Šta je novo?

Tramvaji

Djakovac,predlazem ti da sidjes i snimis video klip iz blizine i da ga mi sa beobuilda prosledimo medijima jer verujem da ce ovaj zastoj i ocigledan tezak kvar CAF-a biti gurnut pod tepih.

A ovakvu stvar ne smeju da sakriju!

Za 15 minuta silazim dole sa kamerom. Pa ako ništa drugo završiće u Beogadskoj hronici u rubrici gledalac reporter... Jao, a kako su se samo kurasali sa tim cafom pa prevazao onoliko, pa ovoliko ljudi... Pa od početka nije bilo o.k. mislim iz klime da curi voda, to mi se samo jednom desilo i to u autobusu preduzeća raketa koje je u stečaju... I šta će sad, ovaj 1502 neće biti spreman za vožnju dugo vremena, da li će sad da podmetnu 1501 i da se prave ludi ili će otvoreno reći da su potrebna dodatna testiranja..
Odoh dole
20:23 stanje ne promenjeno

Španski tramvaj se već pokvario
Izvor: Tanjug

Beograd -- Tramvaj nabavljen u Španiji pokvario se u 17.25 sati na Novom Beogradu zbog čega je došlo do obustave tramvajskog saobraćaja, rečeno je u GSP-u.

Ekipe majstora su odmah izašle na teren ali nisu uspele da poprave "španca' tako da će druga ekipa pokušati to da uradi, rekao je dežurni u GSP Slobo Marković.

On je naveo da je umesto tramvaja uvedena vanredna autobuska linija do 45 bloka a da je došlo i do drugih izmena na tramvajskim linijama 7, 9 i 13.

"Španac' se pokvario na raskrsnici Bulevara Milutina Milankovića i Ulica antifašističke borbe, dodao je Marković.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=09&dd=06&nav_category=12&nav_id=540187

Oko 18.30h sam bio kod Železničke stanice. Nervozni tip u GSP majci i sa motorolom u rukama je zaustavljao sve tramvaje koji su išli ka Nbg-u (7, 9, 13), vikao putnicima da napuste vozila i pređu u (jedan jedini) solo bus na liniji 7 koji se ubrzano punio. Vozače tramvaja je upućivao da produže dalje bez putnika, verovatno ka pristaništu, da se tamo okrenu.

EDIT
Blic kaže da se saobračaj na tramvajskim linijama normalizovao oko 20.30. Da li je neko video šta je bilo sa CAF-om na kraju, odvezao se ka garaži, ili su ga odvukli tamo?

Slikao sam oko pola 8 iz 95ice koja je prošla pored, ali ne mojim telefonom, pa nema postavljanja još uvek :)
Vrti se grupica njih u istim GSP majicama i posmatra nešto ispod kabine. Mislio sam da je možda ispao iz šina, ali je ozbiljnije ako je nešto gorelo.

obavestenje : video sam dosta tramvaja koji idu u pravca bloka 45 e sad da li su iz depoa ili se zavrsio haos sa novim tramvajem neznam , ps da li ti tramvaji mislim na spanske caf uposte rade i ocemu je rec danas da se dogodi ovakva havarija ?

Eh stari tramvaji su na sve navikli ali on nije :D
djakovac":1liaaget je napisao(la):
20:08 - Zastoj je i dalje u toku, rešenje se ne nazire, više čak i ne prčkaju po cafu ili onome što je ostalo od njega.
Kontaktna mreža je kriva. Nije slučajnost paljenje one 7. kod buvljaka pre nedelju dana. A zna se da je bazna stanica koja drži potez staro sajmište - blok 42 sje*******ana. Napon često opada kada se nakupi više tramvaja. Ona nije rekonstruisana kada i kontaktna mreža i šine... Livefeed na postu 6.296 xD

nece da daju pare za moderenizaciju nego su da li pare za CAF-a

Menije zao to sto se ovo dogodilo CAF-u

pa verovatno bih mogli ali dobro. Odlučili smo se za ove uredu. Ali to je moderan tramvaj na starim šinama pa su to rešili pa nije mogao da spusti rampu pa su ivičnjake sekli mogli su i mrežu da provere kad su sve to radili posebno posle spaljivanja one sedmice na buvljaku.
savanbg":3ni0j1yx je napisao(la):
i po meni zasto se nemodernizuju nasi stari ceski tramvaju ...... stavrno nerazumem

Kad smo bojan i ja čuli da je ispao CAF iz šina krenuli smo ka NBG da vidimo šta se desilo :) Kada smo prilazili osetili smo miris paljevine, reko da se nije zapalio :( evo sad će par klipova :)

nije caf vise tamo, odvucen je ili je sam otisao...
ostali tramvaji stoje i ima ih pedesetak. Radi se na skretnici.

photo0096.jpg

photo0102.jpg

photo0099.jpg

20:45 Drama je završena! Taman kad sam stigao na lice mesta CAF se u potpunom mraku (svo osvetljenje i signalizacija ugašeni) pokunjeno odvukao u pravcu depoa. Ostaje da se vidi kolika je šteta i šta je uzrok. Koliko sam uspeo da saznam od vozača katica koje su čekale na svoj red da i oni produže ka depo pošto je većina ispunila normu za danas čekajući da se stvari pokrenu, stvarno je reč o sankama koje upravljaju skretnicom. Došlo je do kratkog spoja. Ništa se još ne zna, ali čim se samostalno odvukao u garažu izgleda da nije fatalno...

P.S. Drago mi je da je b92 izvestio o ovom slučaju.
P.P.S. Da stvar bude smešna, kad je prva tura otišla u garažu krenuli su tramvaji preko starog savskog koji su ostali zarobljeni u starom gradu. I tako su se kolektivno nagurali i pogodite šta se desilo? Iskočila je stanica zbog prevelikog opterećenja i tako je stvorena još jedna kolona koja je na sreću brzo raščišćena (svi vozači osim prvog u redu su spustili pantografe)
Toliko za danas. Mislim da se par dana nećemo voziti špancem. I da kad sam ja došao nikakve gume nije bilo.

Ocekujem da gradonacelnik izadje pred naciju i kaze kako su huligani sabotirali spanski tramvaj sa ciljem da uspore proevropske integracije i u cilju podrzavanja ruskih i beloruskih vozila na nasim ulicama.

jedan od nas":ky9ub3tl je napisao(la):
Ocekujem da gradonacelnik izadje pred naciju i kaze kako su huligani sabotirali spanski tramvaj sa ciljem da uspore proevropske integracije i u cilju podrzavanja ruskih i beloruskih vozila na nasim ulicama.

Zaista suvisan komentar.....

Mozda ce ovaj incident dovesti do toga da se neko zapita isplatili se salabajzerski odrzavati kontaktnu mrezu, sine i skretnice. Ovakvi incidenti nisu nikakva novost i desavaju se svaki dan, ali kada se ovo desi novom skupocenom tramvaju, mozda se i podigne bura oko odrzavanja sistema.

Evo primera radi, niko nije pitao kolika je steta nacinjena na tramvaju koji je goreo pre neki dan kod buvljaka kada je na njega pala kontaktna mreza. Takodje niko nije pitao zasto nije iskocio osigurac i zbog cega je GSP gradjane beograda doveo u toliku opasnost. Da se to desilo novom cafu, garantujem da bi se podigla takva prasina da bi u sledecih nekoliko dana napravili sve moguce zastite.

Sudeći po ovom današnjem slučaju, možda i nisam bio daleko od istine sa onim prikazom izgleda CAF-a u bliskoj budućnosti. :rolleyes:
Kratki spojevi u neispravnim podstanicama, kvalitet skretnica i šina, poznato kvalitetno održavanje u GSP pogonima i smisao GSP majstora za improvizaciju mogu lako da dovedu do toga...
caf2b.jpg

Јел укидамо ванредно стање? :lool:

bokili84":1zz5oxyu je napisao(la):
jedan od nas":1zz5oxyu je napisao(la):

Zaista suvisan komentar.....

Suvišan komentar, tipičan za komentatore devedesetdvojke.
Zaboravio si da napišeš i da nam tako treba kada nismo hteli da kupimo hrvatske tramvaje zbog slova U

Felixe,nemoj zaboraviti i drugu stranu medalje,a to su putnici koji unistavaju vozila,takodje su i oni problem.Prosto,CAF nije za nas.

Delija,ne ukidamo ga sve dok se CAF ne vrati na sine :cool:

Na gspforumu kazu da je u pitanju manji kvar i da ce vec sutra 1502 u saobracaj.

Ako je blokada saobracaja od tri sata manji kvar,pitam li se sta je veci kvar?Verovatno kada izgori tramvaj.

Vrh