Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

Па нема разлога да тога буде. Те надстрешнице се пројектују са падом ка унутрашњости блока а не ка уличном фронту.

Мене забрињава мода косих кровова "на две воде" која је постала масовна појава празилук приватне инвеститорске архитектуре. Без икаквих заштита имате снег који пада са косог крова са висине од спратова.

[box]Juče sam čuo iz dosta obaveštenog izvora da Izraelci do kraja aprila kreću u izgradnju Rajićeve. Ne gradi se hotel, već šoping mol, a kasnije možda hotel. Kaže mi drug da je projekat odličan.[/box]

Da li neko ima sveze vesti o shopping mall-u u Rajicevoj.....u kojoj je fazi ?

Daj Bože da taj šoping mol nikad ne sagrade. U svim metropolama sveta se šoping molovi grade van centra, samo je u Beogradu slučaj da se to gradi u samom centru u starom urbanom jezgru. Taj projekat je za neku drugu lokaciju. Baš me zanima da li bi Izraelci mogli da dobiju dozvolu da takvu zgradu sazidaju u starom delu Jerusalima?

Ako se iza svega zaista kriju Izraelci....

Против сам тог "шопинг мола", као и сваке приватизације јавних простора. Међутим нпр у Франкфурту Mein Zeil....u samom gradskom језгру је...међутим није габаритна грдосија. добро је замаскиран, а има и неке куле, ваљда апартмане/хотел, нисам стигао да видим.

Хоћу да кажем није да се то не дешава нигде (не знам можда је Франкфурт ретки пример), већ не треба да се дешава. Мада и Москва има под земљом, а има и стари ГУМ, а и Милано има онај пролаз, мада је и он стар. Мислим шопинг молови који се граде ван центра су само метро, кора и сл. Постоје фенсији, који се граде ближе центру, и Шепардс буш у Лондону...ако се тако беше зове.., али се покушава маскирање њехових затворених, беспрозорних габарита. И у Рајићевој је то случај, мада мислим да је естетика застарела, и да је свеобухватно објекат премасиван. Било би лепо да се ту појави тргић...то јесте добра идеја овог пројекта.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=40640660

улаз:
3861610379

овде изгледа као грдосија, ал не сагледава се тако када си на улици.
3768601029_f4c08298e1_b.jpg

Ima x primera shopping mall-ova u samom centru grada u svetu....i za razliku od onih perifernih koji su ogromni i nalik na kutije, shopping mallovi u glavnim gradskim ulicama treba da imaju elegantniji enterijer i vise lux ponudu.
U konkretnom slucaju Rajiceve, nadam se da ce projekat koji svi znamo biti modernizovan, unapredjen.....i u svakom slucaju ulepsace izgled i atraktivnost donjeg dela Knez Mihajlove koji sada izgleda prilicno oronulo.....naravno, nadam se da ce konacno srediti Robne kuce u Knezu.
Licno podrzavam projekat i radujem se njegovoj skoroj realizaciji ko god da je investitor....to uopste i nije vazno....vazno je da se ulepsa grad!!!!

Kako bi bilo da u nekim dvorištima iza skvera Zvezda malo se Raičari pa da u dvorištu gaje žabokrečinu u rupčagi
dokle će više ovako il nek zatrpavaju il nek grade , neviđena rugoba :rant:

zelja87":24hj0o2i je napisao(la):
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=40640660

улаз:
3861610379

овде изгледа као грдосија, ал не сагледава се тако када си на улици.
3768601029_f4c08298e1_b.jpg

Uopste ne izgleda kao nikakva "grdosija" vec kao sjajan i sjajno uklopljen projekat u starom jezgru grada, kakav bi ja voleo da jednog dana osvane i kod nas, npr duz bulevara izmedju Metropola i zgrade poste(bivse), u tom potezu.

Direktore da nisi mozda pomesao link neki posto mi ovo izgleda kao nbg kod sava centra :)

Jeste pomesao, ali ja se vise pitam da li je ovo njegova ideja, ili je bez namere da uvredim, ono sto bi ja voleo da jeste - skica sa sajta urbanistickog zavoda ili sl. Dobar render.

Nije trebalo da bude u ovoj temi ova slika nego dodaj rs igra po svojim pravilima sori kad otovrim temu za Salon arhitekture prebaci tamo ;)

BelgradeLove":2oor9gcs je napisao(la):
[box]Juče sam čuo iz dosta obaveštenog izvora da Izraelci do kraja aprila kreću u izgradnju Rajićeve. Ne gradi se hotel, već šoping mol, a kasnije možda hotel. Kaže mi drug da je projekat odličan.[/box]

Da li neko ima sveze vesti o shopping mall-u u Rajicevoj.....u kojoj je fazi ?

Šta god da planiraju da prave neka prave, samo neka već jednom počnu...ili sagradi ili batali pa da se to pretvori u neki Trg...

Slazem se.....Nadam se da ce i ovaj projekat krenuti da se realizuje uskoro, a ako neko ima sveze informacije neka podeli sa nama !!!

[box]Rajićeva je i dalje misterija - svakih par meseci najavljuju početak radova i onda opet ne bude ništa. Za sada je aktuelna informacija da će se projekat realizovati u dve faze - prva je deo objekta ka Knez Mihailovoj i Kralja Petra - gde će biti šoping galerija i za sada se otvaranje očekuje u trećem kvartalu 2014. Ali nije isključeno da će biti novih odlaganja ako izgradnaj ne krene uskoro. Hotel bi trebalo da bude završen godinu dana nakon tržnog centra (plus-minus par meseci).[/box]

Da li neko ima najnovije vesti o pocetku gradnje trznog centra u Rajicevoj?

Ljudi, ima li neko neke informacije za Rajicevu.......sve polako ali sigurno krece i Delta Planet i Visnjicka Plaza, jedino niko nista ne pise o Rajicevoj sem onih informacija na Colliersovom sajtu !!!!

Naredne nedelje u Kanu se održava međunarodni sajam "retail nekretnina" - MAPIC. Jedan od projekata koji će biti predstavljen na Sajmu je i tržni centar u Rajićevoj. Počinju jezivo da me nerviraju, dosadile su mi najave ovog projekta, a u rupi raste korov. Ali 'aj da prenesemo šta kažu:

To Rent: 15325m2 at Rajiceva Shopping Center

Rajiceva Shopping Center, as the first and only mall to be developed in the very core of the city center and within the main pedestrian and shopping zone with 15 300 square meters GLA will feature three underground levels of parking with 500 parking space and six floors of leasable space with more than 70 stores, an exclusive Supermarket, fashion anchors and variety of food concepts.

The Shopping Center will have distinctive entrances from main pedestrian streets Knez Mihailova and Kralja Petra st. and also from Pariska and Uzun Mirkova st. The site will be easily accessible both by car and public transport.

The project will offer retailers access to the most prestigious shopping and most visited area of Belgrade with existing foot traffic of 400.000 people per week.

Outstanding location, luxurious design, high-end fashion brands and exclusive selection of cafes and restaurants will turn Rajiceva Shopping Center into a distinctive landmark and the heart of events in the city of Belgrade.

Opening Date: Mar, 2015
Surface GLA (square meters): 15,325 m2/164,957 sqf
Number of Retail Units: 80
Number of Parking Units: 500

Izvor: RetailP

Je kao ne pogotovo kad je krenuo povracaj imovine pa i tog placa zakljucati temu dok se nesto ozbiljno ne desi

[*]Je kao ne pogotovo kad je krenuo povracaj imovine pa i tog placa zakljucati temu dok se nesto ozbiljno ne desi

Temu nikako ne treba zakljucavati, vec bi trebalo promeniti naziv u Rajiceva shopping mall......definitivno je plac nazalost obrastao prasumom.....ali zbog krize kao i mnogi i ovaj projekat je samo postponed.....ali poyitivna vest je da ce biti predstavljen na sajmu nekretnina u Kanu.....realne sanse postoje da se realizuje tokom 2015 godine...na sajtu Colliersa stoji 2014, ali kao sto rekoh zbog krize se sve pomerilo.
Tako da se sledece godine otvara Stadion shopping centar Vozdovac (izuzetno zanimljiv projekat, something new in the city), zatim 2014/15 Delta Planet, 2015 Rajiceva shopping mall i Visnjicka Plaza...tu negde bi trebalo da se zavsi i shopping mall West 65......

Rajićeva Shopping Center?
Neka šala sa web sajtom?

Ako nije - zgađen sam.

Је*о градску власт која за свог мандата не изгради бар један стакленац.

Vrh