Šta je novo?

Tramvaji

Па нигде људи нису тако богати да би постојале такве класе :lool: :lool:
Шалим се, вероватно нигде :D

то је трамвај у Бордоу са трећом шином. а што си ставио КарГо трамвај?

Слатка анимација, а не могу да нађем неку обичног трамваја :laugh:
Ево нашао сам, али ако ти нађеш неку дај линк :lool:

Somi,ne moze slika u potpis.Molim te skloni je.

Inace,1501 i dalje stoji u depou sava,vec mesec i po dana ga nisu poslali za Spaniju.GSP diletanti + :fijasko:

Arnorian":3t4ni4r3 je napisao(la):
Да ли игде осим у Дубаију постоје трамваји и метро са класама путника?

U Pariskom metrou su do 1991. u svakoj kompoziciji bila po jedna kola 1. klase (zute boje, za razliku od kola drugog razreda plave boje)
Od 1982. trudnicama i starcima bio je dozvoljen ulazak u kola 1. klase u spicu.

Francuzi kazu da je Pariski bio jedini metro sistem na svetu sa takvom tarifnom podelom.

Prva klasa ukinuta je iz ekonomskih razloga, trosak odrzavanja sistema postao je prevelik: voznja polupraznih kola, ljudstvo za neophodnu kontrolu, konstantno renoviranje vandalizovanih kola (malo kome se svidjo pogled na prazan vagon tokom guzve u spicu).

1999. ukinuta je podela na prvu i drugu klasu na celokupnom sinskom sistemu regije Ile-de-france (RER).

Evo da ne bude da samo zameramo, na 1504 juče nisam imao nikakve zamerke. Najava je radila i sve ostalo je bilo u redu.

OK, osim jednog panela koji je zjapio 2-3 cm i falio je beli poklopac jednog šrafića. :laugh:

Uzgred, iako se još uvek ljuljuška, čini mi se da su nešto uradili sa točkovima da više ne skače, ne cimucka i vrlo malo lupa na skretanjima, ranije su bili neočekivano bučni

jutros :fijasko: na trojci, posle pola sata bez polaska s okretnice Kneževac (a bilo je dolazaka) kreće 3A na kom gore piše 37, i opšti haos na svakoj stanici..

Evo jedna nova prikolica :D
photo-15.jpg

ахахаххаха, потврђујем да је ово у БГ-у. Сећам се овог графита са десне стране :rolleyes: :laugh:

MEni je ovo danas bilo prelepo, tramvaj nov, prikolica nova, oba sa BVB logoima. Ušao sam u prikolicu pošto se još nisam vozio u "novoj" prikolici. Šta reći :D, ne cima kad kreće, kad ide prikolica klizi, ne čuje se ništa :) Ma ko CAF :)

Taj GRAFIT AL kad bih ga uhvatio sve bi polizao :rant:

Upravo se vozih 1504-om i unistavanje enterijera je pocelo. Polomljen jedan panel, zapravo kao da ga je neko nabo pesnicom i u krugu od 10-cm sve skrseno. A i izvaljen je stakleni prozorcic na kutiji za aparat za gasenje pozara. Ziveli... :bash:

Sta se vise desava sa tim klincima?? Svi smo bili u njhovim godinama ali mi nikada nije ni na pamet palo da idem i lupam po gradu i prevozu! To je neka nova fora ili ? Mozda nisam u toku....

Očigledno jeste, danas su neki klinci isto tako u švajcarcu snažno otvarali zatvarali prozor, vozač niti bilo ko nije reagovao

Ma kakva bre nova fora to su bre pajseri. Ja bre nikad u zivotu nisam bacio, isvrljao, polomio nesto u prevozu. Ja njih gledam i pitam se da li je moguce da su generacije od 90-tih toliko propale da unistavaju nesto sto ce im trebati u svakodnevnom zivotu. Ja bi sve to odma na sud i da vidim da li ce opet da unistava, a ako bude opet unistavao, odma bi ga slao u popravni dom da se malo prevaspita ta drskos

Problem dostupnosti Sokolskim i dr. sportskim klubovima, manifestuje se upravo kroz ,,neartikulisano,, dokazivanje snage, veštine i potrebe za isticanjem . . .

Nisu razlog toliko visoke članarine nego preskupe pripreme a nije zanemarljiva ni sve skuplja oprema
Vecina roditelja po odavno nisu u mogucnosti da isprate sve vece ,,sportske,, zahteve

Oduvek je bilo da mladost u društvu mora da se iskaže snagom i veštinom
i šta drugo i očekivati. . . pa su nam klinici takvi kakvi su . . . . :(

Tramvaj ili neko drugo javno dobro svakodnevno su na meti
društvenog proizvoda - n e b r i g e o m l a d i m a :bash:

Platili na mostu ili ćupriji isto je
ako društvo ne plati ,,artikulisano ,, dokazivanje kroz laku dostupnost sporta
platiće kroz stalne poravke i rekonstrukcije javnih dobara
upravo kako je mnogo puta to ovde i pokazano kao deo je primer ,,tramvajskog vandalizma,,

Edit

Možda se i neka nova tramvajska trasa ,,ogrebati ,, od projekta metroa
(dodirne -tranzitne putničke tačke )
na taj način što po negde proci podzemno pa i izbeci malo i semafore
te dobiti na brzini prohodnosti trase :)

ljudi ma ti klinci nemajo osnovno vaspitanje

Malopre čekah tramvaj, dolazi tramvaj, točkovi varniče, staje na stanici. Tramvaj ponovo kreće, nastavlja da varniči još više i da se puši i zvuči kao da vozi sa pritisnutim kočnicama.

Čekam tramvaj u suprotnom smeru i skontam koliko su šine bolesno krivudave, pogotovu kod skretnice na gore pored Kalemegdana. Dolazi tramvaj kome točkovi ne varniče, ali jako teško kreće, ne razvija veću brzinu od 20, a osećaj vožnje je kao da je na mnogouglovima, a ne na točkovima.

Da li je moguće da sam, eto, bio user koji je video/ušao u do te mere neispravan tramvaj ili su tu šine u toliko lošem stanju da se jadne Katice ni krive ni dužne jednostavno uništavaju?

Jadna kakve je zvuke proizvodila pri kretanju, kao da plače, zavija. Jako me potreslo.

Nisu krive ni sine ni tramvaj, vec vlazno lisce na sinama, koje smanjuje trenje, pa tramvaj slajfuje. Tako je svake jeseni u Beogradu.

Može biti da si u pravu, jer šine su bile prepune nekih govana

Ali ne amo to, kaldrma je toliko izvitoperena da me ne bi čudilo da tramvaj dokačinje kaldrmu i zato varniči

Tacno tako, tramvaj varnici tj. pali lisce koje se nalazi na sinama. Mozda ste primetili da se oko tramvaja u tom trenutku siri miris zapaljene vlazne trave, ili u ovom slucaju vlaznog lisca.

Vrh