Šta je novo?

Tržni centar i hotel u Rajićevoj - [ 57.000m2 ]

Imaju 3-4 radnika i jedan kamion i to mu dodje to.Izgleda mi da kao i na Metropolu rade radi reda da ih grad ne bi cimao da je zapustena lokacija.

Prema tome, više se oznoje novinari koji pišu tekstove o projektu nego radnici na gradilištu... :D

ja sam pre neki dan slušao kako zabadaju šipove. baš sam se ponadao da se konačno radi nešto.

KLASIKA, alavost na prostor (vec u startu se vidi da se pokusava ugurati volumen koji jednostavno ne ide), otimanje javnih povrsina, placanje na dugom stapu i u naturi umesto u direktno u budzet grada...

A steta, jer mi se nesto ovako zapravo svidja, samo da ga ne prosire po ulicama koje su javna povrsina i uguraju zapreminu koja je neprimerena i vrsi nasilje nad tim delom grada.

Svaka cast "Blicu", prenose bez dlake na jeziku:
"... protivzakonito je i neustavno da investitor plaća kvadratnim metrima prostora koji tek treba da bude izgrađen, umesto da uplati novac u budžet Grada. Investitor nikada nije potpisao ugovor o zakupu i zakup nije plaćen. Tako je budžet Grada oštećen za najmanje 56 miliona evra. Takođe, Ustavni sud je u julu ove godine oglasio protivustavnom odluku Grada da promeni namenu zemljišta iz javnog u ostalo građevinsko zemljište i da besplatno ustupi delove ulica Rajićeve i Cara Uroša, koje su javna površina. Osim toga, DUP na tom području predviđa izgradnju objekta površine 30.000 kvadratnih metara, a investitor najavljuje izgradnju 58.000 kvadratnih metara. Zbog brojnih kršenja zakona, u ovom trenutku niko ne može imati validnu dokumentaciju i dozvole za izgradnju na ovoj lokaciji..."

JohnyBgood":33le5zng je napisao(la):
KLASIKA, alavost na prostor (vec u startu se vidi da se pokusava ugurati volumen koji jednostavno ne ide)....

I ja da kažem koju o samom projektu, a da ne bide o staklenoj fasadi :p

Još jedan projekat koji ide na maksimalno iskorišćenje svakog kvadratnog metra.
Gledajući ovaj render (video sam ga i ranije) ovaj put me je podsetio na onog lika koji je izgradio limenu zgradu Auto Centra i ogradio i stazu u bloku 45 na Novom Beogradu.
Što više kvadrata na placu koji je "dobio", kad ako ne sad"!

Mene jedino raduje sto ce izgradnjom da se stvori fini pesacki prolaz kroz prizemlje zgrade.

Немамо детаљан пројекат.
Међутим, уколико се гради изнад а не на јавним површинама, самим тим, јавне површине остају јавне, ако ме раумете на шта мислим. Уколико ти спорни делови улица Цара Уроша и Рајићеве буду у једнакој површини били доступни грађанима, а изнад њих буде изграђено, то није незабележен случај у БГД-у. Таквих примера је подоста, е ево два најпознатија:
1. Р.К. Београд на Теразијама,
2. Филозофски факултет

Zapravo, projekat "ukida" deo Rajiceve i Cara Urosa. Rajiceva ulica je ona u kojoj je Akademija i ona "kao" sece Knez i nastavlja se preko placa sve do Uzun Mirkove. Isto je tako i sa Cara Urosa, koja se, iako naizgled ide sa Dorcola do Uzun Mirkove, nastavlja preko placa sve do Kneza. Znaci hotel "navodno" sece putanji tih ulica i sprecava njihovo spajanje sa Knez Mihailovom, odnosno Uzun Mirkovom. Zato se i projekat nezvanicno zove "Hotel u Rajicevoj", iako nidje veze sa Rajicevom. E sad, ne znam koliki argument predstavlja to sto tu otkad znam za sebe te ulice ne postoje (osim kao asfaltirana povrsina u funkciji bivse trolejbuske okretnice).

To i jeste sasavo.Meni je najzalije zbog tog prolaza i okretnice.

Ja koliko se secam neki vlasnici stanova i zgrada u tim ulicama su se bunili, zamisli da ti neko natkrije zgradu pa umesto da gledas na ulicu i imas otvoren pogled (i vise svetlosti) ti odjednom gledas u neki atrijum. Ako je to slucaj onda je to cisto siledzijstvo.

^^^
Mali off - a da Vasinu srede kao Knez, a Studentski trg konacno postane trg, a ne parkiraliste za trole :)

Велики плус за тај мали офф. :kk:

Ne bih imao išta protiv.
Gre'ota što su Vasinu popločali šarenim behatonom k'o lavor pripadnika romske populacije.

I svaki put kada prođem pored Filozofskog pomislim šta bi bilo da se te kocke tu stajale 96/97...

Jos jedan plus za mali off, jedino gde posle toga smestiti trole, s obzirom da vise nema okretnice ni u Rajicevoj

Homer Jay":21nhgo1t je napisao(la):
^^^
Mali off - a da Vasinu srede kao Knez, a Studentski trg konacno postane trg, a ne parkiraliste za trole :)

Po meni je Studentski Trg jos bolje mesto za stanicu metroa od Trga Republike. Terazije-Bezistan pa Studentski trg... Eto, po sistemu na off novim offom ;)

vucko":1mr5ncgl je napisao(la):
A gde ce taj metro da ide tuda?Za novi sad?

Ici ce na drugu stranu, Terazije, Prokop, pa dalje jedan krak na Banovo Brdo drugi na Vozdovac i Banjicu :)

Mada bi mogao i jos jednu stanicu na drugu stranu Studentski Trg - Dusanova/Dorcol

NebojsaG":14ynl8be je napisao(la):
Jos jedan plus za mali off, jedino gde posle toga smestiti trole, s obzirom da vise nema okretnice ni u Rajicevoj

Trole niz Francusku (ulicu, ne drzavu), pa u Dunavsku ulicu na Dorcolu (ili pravac do Libeskindovog tornja u Luci - kad vec mastamo, mastajmo sa stilom). Vasina, Studentski trg i Uzun Mirkova do Kralja Petra se zatvaraju za saobracaj. Ispod Studentskog trga napravi se garaza - ulaz iz Brace Jugovica ulicom ka KFC-u, izlaz ka Brace Jugovica ulicom kod Etnografskog.

Nego, sta kazete za ovaj hotel "u Rajicevoj" :p

Homer Jay":tb61577p je napisao(la):
Nego, sta kazete za ovaj hotel "u Rajicevoj" :p
Мислиш, хотен НА Рајићевој? :p

Ima li neko novosti sta se desava sa Rajicevom ? Da li su konacno krenuli sa mrtve tacke ? Prizeljkujem jedan dobro snabdeven shopping mall u epicentru grada !

Vrh