Šta je novo?

Tramvaji

Ne znam jesam li postavio ovu fotografiju
2n8n2mf.jpg

Juče sam video radove na uglu Resavske i Bulevara, sedmica je išla preko Slavije

данас сам ја видео да су нешто радили на раскрсници код Правног

Dzavolcici,samo rade a nigde ne javljaju o izmenama trasa tramvaja

I kad se sutra probudimo, nigde katica i svajcaraca, sve sami CAF-ovi po ulicama! :D

lento":396f097v je napisao(la):
I kad se sutra probudimo, nigde katica i svajcaraca, sve sami CAF-ovi po ulicama! :D
Можда ако као Фрај из Футураме упаднеш у комору за хибернацију, па те одмрзну у години 3011. Трамвајем у XXXI век!

futurama-spacepilot3000-2.jpg

Sutra rade sine u 27 marta od starine novaka do neke tamo ulice...

Ubacili su u vorp! :D

Колико ли је само могло метроа да се одради за све ове зајебанције (укључујући и УМП)...

cafonja izašao iz depoa pratnji dva narandžasta kombija.

inače izašao je na regularan izlaz a ne onaj jednokolosečni pored delta citija.

1501 upravo (00:50h) prošao Bulevarom pored Cvetkove pijace.
Nažalost, čuje se ono šklopotanje koje je pominjano ranije na forumu.
Doduše, nije tako drastično kao što sam očekivao nakon pročitano, mada je moguće da su oni prigušivači na rekonstruisanom Bulevaru malo pomogli u celoj situaciji.
Očekujem da će uskoro da obrne krug oko Ustaničke, ako su tamo radovi završeni. :)

Edit:
Žao mi je što ne posedujem neki digitalni fotoaparat, pa da ga uhvatim u povratku. Tramvaj mnoooogo dobro izgleda spolja.

Cones, + ko vrata.

Caf vise nije fantom u starom delu BG-a, konacno je uhvacen.
Znaci da ocekujemo u avgustu da ga puste u saobracaj????

Inace, radim na bulevaru, na Lionu. Kad ga puste, imam da ga cekam i po sat vremena, samo da naidje :D :D :D

Vi što ste ga videli uživo, kako vam je delovao? Kako se kreće, kako se čuje? Plus za slike naravno :kk:

Evo i od mene jedna prilikom povratka sa okretnice u Ustaničkoj (ili Radio industrije).
Naravno, lokacija je ista, tj. Bulevar neposredno pre Cvetkove pijace.

image0020.jpg

Kao što rekoh, tramvaj čudno "šklopoće" dok prolazi. Najpribližniji zvuk tome proizvode Švajcarci.
E sad, možda nije fer ocenjivati ga u 2 sata posle ponoći, kad jedva da ima drugog saobraćaja. Primera radi, ispred njega je išla jedna Katica, koja je zvučala mnogo gore (odnosno glasnije), ali na način svojstven Katicama.
Još da dodam, tramvaj je u povratku išao dosta brzo (pa je slika ispala još gora nego što sam mislio) i čini mi se da je bolje zvučalo kad ide većom brzinom, nego kad se kreće polako. Čak bih i rekao dosta tiše od redovnih tramvaja koji prolaze ujutru u 4-5 sati (kad nema ostale buke).

Takođe, da dodam pomalo čudnu stvar koju sam primetio. U dolasku iz grada (00:50h), tramvaj je bio poprilično popunjen, a nekako mi se čini da unutra nije bila samo tehnička ekipa, već je izgledalo kao da su primali i obične putnike!?!? U povratku (čak sat i po vremena kasnije) tramvaj je bio gotovo potpuno prazan (mada je moguće da je deo tehničkog osoblja bio u pratećim kamionima i kombijima GSP-a koju su bili neizbežna pratnja CAF-a).

Srećom pa su kod nas stavili ove iznad vrata, nama fale samo iznad sedišta

Kod njih je širi kolosek samim tim i tramvaji ,ima i više mesta za stajanje.. :kafa:

Ne znam cemu tolika kuknjava oko horizontalnih rukodrzaca. U zemlji gde su voda i promaja najveci narodni neprijatelji, u vozilima gradskog prevoza svako dizanje ruku iznad odredjene granice povecava opasnost sirenja neprijatnih mirisa na vecu udaljenost. Bolji su ovi vertikalni rukodrzaci, jer nece biti preteranog dizanja ruku. :p

Vrh