Evo i od mene jedna prilikom povratka sa okretnice u Ustaničkoj (ili Radio industrije).
Naravno, lokacija je ista, tj. Bulevar neposredno pre Cvetkove pijace.
Kao što rekoh, tramvaj čudno "šklopoće" dok prolazi. Najpribližniji zvuk tome proizvode Švajcarci.
E sad, možda nije fer ocenjivati ga u 2 sata posle ponoći, kad jedva da ima drugog saobraćaja. Primera radi, ispred njega je išla jedna Katica, koja je zvučala mnogo gore (odnosno glasnije), ali na način svojstven Katicama.
Još da dodam, tramvaj je u povratku išao dosta brzo (pa je slika ispala još gora nego što sam mislio) i čini mi se da je bolje zvučalo kad ide većom brzinom, nego kad se kreće polako. Čak bih i rekao dosta tiše od redovnih tramvaja koji prolaze ujutru u 4-5 sati (kad nema ostale buke).
Takođe, da dodam pomalo čudnu stvar koju sam primetio. U dolasku iz grada (00:50h), tramvaj je bio poprilično popunjen, a nekako mi se čini da unutra nije bila samo tehnička ekipa, već je izgledalo kao da su primali i obične putnike!?!? U povratku (čak sat i po vremena kasnije) tramvaj je bio gotovo potpuno prazan (mada je moguće da je deo tehničkog osoblja bio u pratećim kamionima i kombijima GSP-a koju su bili neizbežna pratnja CAF-a).