Turistički obilazak dve Beograđanke
„Špancem" na izlet
Dve dugogodišnje prijateljice iskoristile su „premijernu" vožnju novim tramvajem na liniji 13 za nesvakidašnji izlet.
Krstareći novim „špancem" od Bloka 45 do Banovog brda, penzionerke Danica i Stanica „glumile" su turiste u svom gradu.
Ove Beograđanke ušle su na stanici u Bloku 45 u prvi od dva tramvaja španskog proizvođača „Kaf", koji odnedavno putnike prevoze trasom „trinaestice" do Banovog brda.
- Pa ovo je fenomenalno, trebalo je i sendviče da ponesemo! Tramvaj izgleda tako svetski i, nekako, mladalački. Osetila sam se 15 godina mlađe kada sam ušla. Nisam dugo dolazila na Brdo, a iz tramvaja sam mogla da primetim da se dosta toga izgradilo, sredilo. Most na Adi takođe odlično napreduje - priča Danica Mitić dok gleda kroz prozor da joj nešto ne promakne u ovom nesvakidašnjem razgledanju Beograda. I njena prijateljica Stanica imala je samo reči hvale za novi tramvaj.
- Odlično je i to što se čuje na kojoj smo stanici i koja je sledeća, što će mnogo pomoći onima koji nisu iz Beograda. Dok sam se vozila, imala sam osećaj da se nalazim negde u inostranstvu. Najviše su mi se svideli veliki prozori, pružaju baš specifičan osećaj tokom vožnje. Možda bi samo sedišta mogla da budu šira - dodala je Stanica.
Osim ove dve ljupke gospođe, u tramvaju su se neprestano smenjivali putnici. Većina njih bila je prijatno iznenađena kada je na beogradskim ulicama ugledala „španca" sa oznakom 13.
Novi tramvaji ne prijaju samo putnicima već i vozačima, koji pomoću video-nadzora sa šest kamera imaju uvid u 90 odsto unutrašnjosti vozila. Gotovo beščujno beogradskim šinama od Novog Beograda do Banovog brda krstarila su dva nova tramvaja u kojim su se mogle čuti najrazličitije priče Beograđana, počev od recepta za najbolju rusku salatu do priče o kandidaturi Srbije za članstvo u EU.
- Novi tramvaj, nova šina, voziti je prava milina - našalio se vozač u pesničkom stilu.
Izvor - Press