Šta je novo?

Tramvaji

Cuburac93":6tdh0gcv je napisao(la):
ako sam te ja razumeo ti natovareni tramvaji su bili u pravcu juga

Da odnosno u pravcu stanice Makiš ranžirna, a pitanje je gde će dalje ( Bugarska?, Rumunija?, ili nekim čudom ostaju u Bg )

Caf je izašao iz depoa. Vozi se bul. Milutina Milankovića napred - nazad.
Dok se kreće u rikverc pišti kao građevinske mašine i kamioni.

ovaj vikend rade skretnice na okretnici u Ustanickoj i to je to. :)

Ako budu radili kao sto su radili skretnice, onda ce to da zavrse za 2 dana, pa ce za nekoliko meseci opet da menjaju. Ako budu pametni, pa istovremeno urade i betonsku osnovu, pa da budu mirni jedno vreme.

КАФови ће да ломе зглобове на променама радијуса кривина на свим скретањима... :rolleyes:

Sređuju konačno šine i na delu Bulevara kod okretnice tramvaja Ustanička, pa tramvaji tokom vikenda okreću na onoj staroj okretnici.

а када ћемо ми са ове стране реке моћи да га видимо у сред бела дана?

Felix55":2i0caj8b je napisao(la):
U Novom Sadu se može pronaći čuveni Trčika
Kiosk-restoran koji neuspelo imitira tramvaj.
Ukratko da napišem nešto o Trčiki, iako je to malo OT. Trčika nije bio tramvaj već sezonska laka železnica otvorena 1912. godine koja je povezivala centar NS-a sa Štrandom. Poazak je bio iz Sremske ulice. Kolosek je bio širine 760 mm, za razliku od tramvaja sa1435 mm, u voznom parku su imali 2 ili 3 traktora i možd 10ak otvorenih prikolica. Kao što sam napisao, radila je sezonski od 1.6. do 31.8. svake godine. Ne postoji precizan podatak kada je ukinuta. Po jednoj priči '37, drugoj '41, dok treći podatak tvrdi da je još '44 Trčika radila.
Felix55":2i0caj8b je napisao(la):
A u Nišu poslednji njihov tramvaj čeka restauraciju
Ovo je bila sreća kako je ovaj tramvaj sačuvan zahvaljujući društvu ljubitelja tramvaja iz Niša. . Ovakvih tramvaja je bilo više i korišteni su u Niškoj Banji kao vikendice. 2007 je tadašnji predsednik SO Niške Banje krenuo u uništavanje ovog blaga. Lokalne novine pisale su veoma pozitivno o ovome napominjući kako se 'krenulo u čišćenje olupina' :notok: :rant: Pisao sam nekoliko puta gradu Nišu i Niškoj Banji, naravno bez odgovora.
Wile E. Coyote":2i0caj8b je napisao(la):
А за рестаурацију трамваја, требало би, као што сам рекао, видети кад се у Загребу отпишу стари трамваји, да се докопамо неких за резервне делове за наше.
ZET je pre 2-3 godine dao oglas o prodaji neispravnih Stojadina. Ja verujem da su u GSP-u bili upoznati s time, ali se prave mutavi. Isto tako je Gant oglasio prodaju svojih PCC-a iz '50ih, istih onih koji su vozili u Beogradu, PCC I kojih je grad kupio 1951 (5 komada).
Wile E. Coyote":2i0caj8b je napisao(la):
И још да додам, катицу 201 треба одвојити посебно. За 10 година их више неће бити, а оне су обележиле добар део исторјие Београда.
Neka 201 vrate u prvobitno stanje sa okruglim farovima, a ne sa ovim za jugo/stojadin. Mada ne verujem da će Katice nestati za 10 godina.

Mislim da Gsp jedino ide da u zivotu odrzava stare stvari...Oni su ti kao ogromni defibrilator za matore autobuse i tramvaje (prevoz putnika im je negde pretposlednje zanimanje na listi izgleda, makar ga tako obavljaju)tako da ce te katice ozivljavati jos 10 godina jer im se vise isplati da ih zakrpe nego da kupe nove, ili oderu stare ''do koske'' i naprave moderniju verziju katice...a to bi mogla neka domaca firma da uradi....

Siniša":2queal91 je napisao(la):
ZET je pre 2-3 godine dao oglas o prodaji neispravnih Stojadina. Ja verujem da su u GSP-u bili upoznati s time, ali se prave mutavi. Isto tako je Gant oglasio prodaju svojih PCC-a iz '50ih, istih onih koji su vozili u Beogradu, PCC I kojih je grad kupio 1951 (5 komada).
Нисам знао за то. То је страшно. Вероватно се поносе тиме како су унаказили овог стојадина овде. :bash: Да ли је неко купио те трамваје?
Siniša":2queal91 je napisao(la):
Neka 201 vrate u prvobitno stanje sa okruglim farovima, a ne sa ovim za jugo/stojadin. Mada ne verujem da će Katice nestati za 10 godina.
Враћање у првобитно стање се подразумева. Добро, вероватно сам лупио за 10 година, али поента је да тај трамвај треба унапред размишљати да ће једног дана бити музејски примерак.

Окретница Устаничка се увелико сређује, јуче сам журио па направих само једну фотку.

Чупају ивичњаке целом дужином, и мењају шине које секу Булевар . Скретницу и радијус не дирају.

Не верујем да ће цео посао да заврше до сутра, па ће се окретница код Радиоиндустрије вероватно користити целе сл. недеље.

30svudi.jpg

trebali su da menjaju radijus ,nema veze sto bi potrajalo ali je bolje nego da lome zglobove... svaka cast za brzinu vec treci...zna li se da li su promenili rok pustanja u saobracaj posto su testiranja na 7ici skoro gotova (jos okretnica u ustanickoj)

Mnogo sam se razmazio na ovom forumu. ;) Sad ocekujem slike treceg CAF-a. :lol:

Nije Nemanjina...kod glavne železničke...raskopali celu stanicu.

Vrh