Šta je novo?

Tramvaji

Pa za to je sad već kasno, CAF-ovi stižu u sve većem broju, pa je uterivanje reda jedina realna opcija, a i na duge staze jedina održiva (setite se kako su izgledale KT4 pre par godina, izdržale su, ali jedva, da je onakvo stanje potrajalo još 6 meseci - godinu dana, sve bi se raspale, iako niko živ ne može reći da nisu izdržljive mašine). Tako da trajno rešenje je uterivanje reda u sve, ne postoji taj proizvod koji se nemarom ne može urnisati za godinu - dve.

čuburac trebao si da snimiš kako tri povezana tramvaja voze kroz grad kao jedan.

Prošle noći sam kod sajma video GSP svitu: KT4 pa CAF 1504, a pored i dva vozila GSP-a. Idu u pravcu Banovog Brda.

Super snimak cuburac!Tek sada shvatis da ono sto zovu kuplovanje je ustvari coupling,to jest uparivanje na engleskom sto i ima smisla. :)

Wile E. Coyote":2q45hitl je napisao(la):
Somi303":2q45hitl je napisao(la):
"дошао Прокупљанин да окорелом Беогађанину соли памет" :laugh:
Каже се Прокупчанин. И где баш нађе Прокупље? :o
У "Певај брате" :laugh: и мислим да је ипак Прокупљанин :p

Ljudi za nas je čista MEHANIKA.. Imao sam bliski susret sa ČKD u Cara Dušana,meni je odvalio zadnji deo,a na njemu ni ogrebotina,a da me je udario KAF,baš me zanima koliko bi bio van upotrebe... Mislim da smo trebali da kupimo 10 KAF koji bi vozili krug dvojke,a ostalo ove "lepe" ruse ili neke druge.... :D

Александар":2jnestfh je napisao(la):
Rusi napravili 100% niskopodno tramvajče
25848yt.jpg

440210.jpg

440211.jpg

http://transphoto.ru/articles/1415/

:laugh:

ponekad pomislim da su rusi bili neko pleme u ljudskoj zajednici koje je pojelo neke otrovne pecurke i zbog loseg ponasanja bilo proterano u nepristupacne predele. sta li ti ljudi tripuju da mi je znati.

Kakva rusofobija. Mislim da tripuju da je funkcionalnost i nezavisnost ekonomije na prvom mestu, i u tome dosta uspevaju

Mislim da razmisljanje "kupujemo jeftine ruse zato sto za nas nisu skupi spanci" nije najpametnija stvar. Da su pustili u saobracaj 5 rusa svih pet bi imali nezgode kao CAF, i svi bi bili izgrebani, slupani i morali bi i oni da se poprave ma koliko god bili solidni. Sto bi mu doslo na isto.

Znaci nije u pitanju tip vozila, udes se desi pa se desi, nego je u pitanju kultura vozaca, pazljivost pri upravljanju sa novim vozilom i njihovo adekvatno odrzavanje.

Sprecavanje udesa se ne postoze manje kvalitetnim proizvodom, vec kulturom ophodjenja prema tom istom...

Па кад би ГСП кажњавао возаче који изазову удес сви трамваји би изгледали као нови. То би донекле требао да поправи КАФ јер он има камере, али питање је да ли те камере раде? :rolleyes:

Govnava motka resava sve probleme u Srbiji, samo se ne primenjuje dovoljno... :kafa:

dziggy":c9s83qzk je napisao(la):
sta li ti ljudi tripuju da mi je znati.
Ништа. Имају коме да га продају, а за напредак економије, само то је битно. :D

^^ pa jeste vala, ali sam ubedjen da je za isti trud i iste novce moglo nesto inventivnije da se uradi. a ne po principu zasto da cistim sobu kad ce opet da se isprlja. mada oseca se odredjena nota modernog u ovom modelu :)

Imaju svoje trziste.Zamisli sada CAF-a da vozi u nekom ruskom gradu gde su zime uzasne naspram nasih.Njima je glavna funkcionalnost i da taj tramvaj izdrzi uzasne vremenske uslove,nesto kao lada NIVA.Ruzan je,puno trosi ali je pouzdan i relativno jeftin.

I ne bih se slozio oko onog da ako se sudari da bi i on isao na popravku.S obzirom da je ocigledno pravi metal a ne zezancija legure kao kod CAF-ka,ostecenja bi mu bila mnogo manja i mogao bi kod nas da se popravi.

Somi303":1cdyi9pv je napisao(la):
Па кад би ГСП кажњавао возаче који изазову удес сви трамваји би изгледали као нови.

Kad bi svaki tramvaj vozio neko poput
MPP50073.jpg

niko se ne bi usudio da čukne tramvaj :D

Onda druga stvar, kad dodje do cukanja, tu postoje osiguranja, ako se utvrdi da je jedan auto kriv za udes, njegova polisa treba da snosi troskove popravke tramvaja i treba samo da se ta procedura sprovede kako treba i da tramvaj bude popravljen kako valja a ne da ga lepe selotejpom. Znaci strogi propisi mora da postoje za popravku.

Takodje ako je krivica vozacam treba adkvatne mere da se preduzmu i da se odgovoran vozac kazni.
Verovatno postoje i osiguranja za vozila GSPa pa ako je kriv vozac tramvaja da osiguranje preuzme na sebe popravku.

Najvaznije u tome je protokol popravke koji mora da bude ispostovan kako bi se vozilo vratilo uredno sto pre u saobracaj

Problema nema, postoje samo resenja, pitanje je samo da li smo spremni da budemo rigorozni i reaktivni.

dziggy":m1gkoski je napisao(la):
Александар":m1gkoski je napisao(la):
Rusi napravili 100% niskopodno tramvajče
25848yt.jpg

440210.jpg

440211.jpg

http://transphoto.ru/articles/1415/

:laugh:

ponekad pomislim da su rusi bili neko pleme u ljudskoj zajednici koje je pojelo neke otrovne pecurke i zbog loseg ponasanja bilo proterano u nepristupacne predele. sta li ti ljudi tripuju da mi je znati
Da se ja pitam ja bi tebe na Goli otok,pa da tamo preispitaš svoju mržnju prema MAJCI RUSIJI. :p A,šta fali Tramvaju? Ima ove balone,pa ovu boju,pa plemenitost. Shvati čoveče. Rusi su našli SAVRŠEN OBLIK I ZAŠTO BI GA SADA MENJALI??? :D Izgleda kao spušteni jugo,nije loš,al ni vlasnik ne zna zašto ga je napravio :lol:

Ajd se okladimo u 1000 dinara da necete pljuvati tog rusa toliko kada prodju zima i prolece sa CAF-ovima? :)

Vrh