade. Neverovatno, svi sude kvalitet CKD-ovih tramvaja po nasim beogradskim. Drugo, proizvodnja tramvaja u Ceskoj ima dugu tradiciju vise od 80 godina, a nisu tu samo tramvaji. Ne kazem da su ti tramvaji neko cudo, ali nisu uopste losi kao sto se misli.
alexanderbg":26795t0s je napisao(la):
CAF su oni tramvaji iz Bilbaa ciju sam sliku postavio par stranica unazaad al evo da se poCetimo
Zanimljivo, tramvaj u Bilbau je potpuno nov sistem (otvoren 2002) koji je izabrao metarski kolosek. Svi gradovi koji su krenuli iz pocetka da otvaraju tramvaje uzimaju standardni kolosek. Inace tramvaj ne izgleda lose :)

He,super možeš ladno da igraš fudbal unutra ili baviš atletikom :D

da, spanci bas gotive uski kolosek, njima je tako i metro... al lose iskustvo je sto je u valensiji izleteo iz sina i dosta ljudi izginulo

Vrh