Ja sam 5 meseci živeo u Zagrebu, i moram reći da su tamo tramvaji sranje - prespori, suviše ukršteni sa ili pešacima ili običnim saobraćajem i gužvama, stanice su na 200 metara - često je neuporedivo brže ići pešice, a tek biciklom 10x brže stigneš. Na nekim mestima na kojima je pruga odvojena - kao Vukovarska, tramvaj je neverovatno spor jer staje na svakom semaforu, i na svakoj stanici pre ili posle raskrsnice i putuje sto godina. Novi Končarevi tramvaji su ipak predugački, jer ako se nakupe dva-tri za redom, a to se često dešava, treba i po tri-četri minuta da bi se prošla jedna stanica. Raskrsnica Vukovarske i Savske je blagi užas, treba tramvaju milion godina da je prođe - kod nas na železničkoj sto puta brže prolaze. Jedino gde objektivno tramvaj brzo saobraća je Novi Zagreb. Takođe, tramvajska mreža je vrlo neefikasno urađena i zaobilazi velike delove šireg centra grada. Sve u svemu - mislio sam da je Beograd najgore urbanistički rešen grad, a onda sam živeo u Zagrebu. (Ovo su inače stvari koje ne primetiš kad odeš na vikend ili nedelju, treba ipak malo više vremena, a da ne pričamo o taksistima - nema šanse da ga zaustaviš na ulici, zoveš neke telefone koji se dodatno naplaćaju i koji su pre-pre skupi - baš mi je jedan taksista bio pričao da je grupa njih sa beogradskim kolegama pokušavala da uvede neke stvari koji bi ih učinili boljima.)