Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

i opet

Hotel%2BSrpski%2Bkralj%2Bza%2Binternet.jpg

И ето и прве београдске кафанске баште која је заузела добар део јавног ротоара :)

Чисто да укажем на то как тај принцип отимања простора од кафеџија очито има дубоке корене ....

Pozdrav svima, ovo je moj prvi post ovde na forumu.
Pratim aktuelnu izgradnju Beograda i volim da se radi i gradi :)
Moj utisak o TC Rajiceva,

Dopada mi se prvo što je zgrada kao jedna celina popunila sve rupe toga bloka i što izlazi na tri ulice.
Ovaj deo fasade koji gleda na Kalemegdan meni je možda i najbolji, nije dosadan a opet nije ni napadan. Onaj deo koji gleda na Rajicevu onako, malo mi je to kao one kineske nalepnice za zid. Priča nije loša ali mi nije nekako uverljiva.
A ovaj deo što izlazi na K.Mihajlovu mi je ključan.
Ovakav kakav je sada odaje utisak nečega nedovrsenoga
a ima velike mogućnosti koje se nalaze u tim terasama i platou ispred. Detalji mogu potpuno razbiti tu dosadu.
Inače nisam ljubitelj sivila i crnila što krasi ovu zgradu ali šta je tu je.
Moje rešenje bi bilo u hortikulturi cele te strane koja gleda na K.Mihajlovu. Biljke koje padaju sa ivice terasa i dao bih akcenat na biljke koje imaju beli cvet, plato ispred bi mogao da ima jednu modernisticku skulpturu možda bele boje koja bi sve to povezala.

Pošto se ta strana TC nalazi na glavnom gradskom setalistu gde oči prolaznika traže da vide nešto onda je u tom smislu treba i posmatrata.
Napraviti nešto drugačije od onoga što je standard K.Mihailove.

To je moje razmišljanje.
Kakao vam se čini?
Ili nešto da dodate, oduzmete ?

Dobro došao Gavrilo, i ja sam od skoro na forumu. Svidja mi se tvoja ideja za deo ka Knezu, videćemo kako će biti kada fontana proradi, nadam se lepše. Šteta je samo što su stubovi crni i što su nekako zgusnuti, prema renderu nije trebalo toliko da ih bude. I fasada ka Kralja Petra po meni može da prodje, ali su mi ostale dve fasade kriminalne.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472225#p472225:34achgu6 je napisao(la):
Vox91 » Sub Avg 19, 2017 3:34 pm[/url]":34achgu6]Dobro došao Gavrilo, i ja sam od skoro na forumu. Svidja mi se tvoja ideja za deo ka Knezu, videćemo kako će biti kada fontana proradi, nadam se lepše. Šteta je samo što su stubovi crni i što su nekako zgusnuti, prema renderu nije trebalo toliko da ih bude. I fasada ka Kralja Petra po meni može da prodje, ali su mi ostale dve fasade kriminalne.

Nisam znao da tu ide fontana.
Ok je i fontana mada sam ja više za skulpturu koja možda može da se poveže sa fontanom da to ima smisla.
Ja lično volim skulpture i volim što ih je Beograd pun ali toga nikada dosta po meni, pogotovo na mestima gde se kreću ljudi.
Kada kažem skulpture ne mislim nužno na biste ljudi već na skulpture koje primenjeni umetnici stvaraju potpuno lišeni neke zadatosti kakva je odredjena bistom nekog čoveka.
Nedavno sam otkrio skulpturu Boga Peruna na Novom Beogradu, sasvim slučajno šetajući.
Snažno delo, moćno, ostavlja takav utisak da su reci suvišne. To je Beograd kakav ja želim izmedju ostalog.
Zgrade ne čine same po sebi neki grad metropolom bilo da su stare ili nove, koja te poziva i mami već su to detalji koji otkrivaju duh grada.
A Beograd ima bisere da se kiti sa njima i oni su nepresusni jer takvi ljudi žive ovde.
Ja nisam pristalica da Beograd treba da bude Pariz,Beč,London, Moskva, Dubaji i sl. ne.
Beograd treba da se kiti svojim biserima i da razvija svoj autentični duh, da ga ne zarobljava u jednom vremenu već da bude otvoren ka novom vremenu, što jeste i drugačiji vizuelni izgled grada.
Ja ne vidim neprijateljstvo izmedju starih zgrada i staklenih. Šta više ove staklene obasjaju ove stare a ove stare ogledaju se su staklu novih.

A slažem se sa tobom oko tih crnih stubova.
Meni je to nekako više za groblje ili mauzolej neki.
Zato mi je ideja ta da se to crnilo nekako razbije životom.
Po meni su to biljke u te dve boje, bela i zelena.

Al ajd videćemo što kažeš kada se završi sve.

Da, fontana će biti u onom bazenu pored zgrade biblioteke. Slažem se u svemu sa tobom, da grad treba ulepšavati gde god se može, a skulpture tu isto mogu pomoći. I sadjenje mnogo više cveća, pravljenje raznih figura od zelenila. Uglavnom su mi naši parkovi siromašni baš zbog manjka cveća i boja. Neka se šareni! Hehe..

@Nurko7000 Bravo, trzni centar izgleda lepo zahvaljujuci tvom velikom talentu za fotke. Uzivo ostaje beda.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Iz nekog razloga mi se projekat ipak sviđa. Ne baš ona zadnja strana nego baš ona ka knezu - i to zbog toga što će to verovatno biti prvi pravi zaokruženi trg u centru grada.

Гаврило, у праву си за цвеће, не би било лоше да буде тако нешто. Рекли су да ће на фронтални део окачити стаклене кутије са археолошким открићима из темљене јаме.

Да, то је рок. Али немојте се превише надати. Видео сам огледну собу тог хотела. Наивно сам веровао да то не може бити горе од екстеријера, међутим...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=472224#p472224:28tjpo6n je napisao(la):
Gavrilo » 19 Aug 2017, 15:23[/url]":28tjpo6n]

Dopada mi se prvo što je zgrada kao jedna celina popunila sve rupe toga bloka i što izlazi na tri ulice.

Iz mog ugla, ovo je glavni problem ovog projekta.

Дизајн собе је прејадан. Рађен је у некаквом квази-постмодернистичком стилу. На узглављу кревета (облога зида) су некакве шарене апликације, насумично набацане по тамној зидној подлози. Ако су се екстеријером спрдали на рачун Београда у ентеријеру су се Лојанице већ спрдали сами са собом. Иначе, Лојанице су избачене са пројекта али мислим да на жалост остаје дизајн соба такав какав је у угледној соби.

Ja koliko znam dizajn sobe su radile arhitekte iz inostranstva, zato pitam. Meni deluje da je enterijer u skladu sa stilom lanca, sta znam.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=473266#p473266:fj3sfnsp je napisao(la):
mekbejn » 24 Aug 2017 11:40 am[/url]":fj3sfnsp]Ja koliko znam dizajn sobe su radile arhitekte iz inostranstva, zato pitam. Meni deluje da je enterijer u skladu sa stilom lanca, sta znam.
Могуће, зато дизајн соба и остаје исти. Оно што је проверена информација је да су Лојанице избачене са пројекта, на нашу жалост - прекасно.

Ažurirali su sajt. Otvaranje je 14.9 u 18h. U 19:30 koncert Bajage i instruktora. Što se tiče parkiranja prvih 30 min besplatno, a onda svaki sat 120 din.

јбт, нису нормални са ценом. ок, разумем за наплату, људи би се ту паркирали да би ишли на Калиш, али опет, само пола сата џабе

Vrh