[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418574#p418574:2dj8e5k1 je napisao(la):
Earthmoving » Sre Nov 23, 2016 11:55 am[/url]":2dj8e5k1]U prevodu: nisam ja kriv sto je ruzno.
Ako je do struke, daj odma da rasformiramo taj fakultet koji takvu struku proizvodi, da nam ne pravi dalju stetu. Mislim da bolje razumeju sta je lepa zgrada setaci sto gledaju zgrade po ulicama nego ta kvazistruka
Jesi li ti to stvarno rekao? Pa ovakav projekat je čisto izigravanje idejnog projekta od strane izvođača/investitora. Lojanica nije ni predvideo ovakvu fasadu, već ko god je radio izvođački projekat, ili sam investitor lično. Da se Lojanica pitao (dakle struka), ostalo bi kao na idejnom rešenju, u izvedenom stanju slično onom primeru sa prethodne strane koji je neko postavio, samo još sa spajder fasadom preko (kao na Jugoslovenskom dramskom).
Ali nije, nije se struka pitala. A to i jeste problem. Što se uvek ide na jeftinije i jadnije rešenje da se poveća profit.
A to je već sistemski problem, jer svaki investitor bi da zaradi, a na sistemu je da postavi pravila šta je u skladu, a šta protiv javnog interesa. Dakle, od svih ljudi spominjanih ovde, najkrivlji je upravo Mali, kao prvi čovek sistema, koji bi trebalo da zna bolje da ovo nije maslo "struke", već investitorski diletantizam. A, ruku na srce, verovatno i zna bolje, nego samo daje paušalne izjave da zaštiti svoju debelu guzicu, kao i ljudi oko sebe, za jedan ovakav fijasko kakav su sami odobrili, vrlo dobro znajući posledice proizvoljnog menjanja idejnih i glavnih projekata.