Šta je novo?

Tramvaji

Мене баш чуди што нове троле и нови трамваји нису излепљени...
мора да фирма драгог нам градоначелника не држи рекламирање по возилима...

углавном...мрзим ове рекламе које прекривају стакла и дају утисак као да се возиш у ковчегу :notok:

Felix55":29fjifys je napisao(la):
Naročito kad znamo kako to u našoj varijanti izgleda (blokiran pogled iz vozila onim mrežastim nalepnicama, koje prekriju mnogo veće površine prozora nego što je to pravilnicima dozvoljeno).

Upravo! Zato su me strašno iznervirali kad su stavili one mreže za komarce na nove trole. Jeste da se nazire nešto kroz njih ali jako nervira što moraš da škiljiš kroz njih i zamara oči. Inače onaj klip sam stavio ne zato što i ja želim reklame nego kao jedan primer kako to izgleda. A ne bi mi toliko smetala po koja diskretna reklama na karoseriji, samo da ne lepe ništa na staklo. Ali definitivno su lepši ovako untouched.

Današnje fotografije

sam5152-2.jpg

sam5147-2.jpg

sam5148-2.jpg

Ovi tramvaji na starim Terazijama ima vrlo brzo da dobiju "ukrase".

Какви сте хејтери :D :p Ја нисам рекао да бих желео да сви КАФ-ови буду излепљени, али волео бих да видим пар са онаквим рекламама :p

Drago mi je da su vam se svidele prethodne fotografije.

Sledeće su nove, snimnjene večeras

sam5238-1.jpg

Čim me je uočio da sam zastao, pojavio se čuvar koji me je sve vreme držao na oku.

sam5239-2.jpg

Ово су прави трамваји? :laugh: Ја сам мислио да су копије, зато што је онај из Монтевидеа копија, ваљда :D

Ја сам мислио да су и они направљени од картона/шпер плоче. :lol:

1511 očešan sa desne strane, prva vrata kod vozača jutros oko 10h kod sajma, ispred tv avala.... Nismo mi za civilizaciju... :bash:

aha :D
Ali ovo na prvoj slici. Jel to taj lim kriv ili šta ? Pošto ja mislim da se svugde vidi ta mehanika iznad vrata kada stoje otvorena.

kopmania":118psaei je napisao(la):
Na drugoj slici se šta raspada :O ?
изнад улаза у трамвај...пластика или шта је већ је отпала

Aleksandre, ako sam te dobro razumeo, ta 2 tramvaja su originalni tramvaji iz tog doba? Ako su originali, odakle potiču, gde su čuvani do sada?

Skoro sam siguran da sam ranije negde pročitao da je predviđeno postavljanje replika, a ne originala, poput replike tramvaja koji je iskorišćen za snimanje Montevidea.

Čuvani su u GSP-u na Dorćolu. Ja sam ih fotografisao tamo pre godinu dana u jednoj od hala. Da, to jesu tramvaji iz tih godina, s tim što se neki malo poprimili drugačiji izgled, posebno "Škoda" koja je rekaroserirana posle rata, jer je verovatno oštećena. Početkom devedesetih godina, ljudi u GSP su se zagrejali da naprave muzejsku postavku, otuda i tabla na jednoj od hala "Muzej GSP"
screen-shot-2012-04-27-a.png

Ideja je bila da se remontuju primerci starih tramvaja, pa su počeli sa Škodilakom i Jasenicom, na red su trebali doći ĐĐ, Breda, T4 i ostale stvarčice parkirane kasnije u zmijarniku pored ograde. Međutim, zbog nedostatka novca, kasnije i ponajviše volje, sve je ostavljeno da propada i isečeno.

O Jasenici imate i u GSP časopisu

Ma spao je malo poklopac. Svakao nebitna sitnica. CAF je ionako nežan i pipav i ne sumnjam da će štošta da se odvaljuje

Vrh