Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

Procitao sam na tviteru da se akademija preko puta bukvalno raspada, jer su zbog radova na trznom centru popucali plafoni i zidovi, a i bez toga izgleda prejadno.
Ljudi, znate sta u svetu znace akademije likovnih umetnosti? Ovo je sramota koje nismo ni svesni.
TC Rajiceva je mega uljez u ovom delu grada, a Knez nije ni trebao da bude "shoping ulica", vec kulturna i ugostiteljska.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=473873#p473873:3sq1yeig je napisao(la):
Drakche » Ned Avg 27, 2017 7:55 am[/url]":3sq1yeig]Procitao sam na tviteru da se akademija preko puta bukvalno raspada, jer su zbog radova na trznom centru popucali plafoni i zidovi, a i bez toga izgleda prejadno.
Ljudi, znate sta u svetu znace akademije likovnih umetnosti? Ovo je sramota koje nismo ni svesni.
TC Rajiceva je mega uljez u ovom delu grada, a Knez nije ni trebao da bude "shoping ulica", vec kulturna i ugostiteljska.

Nije samo akademija, ciju sam fasadu prijavio nadleznim sluzbama jer izgleda uzasno, vec su se i plocnici u Knez Mihailovoj potpuno odvojili, a sve duz Rajiceve.

Evo kako izgledaju plocnici u Knez Mihailovoj i fasada akademije:

https://www.mojainicijativa.com/index.p ... jativa/728

https://www.mojainicijativa.com/index.p ... jativa/729

Svestan sam da od mojih prijava nema nista, ali ono, makar da imaju na umu da ljudi vide i da postoji neki pritisak da se nesto dovede u red.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=473873#p473873:tmky05i9 je napisao(la):
Drakche » 27 Aug 2017, 07:55[/url]":tmky05i9]Procitao sam na tviteru da se akademija preko puta bukvalno raspada, jer su zbog radova na trznom centru popucali plafoni i zidovi, a i bez toga izgleda prejadno.

A šta znači Gradska biblioteka glavnog grada? Ništa, uglavnom svi sagrade tržni centar OKO nje.

Knez jeste shoping ulica, ali to nije razlog da se napravi ovakav monstrum koji izlazi na 4 ulice.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=473873#p473873:1z71ifnl je napisao(la):
Drakche » 27 Aug 2017, 07:55[/url]":1z71ifnl]Procitao sam na tviteru da se akademija preko puta bukvalno raspada, jer su zbog radova na trznom centru popucali plafoni i zidovi, a i bez toga izgleda prejadno.

Ja bih viseo voleo da je knez celom duzinom shoping ulica nego ugostiteljska, jer kad postave one stolove i stolice ispred restorana, treba ti dva dana da se mimoidjes sa gostima koji te hoce da sednu te nece pa onda stoje i vecaju.

Nesto sam pre citao da ce da zabrane postavljanje stolova i stloica u knezu samo sporedne ulice ce moci da imaju stolove i stolice, sta bi sa tim zna li neko?

Па добро бем му сунац, јел мора да се прави само стакленик, јел вам тешко да одерете ко год је осмислио ову сподобу па боктемлатно тржни центар не мора да буде стаклена коцка још овим неким сликама старих зграда баш бљуц

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474455#p474455:dl2nx563 je napisao(la):
srdjanprpa » Uto Avg 29, 2017 3:46 pm[/url]":dl2nx563]
Nesto sam pre citao da ce da zabrane postavljanje stolova i stloica u knezu samo sporedne ulice ce moci da imaju stolove i stolice, sta bi sa tim zna li neko?
Vrlo moguće, jer su se neke bašte od Getea do Kalemegdana dodatno povukle u sporedne ulice u poslednjih par meseci.

Inače pre neki dan je urađena nova horizontalna signalizacija i regulacija saobraćaja u ulicama oko TC. Sprema se otvaranje.
U garaži TC displeji već uveliko rade.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=473873#p473873:16aiksee je napisao(la):
Drakche » Ned Avg 27, 2017 7:55 am[/url]":16aiksee]Procitao sam na tviteru da se akademija preko puta bukvalno raspada, jer su zbog radova na trznom centru popucali plafoni i zidovi, a i bez toga izgleda prejadno.

Plus na plus +

Fotografisala juče, 31.08. Leta Gospodnjeg, iz nekoliko uglova i shvatih da je ovo ništa drugo do silovanje arhitekture:

Pogledajte prilog 12Pogledajte prilog 11Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 9Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

Koga impresionira budući famozni TCR (jednog momenta me je podsetio na krematorijum), a da se ne osvrne na zgradu FLU, ne misli dobro Beogradu.

- Uočene deformacije i pukotine u podovima, zidovima, tavanici podruma i na elementima konstrukcije po etažama zgrade posledica su radova na iskopu za temeljnu jamu na susednom gradilištu. Mreža prslina i pukotine na malteru fasade nisu obavezno nastale kao posledica radova na susednom gradilištu, nego najverovatnije zbog dotrajalosti i erozivno-atmosferskih uticaja - pisalo je u nalazu Gradskog zavoda za veštačenja.

Jasno. I ploče u Knezu ispred TCR su se tokom ove tri godine razvukle i deformisale zbog dotrajalosti i erozivno-atmosferskih uticaja...

Najverovatnije i nije kriv ovaj TC :)

vec predhodno višegodišnje držanje RUPETINE koja je imala funkciju prirodnog kolektora sa najnizom slivnom tačkom
u okolini , za ,,taloge,, isprane, raznim vodama i putevima
atmosverskim, podzemnim, pa čak i havariskim vodama na pr, kad pukne neka cev ...

a odakle se ispere i pod težinom taj prazan prosor sleganjem se i popuni ....

:sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474970#p474970:34lhr9kg je napisao(la):
Ksenija » Pet Sep 01, 2017 9:53 am[/url]":34lhr9kg]
Fotografisala juče, 31.08. Leta Gospodnjeg, iz nekoliko uglova i shvatih da je ovo ništa drugo do silovanje arhitekture:

Nije ovo nikakvo silovanje arhitekture, ovo je silovanje svih nas koje ce da traje decenijama...arhitektura je prezivela i gore nakaze i projekte od ovog.

Ok, slažem se, samo nisam htela biti tako radikalna u komentaru. Gde god se okreneš svuda jad i čemer. Čudno je to, graditi je glagol pozitivne konotacije a kod nas gradnja u velikom delu ruši sva etička i estetička pravila, materijalna i nematerijalna.

Саша Бг;142117087 je napisao(la):
Отварање половином септембра, последњи радови, опремање и усељење:
20170902_133236.jpg

Лево су лифтови, десно су покретне степенице, право излаз у Париску улицу:
20170902_133400.jpg

Према улици Краља Петра:
20170902_133355.jpg

Излаз у део Рајићеве улице према Узун-Мирковој:
20170902_133352.jpg

20170902_133417.jpg

Још се не види шта је испод стакла:
20170902_133441.jpg

Постављају висећу рекламну траку:
20170902_133141.jpg

Лево и десно су улази из КМ преко трга, у средини лифтови, а испред њих су стаклени панели испод којих ће се тек видети шта ће бити изложено:
20170902_133524.jpg

Овај део је неопростив због заклоњене Библиотеке:
20170902_133333.jpg

20170902_133619.jpg

20170902_133639.jpg

20170902_133257.jpg

Терасе према тргу и КМ ће вероватно бити најбоља страна ТЦ:
20170902_133642.jpg

20170902_133429.jpg

20170902_133156.jpg

Из Рајићеве у Рајићеву кроз двоја стаклених врата - кад је ТЦ отворен:
20170902_133315.jpg

20170902_133229.jpg

20170902_133450.jpg
SašaBg sa SSC

Meni se najmanje sviđa što samo zbog ovog čuda već 15-ak godina nemamo javni prevoz u centru grada paralelno sa pešačkom zonom. Može se doći kolima, ali kola ne bi smela preko Studentskog trga, dakle apsurdna situacija.

Strašno-bilo im je izgleda jeftinije da fontanu zatrpaju zemljom i da tu dobijemo žardinjeru sa nekim uvelim cvećem, nego da se taj prostor malo oplemeni vodom. A onda bi verovatno bio i problem sa gradom oko održavanja fontane, pa su ovako sve brige rešili. Još jedan detalj koji nisu poštovali.

Можда је фонтана малих габарита, те је део са водом само око оног зида који би по мојој предпоставци био мини водопад,а тај део где је земља није није ни планиран за базен, видећемо када буде готово. Овде бих издвојио као ретку добру страну пројекта то што ће се овде добити леп плато.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=475273#p475273:1sdvftqm je napisao(la):
Earthmoving » Ned Sep 03, 2017 10:02 am[/url]":1sdvftqm]Kao i obično, moj dinar Ješe rentijeri neće videti. Znas kad bi oni dali Srbima da imaju trzni centar ispred Zida placa ili negde, kao sto mi njima dadosmo da sisaju novac ispred Kalemegdana? Nikad! Ali dobro, jos par godina dok rodjacima koji im salju novac ne pukne petro-dolarska sema...
Takođe! :kk:
Da je sreće pa da svi tako razmišljamo ova utvara se nikada ne bi pojavila.

Mislim da nisu "Ješe" krive što smo dobili ovakav tc i na ovakvom mestu. Oni su investitori kao i svaki drugi-hoće maksimalan profit sa minimalnim ulaganjima. Gde su propisi naše zemlje? Gde je urbanistički plan, ko je dozvolio da na ovakvom mestu nikne ovaj staklenac 2? Ko je tolerisao izigravanje projekta i rendera? Dakle sve što ovde vidimo dozvolila je naša vlast i prema tome ne vidim što bismo krivili strane investitore. A to da li bi nama u Izraelu dali da nešto pravimo pored Zida plača je opet pitanje odnosa matične države prema svom kulturnom nasledju..Kod nas je moguće i da na manastiru Ravanici iz 14.veka kače klima uredjaje i nikom ništa. A gde su ostaci nalazišta u Vinči od koga bi, da je pameti, moglo da živi "pola" Beograda-plivaju u fekalijama okolnih septičkih jama..Dakle sve je jasno, problem je u nama.

Nisu Ješe toliko pametne koliko smo mi naivni, blago rečeno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=475273#p475273:373iaz8f je napisao(la):
Earthmoving » Ned Sep 03, 2017 9:02 am[/url]":373iaz8f]Kao i obično, moj dinar Ješe rentijeri neće videti. Znas kad bi oni dali Srbima da imaju trzni centar ispred Zida placa ili negde, kao sto mi njima dadosmo da sisaju novac ispred Kalemegdana? Nikad! Ali dobro, jos par godina dok rodjacima koji im salju novac ne pukne petro-dolarska sema...

Cekaj profitno orijentisanom investitoru ti zameras sto je izgradio trzni centar/hote/poslovni prostor u centru grada? mislim da za tako nesto krivis pogresne ljude i pogresne ljude bojkotujes

Ne mogu da verujem da su toliko neozbiljni, da naprave bazen i instalacije za fontanu, i onda to sve zatrpaju zemljom, kakvi dunsteri!
Ovako je to izgledalo pre mesec dana, u fazi izgradnje:

Vrh