Šta je novo?

Tramvaji

Ništa ??
Nigde ne piše da je zabranjeno uneti bajs. Samo pošto su kod nas u 80 % slučajeva krcati busevi i tramvaji zato to niko i ne radi.
Ja sam isto ejdnom uneo bajs od ž.stanice do mostara u CAFa.
A unosim redovno bajs od autokomande do vrha vojvode stepe kada nema gužve.

Ja sam jednom prilikom prisustvovao neverovatnoj sceni. Stranac uneo bicikl u trolebus , i vozač ga izbacio , rekavši mu da ne može da se unosi bicikl , da je to zabranjeno. To je bilo letos , predveče , negde oko 23h uveče.
Drugom prilikom sam prisustvovao nečem što se ne viđa svaki dan. Bilo je popodne , i vraćao sam se sa NBG autobusom. Kod Topčiderskog parka je dečak krenuo da ulazi sa biciklom na prednja vrata , na šta mu je vozač rekao da izađe i da uđe na srednja vrata , da ne pravi gužvu na prednjim vratima.

Ja se vracao to je bilo pre par godina sa linijom54 Potez od Makisa prema Miljakovcu Na drugoj stanici od Makisa negde udje lik sa biciklom izduvala mu se guma i ovaj mu rekao da izadje odmah i da nece hteti da vozi dok ne izadje ovaj mu biciklista reko ama covece samo par stanica izduvala mi se guma.A na to ce vozac ne interesuje me izadji kad ti kazem i ovaj izadje I ako je autobus bio poluprazan covek je morao da izadje Sad su vidim bolji vozaci.Proslo leto lik usao u 95 Bicikla mu je ok bila usao kod Kineza u GB944 preko puta trecih vrata i ako je bilo putnika al ne nesto puno usao je i priljubio ga tamo kod prozora gde nisu sedista i sa autobusom je presao Pancevacki most Naravno u medjuvremenu su krenule guzve ali njegova bicikla nikom nije smetala jer je stavio na dobro mesto .Ali da je hteo ranije da izadje mislim da bi bio problem.Narod bi garantovano krenuo da gundja :D

Zaista je bezobrazan taj vozač sa 54-ke, nije smeo to da uradi.
Nigde eksplicitno nije zabranjeno unošenje bicikla u vozila javnog prevoza. Odluka definiše samo da je zabranjeno unošenje predmeta koji mogu isprljati i uznemiravati putnike...
I ja sam u nekoliko navrata ušao u tramvaj sa biciklom. Bila je noć kad su tramvaji polu prazni. Ipak, pošto sam bio sa drugom koji je takođe bio na biciklu, a bili smo jedini putnici koji su čekali tramvaj na nekoj od stanica u Jurija Gagarina, vozač je, videvši da hoćemo da unesemo dva bicikla (u tramvaj sa 2 putnika), odbio da otvori vrata i produžio je dalje.
U sledeći tramvaj smo uneli bicikle bez ikakvog problema, a zadnji deo katice (gde nema sedišta) je odličan za njihovo ostavljanje.

solecar":3vj24cho je napisao(la):
Ja sam jednom prilikom prisustvovao neverovatnoj sceni. Stranac uneo bicikl u trolebus , i vozač ga izbacio , rekavši mu da ne može da se unosi bicikl , da je to zabranjeno. To je bilo letos , predveče , negde oko 23h uveče.
Drugom prilikom sam prisustvovao nečem što se ne viđa svaki dan. Bilo je popodne , i vraćao sam se sa NBG autobusom. Kod Topčiderskog parka je dečak krenuo da ulazi sa biciklom na prednja vrata , na šta mu je vozač rekao da izađe i da uđe na srednja vrata , da ne pravi gužvu na prednjim vratima.
Mozda je ova druga situacija razumljivija, jer na srednjim vratima ima daleko vise prostora nego kod prednjih.

Oštećen kolovoz na Starom savskom mostu »
03. Oktobar. 2013 | (18:43 -> 18:46), Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentari :: video prilog

Preko Starog savskog mosta svakodnevno prelazi oko 30 hiljada vozila, među kojima, osim gradskog prevoza i veliki broj teretnih kamiona.

Pod njihovim točkovima, otvorile su se rupe u kolovozu i naborao asfalt, zbog čega su se televiziji Studio B obratili vozači automobila, koji svakodnevno oštećuju svoja vozila i strahuju za bezbednost.
U sekretarijatu za saobraćaj, kažu da je u toku primopredaja nadležnosti nad Starim savskim mostom, te da će po njenom završetku, ako vremenski uslovi to dozvole, kolovoz biti obnovljen.
Studio B

primopredaja nadležnosti nad Starim savskim mostom, kome od koga je predat kad je u gradskoj nadleznosti,neznam zasto jednostavno ne betoniraju prostor oko sina ,asfalt ce propasti do proljeca

Caf :p
gp5s.jpg

t7zv.jpg

dda vas pitam jel u spancu na drugim vratima normalno da nema porstora za ljude sa invaliditetom tj u kolicima tj tu da su stolice normalne ne one male ili je to gsp nesto budzio

Vrata za imvalidska i druga kolica su 3 i 5 vrata imaju rampu i prostor za ista tu se nalaze i sklopiva sjedista

a jel normalno da su sedista toko prljava.Ono je uzas Ja ne znam gde im pade napamet da bas ta sedista uzmu.A jos tvrda.Ma milina :twisted:

Pa kad nasi dragi sugradjani kupe 2 kila jagoda pa stave na sjediste moraju biti :twisted: :twisted:

Da su stavili plastiku bilo bi udobnije i čistije..i da naš sugrađani vole da stavljaju jagode,a oni koji to nisu predvideli kada su ih naručivali su id***. :roll:

Materijal je takav ..da ne može da se pere,em je svetao.. em su fleke na tekstilu teže uklonjive bez habanja ili beljenja.. :kafa:

На данашњи дан... 14. октобра 1892. године у Београду је пуштен у саобраћај први трамвај са коњском вучом, на линији Калемегдан - Славија.
bg-konjski-1.jpg

E pa srecan rodjendan nasem tramvajskom sistemu.
u to ime - ziveli :vops:

To si vec pitao covjece samo u drugoj temi nije valjda samo da pitas reda radi iz dosade

a ti si mnogo neki pametan decko pa sve pamtis i nisam pitao nego sam reka da su od gsp istorijata ostaoli jedan tram i jedan bus sto ja znam i onda me par ljudi dopunilo sa jos par buseva a niko nije spomenuo ovaj tram ako mi ne verujes pogledaj sta sam pisao a ako ne mozes da zapamtis ti brate zapisi

Vidi nemam vremena sad da trazim post gdje si pitao istu stvar davno i odgovreno ti je u nekoj temi mozda cak i u ovoj da ti sa slike nisu sacuvani vec 3 druga tramvaja banes sa vremena na vreme na forum i pitas ista pitanja

Vrh