25. 05. 2010
PRESS
Automobilom blokirao tramvaje
Sugrađanin B. J. parkirao je juče svoj automobil na tramvajske šine u ulici Kraljice Marije i blokirao prolaz vozilima GSP-a. Tramvaj na liniji 10 zbog te „prepreke" zaustavio se preko puta Mašinskog fakulteta, a ubrzo se stvorila i kolona tramvaja
Vozač prošao bez kazne... Gužva u ulici Kraljice Marije
Vozač tramvaja izjavio je da se svakodnevno samo na putu do Kalemegdana s ovim problemom sretne nekoliko puta. Procedura tog preduzeća je da vozač problem prijavi dispečeru GSP-a, pa ukoliko on potraje duže od 10 minuta, dispečer ga prijavljuje policiji. Kada se vozilo JKP „Parking servisa" već spremalo da šine oslobodi, vozač auta je dotrčao. Na zahtev policije, svoje vozilo je pomerio sa šina.
Ali, kako nam je kroz prozor svog auta rekao sugrađanin B. J. napuštajući ulicu, on sa sobom nije poneo i kaznu.
- Nisam kažnjen, jer sam blokirao prolaz tramvaju kraće od 10 minuta. Planirao sam da se kratko zadržim, a parkirajući auto više sam vodio računa da „ne zakačim" pešake i da im ostavim dovoljno mesta za prolaz - objasnio je vozač.
Nakon njegovog odlaska nastavili su da negoduju sugrađani koje je privukla gužva na šinama.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/beograd/story/118839/Automobilom+blokirao+tramvaje.html
Ko je ovde lud,evo citata iz komentara
iz zakona:
71) заустављање возила је сваки прекид кретања возила на путу у
трајању до три минута, при чему возач не напушта возило, осим
прекида ради поступања по знаку или правилу којим се регулише
саобраћај,
72) паркирање возила је сваки прекид кретања возила, осим прекида
ради поступања по знаку или правилу којим се регулише саобраћај,
које се не сматра заустављањем,
73) мимоилажење је пролажење учесника у саобраћају поред другог