Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

Ne verujem da su odustali, vec samo da imaju nekih problema - restitucija, imovinski odnosi i sporovi sa susedima, gradjevinske dozvole, arheoloske iskopine, podzemne vode ili se samo nema para - moze biti bilo sta od toga.

Jos malo rendera od arhitekte Vlade Lojanice:

Panorama. Ovde je zanimljivo sto se za razliku od nekih starijih rendera vidi da ostaje basta restorana "Park".

PUB-103a.jpg

Planovi spratova. Definitivno nece biti bioskopa :(

PUB-103b.gif

PUB-103c.gif

Novo resenje ulaza. Plus za fontanu, mali trg i transparentnu fasadu, minus za besmislenu ukrasnu sipku i previse gvozdjurije.

PUB-103d.jpg

PUB-103e.jpg

PUB-103f.jpg

Izvor Proaspekt

Dopada mi se projekat, pogledao sam i sajt Proaspekta. Bilo bi lepo da zazivi !

Sinoc je zavrsen sajam MAPIC u Kanu, a centar u Rajicevoj bio je jedan od projekata koji je promovisao Colliers:

Unique Development in Downtown Belgrade

Available Area
200,000 SQ FT (18,581 SQ M)

Rajiceva Shopping Mall is located in the very centre of Belgrade, on the main pedestrian street - Kneza Mihaila, which represents the top shopping venue of the capital, thus creating outstanding foot traffic (400,000 people per week).

Kneza Mihaila Street is approximately one kilometre long and features some of the most renowned European retailers, such as Zara, Bally, Swarovski, Replay, Cesare Paciotti, etc. Adding to the superb location of the mall is the adjacent Kalemegdan Park, the number one attraction in the entire city, as well as the mixture of commercial and exclusive residential buildings in the near vicinity.
The main advantages of the location are: a large primary catchment area, high visibility from the prime shopping street of Belgrade and excellent accessibility from all parts of Belgrade.

Description

Rajiceva Shopping Mall will be developed as part of a mixed-use project incorporating office space and an exclusive five-star hotel in the second phase. The mall features three underground levels of parking and five floors of leasable space offering both retail and entertainment facilities.

Exclusive location, luxurious design, high-end fashion brands and carefully selected cafes and restaurants will turn Rajiceva Shopping Mall into a distinctive landmark and the central place of events of the city of Belgrade.

Various fashion brands, many of which will enter the Serbian market for the first time, exclusive supermarket and other retailers will enable visitors to satisfy all their needs in a pleasant atmosphere. Future visitors will also be attracted to Rajiceva Shopping Mall by its variety of cafes and restaurants where both the citizens and visitors of Belgrade will be able to relax and enjoy life.

Completion: 3Q 2014

For further details please contact
For further information or to arrange a viewing please contact Property Enquiry on +(381) 11 313 99 55

Izvor Colliers

Rajiceva Shopping Mall :blah:
and
an exclusive five-star hotel :kk:

800 garaznih mesta...To je ono sto mi se ne svidja :notok:

требало би више да буде, у праву си. 90% људи ће ту да долази да се паркира и да се шета по Кнезу и Калишу, а не да купује

Vise da bude????Nikako .Zvucacu kao jovin 2 nego on rece da treba da bude manje,nego je takav automobilski koncept kod nas.pogotovu kada smanje sirinu ulica kod trga republike tih 1000 dodatnih automobila ce praviti cep.

Када би та гаража служила за замену, тј. укидање уличних паркинг места, ово би било супер, али пошто она представља додатних 800 места, не видим ту ништа добро....

Ako Vucko zvuči kao Jovin 2, ja ne znam na koga ću zvučati ali ovoj rugobi ovde nije mesto. Šoping mol, pa ne znam ko je pametno to rekao ranije, ali sve manje ljudi imamo na ulicama, svi su u šoping molovima. Šteta što neko ne napravi idejno rešenje za ovaj prostor, pa recimo ljudi da glasaju šta bi hteli ko za ime novog mosta. Ovako sam pričao sa ljudima iz mog okruženja i nikome se ovo ne sviđa. Nije to reprezentativni primerak ali da se baš nikome nije svidela ideja to ipak nešto govori.
Sad samo zamišljam kako neko tamo za 20-30 godina priča kao mi o staklencu i sličnim užasima danas, za ovaj možda hotel... pa jbt na kraju će u narodni muzej da gurnu šoping mol, ili još bolje da ne bi bio monopol na trgu republike otvore još jedan u narodnom pozorištu....
Izvinjavam se za izbacivanje frustracije, ali ružnije ideje nisam video odavno....
po mom mišljenju pravljenje neke stare zgrade koja je srušena je isto što i restauracija stare fasada na nekoj zgradi.
Inače sam zadnjih sat vremena čitao temu i ovde relju podržavam maximalno!

PS. ugao simine i dobračine veza između stakla i stare kuće, dobro rešenje (malo viša zgrada nego što bi trebalo)

Uh sto volim Dalijevske rendere sa poluprozracnim ljudima (ukljucujuci i balerine u letu koje se tu odnekuda pojavljuju) i nebom iznad grada punim balona :rolleyes:

Projekat u principu nije los (koliko se moze naslutiti od tih sitnih detalja koji su bespotrebno utrpani), samo su standardno alavi na prostor (ova prizma iznad koju donekle vesto sakrivaju velikom krovnom povrsinom) i mislim da su natkrilili neke javne povrsine (ulice, mislim da je na to bilo zalbi okolnih stanara) izasavsi sa originalnog placa. Da se to resi kako valja bio bih bas zadovoljan, ovako ne znam, mada nemam utisak da ce biti tragedija u bilo kom slucaju.

I ovakvo kakvo je deluje puno bolje od Starog Mlina / Novog Svinjca i vecine drugoga sto se gradi... a to puno govori o tome sta se i kako gradi.

Nego ja koliko sam skontao po redneru, onaj tumor gde je bila ona soc državna kafana bi trebalo da se SRUŠI.
Ja sam mislio da se zato ta kafana iseljava, kad ono GENTRIFIKACIJA i to kakva, ekstra su sredili enterijer, svaka čast za to, ali Lav je 260 dinara...
Sad mi ništa nije jasno.

Meni je resenje extra, i da su zauzeli malo vise prostora nije tragedija, ovo ce u svakom slucaju da dodatno ozivi ceo blok i jos vise kulturoloski i urbanisticki doprinese izgledu dela grada, sve je sjajno ukomponovano, odlican spoj starog i novog. Ovakvih projekata treba jos vise u starom delu grada. :pob:

Kad Johny spomenu stari mlin, a misljenja u vezi toga nam se inace podudaraju, trebali su da se malo ugledaju na ovaj i sl.projekte.

@jlaki

Kafana je postala fensi restoran i izgleda da ce ostati na tom mestu. Vidi se tacno na prvom Lojanicinom renderu da je na tom cosku planirana samo neka nadstresnica koja pokriva postojecu bastu restorana.

Kafanom gazduje preduzece varos kapija po naredbi sanitarnih inspektora moraju prekreciti i dovesti u pristojno stanje sve svoje objekte dosta kafana im je zatvoreno zbog toga pa sad jednu po jednu sredjuju i otvaraju zatvorena im je i zona zamfirova u kralja milutina.Inace to je privremeni objekat .Meni se kafana park kako joj je ime svidjala upravo zbog tog retro soc izgleda gdje su titovu sliku samo zamjenili sa karadjordejm moracu da navratim da vidim kako danas izgleda :vops:

Danas vise nije kafana vec fensi restoran, siva boja, moderan dizajn, svetiljke, pivo 260 din i sl. Nisam ulazio, prosao sam dok su renovirali i sokirao se kolika se promena dogodila.

Navijam da ovaj projekat konacno zazivi i da Knez zablista sa novim radnjama i kaficima i da se ponovo ljudi vrate u centar. Naravno da je vise ljudi u shopping molovima nego u centru, kad je u centru slabija ponuda. Ovo bi bi bilo pravo osvezenje + trebalo bi da se konacno srede i dve ex RK Beograd u Knezu. Sramota je da onako dugo zvrje prazne. Ako Verano nema para da sredi nek ih proda nekom ko bi od njih napravio neku dobru pricu.

Da li neko ima sveze informacije sta se desava sa investicijom u Rajicevoj ulici ? Hoce li u ovoj godini ipak biti nesto i od toga ?

Taj je hotel isto turistički objekat i uklapa se u onaj zakon, da li će platiti penale za ružnoću?

Divno, imamo jezero u sred grada. Mogli bi da ubace neku malo jacu pumpu za vodu u to jezerce, pa da ga prodamo ko fontanu, ako vec ne mozemo ko plazu!
Skoro ko Ada, eno onaj kran ko bandzi na Adi!

Methane":1rbsbawg je napisao(la):
Relja, otkada je ona slika gore?

Mogu samo da pretpostavim da je iz 1941 i to zbog nekih drugih fotografija iz iste serije, ali ne bih smeo da 100% tvrdim.

Vrh