Šta je novo?

Tramvaji

Како мисле да паркирају трамваје у депоу "Дорћол" када тамо судећи по Вучковој слици нема контактне мреже? :rolleyes:
s5003141m.jpg

Takodje iz GSP-ovog biltena za mart valja izdvojiti i vest:

2nk6g06.jpg

Davno je cini mi se Sinisa objasnjavao razliku u coperizovanim i ne coperizovanim tramvajima pa bih voleo da nadjem taj post ili ukratko da se napise opet razlika, posto se u tekstu iz gsp biltena spominje da ce plug za sneg biti ugradjen upravo na coperizovanim vozilima.

,,. . . . Realizacija je ostvarena na osnovu dugogodišnjeg traganja za rešenjem. . . ,,
Na tri četiri, sad. . . treba da se radujemo . . . našli rupu na saksiji. . . . a kako drugačije se ukljanjo sneg . . .

Shvatam da je potrebno znaje za prilagođavanje pluga novim saobracajnim sredstvima
ali dugogodišnje istraživanje školovanih inžinjera :bash:
možda za koju deceniju otkriju i točak
:laugh: :lool: :laugh:

roadrunner":1mg9qzk0 je napisao(la):
taman da se uvede i tramvajska linija B. Brdo - Banjica, eto gde da se stavi visak tramvaja

Kad krene rekonstrukcija Vojvode Stepe, imaćemo mi solidan višak tramvaja.

Vratite keca i jedanaesticu!

Да,да...сигурно ће Базел поред свих високоподних трамваја да нам да троделни нископодни :rolleyes: Он ће сигурно остати у саобраћају :)

Igor":26uvwl6p je napisao(la):
Takodje iz GSP-ovog biltena za mart valja izdvojiti i vest:

2nk6g06.jpg

Davno je cini mi se Sinisa objasnjavao razliku u coperizovanim i ne coperizovanim tramvajima pa bih voleo da nadjem taj post ili ukratko da se napise opet razlika, posto se u tekstu iz gsp biltena spominje da ce plug za sneg biti ugradjen upravo na coperizovanim vozilima.

Mogla bi ova sprava da se nakaci na svaki tramvaj i da se nazove "plug za ciscenje bahato parkiranih vozila"
i da se uvecaju brzina i pouzdanost tramvaja za 200% :D

pa cik ce parkiraj na sinama "na minut", ce da te otrese katica kao sneg :cool:

Ma što se tih vozila tiče, trebalo bi ovlastiti vozače da fotografišu svako takvo vozilo, ili još bolje ugraditi kamerice sa prednje strane tramvaja i čim tramavj mora da ukoči, kazna 3 hiljade po automatizmu :)

Slično može i za autobuse i žute trake

Можда треба уградити камере код возача тако да гледају напред на пут. Тако ће снимити све што се деси трамвају :)

Ovakav sneg kao što je bio, verovatno neće biti narednih par godina :D

најбоље је решење са камерама. ако би ставили плуг (што би ја лично волео :D ) возачи би ипак имали право да туже ГСП за штету насталу на возилу. овако, са камером се одмах види да је крив, па макар и оставио сва 4 упаљена

Somi303":2ox3b6kn je napisao(la):
Да,да...сигурно ће Базел поред свих високоподних трамваја да нам да троделни нископодни :rolleyes: Он ће сигурно остати у саобраћају :)

па ускоро ће БЛТ имати све Stadler Tango трамваје, а БВБ Siemens Combino, треба некоме да дају и те старе троделне. и није цео нископодан, само средњи модул. то су ионако модернизовани Дувази 4/6

Чини ми се да БЛТ има само те назови "нископодне", а БВБ исте такве и овакве као што возе код нас.
Ево неких сличица :)
Baselland_Transport_logo.png

Blt.jpeg

Bale_tram_082005.JPG

А лепо су им ови "Танго" трамваји :)
BLT_Tango_Batteriestrasse.jpg

Stadler_Tango_BLT_-_Marktplatz_Basel.JPG

BVB-Logo_01.gif

BVB.jpeg

Tram_in_Basel_BVB_3.jpg

Tram_in_Basel_BVB_5.jpg

Tram_in_Basel_BVB_6.jpg

Tram_in_Basel_BVB_2.jpg

Ovaj plug meni nije jasan.On bukvalno uopste nema svrhu...
Koliko ja znam treba ocistiti unutar sina,a ovo ce bukvalno gurati sneg unutra... :rolleyes:

Zasto mislis da vozilu od dvadeset/cetrdeset tona sa metalnim tockovima smeta malo snega u sinama.. od kamencica u sinama ostaje samo prah kad prodje tramvaj, sneg u sinama je isto sto i vazduh u sinama. Problem je visok sneg na sinama koji je*******ucka osetljiva podnozja caf-ova, te otuda ovaj plug da ga skloni, odlicna novost ;)

Farba se ljusti sa okvira prozora. A ima i jos jedna stvar koju sam video ali nisam mogao da slikam po mraku - bocni panel koji nije bas precizno montiran vec malo strci napolje

Možda je neko oštetio. :( Danas kod delta sitija protutnjao prazan caf za garažu. Po mojoj slobodnoj proceni išao je za oko 30% brže nego ovi sa putnicima, bukvalno je prozujao.

ULICA vojvode Stepe, među najpoznatijim voždovačkim saobraćajnicama, konačno će zablistati u punom sjaju. Projekat rekonstrukcije je završen, a rešenje koje predviđa izmeštanje tramvajskih šina u sredinu, napokon će rešiti višedecenijski problem parkiranja vozila na kolovozu.

U Gradu kažu da će za nekoliko meseci biti raspisan tender za izvođače koji će raditi na potezu od Trošarine do Autokomande. Novi izgled počeće da poprima već u prvoj polovini 2013. godine, a do 2014. ovaj deo Voždovca ratosiljaće se gužve.
Osim šina u sredini saobraćajnice, predviđeni su parkinzi za više od 100 automobila, odvojeni trotoari, po jedna kolovozna traka u oba smera i nova komunalna infrastruktura - kažu u gradskoj upravi. - Glavni projekat rekonstrukcije izradio je Saobraćajni institut CIP, a očekuje se da do kraja godine bude završena sva dokumentacija i izabran izvođač radova.

Rekonstrukcija će rešiti muka i pešake i vozače, jer će biti mesta za sve. Izmeštanje tramvajskih šina na sredinu, i veći broj parkinga, trebalo bi da omogući bolji protok saobraćaja.

Radovi, koji će trajati godinu dana iziskuju promenu režima saobraćaja, ali potpunog zaustavljanja saobraćaja neće biti. Radiće se po fazama, a ulica će biti podeljena na oko osam deonica. U svakoj od faza, biće omogućeno funkcionisanje bočnih pravaca.

I AUTOKOMANDA ČEKA "UMIVANjE"

NA kružnom toku Autokomanda biće rekonstruisani tramvajski koloseci i kontaktna mreža, uređeno odvodnjavanje tramvajske baštice. Predviđena je i semaforizacija kružnog toka, kao i rekonstrukcija toplovodne i vodovodne mreže.

Ranije sam spominjao kako je jedino rešenje za gužvu koja se stvara na Autokomandi , njena semaforizacija , kako bi ljudi koji je prelaze , kao i tramvaji , mogli normalo da prođu. Konačno se neko setio da to uradi , i to u sklopu rekonstrukcije Vojvode Stepe. To je jedina stvar koja mi se sviđa u celoj priči , jer je ono što će da naprave užaš , a razlog zbog koga to rade leži u činjenici da ovi u vlasti nemaju dovoljno para , pa će i ovde da naprave parkinge.

:fijasko: био на Славији јуче око 17:30. покварио се један трамвај на сред Славије у правцу ка Аутокоманди, и направио колону у Немањиној и Београдској

Vrh