Homer Jay":lprxn4eb je napisao(la):
Da, da, ovaj projekat je kriv i za rat u Siriji, ugroženost pandi, AIDS u Africi, naftne mrlje, ozonske rupe, krizu evra, verske sukobe, za onaj penal što ga je Bajko skrivio protiv Bordoa u 91. minutu, za raspad Beatlesa, za smrt Majkl Džeksona, za sva slomljena srca na planeti, za svu nepravdu, nejednakost, ma za sve što nas svrbi, što nam smeta, i što nas živcira... Da nema tržnog centra u Rajićevoj, svet bio divno mesto gde bi ljudi po ceo dan mirisali cveće, držali se za ruke i pevali pesme...
Ma jok, ako ne dobijemo TC u Rajicevoj, gotovo je, propali smo, postajemo gori i od Tirane i Sirije.
J***s zivot ako moras da prelazis Brankov most i tamo juris patike.
@bojan87 Bec, London, Budimpesta..
i onda mi ? O cemu mi ovde pricamo , o TC namenjenim strancima , koji jedva cekaju da ovde dodju i kupe nove fancy stvari u nasem TC ? Da li vi mislite da TC zive od tih stranaca ili nestretnika iz vukoje*******ina Srbije, kojima shoping dodje kao glavna zabava kada posete Bgd.
Ovde se prica o TC Rajiceva, i tome da se u prazan prostor udene jos jedan praziluk TC, u najcentranijoj mogucoj zoni, pored biblioteke, Kalemegdana, arhitekture jednog vremena...
Trg bi bio savrsen izbor za to mesto,ali to se nikada nece dogoditi, jer i nasledniku ne odgovara da tu ne bude nista a ni ovima koji treba da se opare od te lokacije, koja je JACK POT. Interesi gradjana, mladih, su nebitni, to sto mi zelimo mozda trg se i ne razmatra, niko nigde i nije ponudio , prazninu, kao opciju, to je nezamislivo.
Takodje i ovde je nekima nezamisliva praznina, pa se svim silama trude da opravdaju postojanje jos jednog TC kome ovde sigurno nije mesto. (po mom misljenju
)
Da raspravljamo o Hotelu, ili necemu, pa ajde, ali o TC...
Jos jedan bitan element kod nasih TC , sto smo mogli da uocimo u prethodnom periodu je da lako propadaju.
Kako ekonomska moc opada, a isti prostor se dugo rabi, ljudi polako gube interes da ga posecuju.
Nov i veoma bitan element je elektronska kupovina.
Mi Srbi se brzo prilagodimo kada nesto moze jeftinije.
Danas mozete da kupite i dobijete robu u roku od 3-4 dana na kucnu adresu, porucenu sa nekog stranog sajta.
Izbor je neuporedivo veci nego u svim nasim TC zajedno, a cene i po nekoliko puta jeftinije za pojedine artikle.
Za koju godinu ce mnogo vise gradjana Srbije kupovati tako robu (ukoliko drzava ne poveca carine i tako zastiti uvoznike).
Evo ovo je jedan od popularnijih sajtova , koji dostavlja robu putem dhl-a u roku od nekoliko dana.
http://www.sportsdirect.com/
Na robu kupljenu tamo u vrednosti do 50e, ne placate carinu, samo porez 20%. i transport, koji je oko 12e.