potpuno bezukusan post u ovom trenuktu. da je taj tramvaj sa spolja lep vec 100 puta smo zakljucili, kao i da unutra nema mesta ni za kanarince, da mu pucaju osovine... poenta je u konkursu, ne u njegovom ishodu.
A ko je to zakljucio ? Slike tramova koje sam postavio (#1169) su najmanje deset puta lepse od tog gore. Ali ko zna, mozda ako bi sedio vise sati dnevno po forumima, gde hvale taj tram gore kao svetsko cudo, mozda bi kroz ciscenje mozga cak se i slozio sa tobom :kafa:Lucifer":2j25vrox je napisao(la):potpuno bezukusan post u ovom trenuktu. da je taj tramvaj sa spolja lep vec 100 puta smo zakljucili, kao i da unutra nema mesta ni za kanarince, da mu pucaju osovine... poenta je u konkursu, ne u njegovom ishodu.
Ukrao mi sliku sa autobusi.net i predstavio kao svoju :rant:shmeksi":36ds7oiv je napisao(la):Evo kako bi izgledao CroTram u beogradskoj verziji. Sliku okačio CrazySerb na SSC.
link: http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=39109390&postcount=1349
http://i41.tinypic.com/wisdix.jpg
ma to je sve tako bolno mimo poente slucaja i zivota. i da je u pitanju najbolji i najjevtiniji tramvaj na svetu, postoji procedura u kojoj se to utvrdjuje, a ta procedura je zloupotrebljena za eleminisanje konkurencije i favorizovanje crotrama. nije bitno ni sto je jevtin, ni sto mu pucaju osovine, ni sto je lep.. bitno je sto ga nismo probali na nasim ulicma kao svi drugi gradovim, sto je izabran kritrerijum koji je doveo do toga da se ozbiljni konkurenti ne prijavljuju jer nisu priveligovani kao crotram, i konacno sto je izavbran kriterijum koji nema nikakve veze kvalitetom tramvaja. ukratko tramvaj je izabran u kafani, a ne na tenderu i kao takav nije podlezan nikakvom apologetskom pristupu u vidu lepih slika i racunica tipa "ima i skupljih".sizif":3gxoa6aa je napisao(la):A hajde da razmisljamo i ovako: Za 40 miliona evra dobijamo 30 novih krotrama - znaci 1,3 miliona po komadu. Objektivno nije skupo kada se uzme u obzir da se za remont katica trazilo 800 hiljada po vozilu. Sto se tice tih famoznih osovina, valjda mozemo traziti da ugrade kvalitetnije, kao sto mozemo da trazimo drugaciji raspored stolica. Ako se ne varam, to su bile glavne zamerke. Ako je, uz to, u ponudu ukljucena i Gosa, mozda i nije lose.
Mada, djavo bi ga znao. Nemamo dovoljno informacija. :|
Poslao sam mejl još juče, ali za sada odgovora nema.Lucifer":uagzms89 je napisao(la):pa sto ih ne nazoves pa pitas? otvaranje je bilo javno.
Pa onda bi mogla da pobedi tatra sa starim krsevima ili one preradjene stare krseve iz ukrajine...? Valjda imaju neke uslove koje tramvaj mora da popuni?Lucifer":2sosg7fr je napisao(la):pa mi i ne trazimo vise. a posto je kriterijum dementan i apsolutan (najniza cena), naznaka o najnizoj ceni je naznaka o pobedniku. JOS JEDNOM, NA OVOM KONKURSU SE NE BIRA NAJPOVOLJN IJA PONUDA, VEC PONUDA SA NAJNIZOM CENOM.
Ne bi.ali nacelno si upravu, ako bi recimo koncar ponudio neko potpuno djubre duplo gore od crotrama za 1 800 000 evra, a simens savrsen tramavaj za 1 500 000 evra, pbednik konkursa prema dikciji tendera bi bio koncar. u tome i jeste ceo problem.
Enterijer i prednja maska tramvaja su najmanje stavke, i lako se menjaju. Koje druge probleme si primetio?Ambassador":1trbfb0q je napisao(la):Problema sa Crotramom ima dosta, mislim. Sad sam bio nedelju dana u Zagrebu, ima previše problema. Naročito kapacitet putnika, kao i (ne)preglednost koju ima vozač, odnosno mogu pešaci da podpadnu pod tramvaj a da ih on ne vidi..
Što su preozbiljni deficiti..
Zasto bi bio koncar pobednik kad je ovome cena niza? Znam da ste vec nesta pricali o tome da je namestaljka za koncara ali nisam zapazio zasto tacno, nesta sa 20% ali sta to znaci, na sta se to odnosi?Lucifer":duqk314e je napisao(la):ali nacelno si upravu, ako bi recimo koncar ponudio neko potpuno djubre duplo gore od crotrama za 1 800 000 evra, a simens savrsen tramavaj za 1 500 000 evra, pbednik konkursa prema dikciji tendera bi bio koncar. u tome i jeste ceo problem.
Zar nisu rekli da je zainteresovano 17 ponudaca? Mozda samo interesovanje za tender bez otkupa dokumentacije ili ucestvovanja?KimIlSin":duqk314e je napisao(la):Ajde Luci, popij neshto i smiri se! Crotram JESTE 100% niskopodan, a postolja koja "pucaju" nasve strane pravi Henschel Antriebstechnik. Sa cisto tehnicke strane, Koncarov tramvaj je sasvim ok. Mozda se drugi nisu ni prijavili zbog premale ponudjene cene? Ali, zasto su onda rekli da je dostavljeno 17 ponuda? .